Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Basset śpioch
Autor Wiadomość
Teqila
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Lip, 2006 12:16   Basset śpioch

Witam serdecznie!
Chcialam zapytac Was o jedna sprawe a mianowicie czy jest to typoiowe dla 11 tygodniowego szczenięcia bassecika ze calymi dniami spi... :shock: PObawi sei ze 30 min a nastepnie przespi ze 3 godziny i jak go nie obudze to przespałby jescze ze trzy :? Coprawda mam go od 3 dni ale jestem zaniepokojona tym ze caly czas spi- przewaznie szcenieta sa energiczne skorw do zabawi etc. Jakie były Wasze pieski za młodu i jak mama sie na to zapatrywac?... Aha i jescze jedno bo sunia baaaaardzo wolno chodzi na podworku czasem tylko podbiegnie albo siedzi i patrzy bo wszystko ja interesuje. Czy ona czasem nie jest chora??? :cry: :cry: :?

ola_29
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Lip, 2006 19:01   

Witam :)
Mam basseta w podobnym wieku i stwierdzam,że Hipis przez większość dnia zachowuje się baardzo podobnie. Przez większość, bo kiedy tylko zbliża się noc- zazwyczaj między 21.00 a 22.00- wstępuje w niego jakiś szatan po prostu! Biega po całym domu jak szalony, zaczepia wszystkich, wywleka różne "zabawki"...dosłownie całkiem inny pies! Inaczej wygląda sprawa, gdy jesteśmy na dworze- mamy duży ogród, ale niestety nieogrodzony, a sąsiedzi mają jamniczkę, więc Hipsiu szaleje razem z nią albo biega z nosem przy ziemi i zżera wszystko, co znajdzie pod buźką, a wtedy nie ma już mowy o spaniu :wink:

Teqila
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Lip, 2006 22:01   

No moja Teqilka to samo... godzina 17 a w moją sunie wchodzi diabeł- biega jak oszalała, szczeka i sie kłuci jak je sie cos nie podoba, włazi pod wyro i sie czołga szczekając w niebogłosy... :lol: Wystarczy że przestane na chwilkę na nia zwracać uwage to odrazu zasypia "w biegu" moja mała przekupa- za kawałek innego żarła niz chrupek zrobi wszystko heh nawet potrafi wstac momentalnie za łapówkę bo gdy ja ładnie proszę to mogę sobie prosić i prosić i prosić.. :wink:

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Lip, 2006 23:46   

Więc.......jest typowym bassetem.Moja Mania jest troszkę starsza, ale też ożywa dopiero wieczorem, zamienia się w diabła w psiej skórze, a smakołyki, to jak każdy basset.Dałaby się za nie zabić.

Leniuch
[Usunięty]

Wysłany: Wto 01 Sie, 2006 08:36   typowe;)

Ja rowniez mam juz troszke starszego Basseta ale to jest typowe dla tej rasy tylko,ze moj sie tak rozbrykal,ze czasami chcialabym zeby sobie odpoczal i pospal;PP
Pozdrawiam:))

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 01 Sie, 2006 09:29   

A moje bassety śpią bardzo mało. Ciągle się bawią, dużo biegają. Zachowują się tak wszystkie - te starsze i te najmłodsze.
Nie wiem, może klimat u mnie taki 8)
Oczywiście najbardziej szalona jest Gumka, ta to może :D
A największa głupawka wszystkich moich psów zaczyna się ok. godz.
19-stej, trwa krótko, jakieś 20 minut, ale jest bardzo intensywna i głośna.
Teraz mam przez 2 tygodnie pod opieką Plamę i Chivasa, dwa przepiękne, leniwe "spaślaki", ale moje nie pozwalają im na lenistwo i te dwa "pożyczaki" całymi dniami bawią się jak dzieci.
Dopiero po 23-ciej zaczyna się towarzystwo pokładać, tak po woli przytulają się do siebie, a po chwili słychać sapanie, chrapanie i inne odgłosy.
Moje bassety nie są leniwe, czasem jednak śpią :wink: , za to Duszka (cocker spaniel angielski) najchętniej nigdy by oka nie zmrużyła, no ale ona ma zespół nadpobudliwości psychoruchowej i zaburzenia koncentracji uwagi, czyli ADHD :wink: :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz do tematu