Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - TOFKA 5lat bassetka do adopcji/adoptowała aniakam2

Miła od Gucia - Wto 10 Gru, 2013 14:41
Temat postu: TOFKA 5lat bassetka do adopcji/adoptowała aniakam2
Tofka Bassetka do adopcji
Witam,

jesteśmy domem tymczasowym dla Bassetki ze schroniska o imieniu Tofka (sunia reaguje na swoje imię). Niestety z wielu nałożonych na siebie przyczyn osobistych nie możemy się nią już dłużej opiekować. Chcemy jej znaleźć dom najlepszy z najlepszych, w którym będzie do samej starości. Myśleliśmy, że zostanie u nas, ale niestety nie może.

Tofka jest parówą, która ma około 5 lat. Podczas pobytu u nas przeszła sterylizację i resocjalizację :mrgreen: jest w miarę ułożonym Bassetem. Ostatnią rzeczą z jaką walczyliśmy u Tofki było zachowanie czystości w nocy. Zdarzało się, że Sunia zrobiła siusiu lub kupkę. Od momentu ograniczenia jej przestrzeni w nocy (do kuchni i przedpokoju) Tofka zachowuje czystość i daje znać o potrzebie na spacer. Myślę, że problem ten został zażegnany i mamy go za sobą.

Jeśli chodzi o jej charakter to jest urocza, bardzo spokojna, zero jakiejkolwiek agresji, kontaktowa, chce się zaprzyjaźnić z 99% piesków na spacerze, lubi także inne zwierzęta (w domu jest króliczek) oraz z obserwacji na spacerach jest łagodna dla dzieci - patrzy i macha ogonem.

Po poznaniu charakteru psa szukamy jej domu najlepiej z ogródkiem lub mieszkania, które położone jest w niedalekiej odległości od miejsca gdzie Tofka będzie mogła się wyhasać.

Sunia zostanie oddana z całą wyprawką (legowisko, miski, krople do przemywania oczu i uszu, obróżka, smycz oraz zabawki).

Z ogromnym bólem serca jesteśmy zmuszeni oddać Tofkę, dlatego prosimy o odpowiedzialne i w 100% przemyślane decyzje odnośnie adopcji. Zanim podejmiesz decyzję przeczytaj na forum wszystko o tej rasie, wady, zalety.

Załączam zdjęcia Tofki z naszego domu.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej

Telefon kontaktowy: 507727422, adres email: przemyslaw-swistak@o2.pl

do usłyszenia lub napisania
Przemek

volarius - Wto 10 Gru, 2013 14:45

hmmm
Miła od Gucia - Wto 10 Gru, 2013 19:29

Hania - Wto 10 Gru, 2013 21:55

a gdzie ta Tofka teraz mieszka?
Asia i Basia - Wto 10 Gru, 2013 23:13

Ale fajniutka :) do mojej BArbary podobna i taka usmiechnieta:)
Przemkokoko - Wto 10 Gru, 2013 23:24

Hania napisał/a:
a gdzie ta Tofka teraz mieszka?

Tofka mieszka w Warszawie :)

madziaa - Sro 11 Gru, 2013 07:45

Śliczna sunia :)
Miła od Gucia - Sro 11 Gru, 2013 19:27

Śliczna i szczęściara :lol:

Tofa jedzie do "domu basseciego".
Tofkę adoptuje Aniakam2,
Ania adoptowała wcześniej Freda, który zresztą ma się świetnie.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=3501

Wszystko jest załatwione.
Anią umowę podpisze ze schroniskiem, bo jak pisał Przemek Tofka jest u Niego na tymczasie. Schronisko wyraziło zgodę na adopcję i umowę do podpisania zawiezie Przemek, oczywiście wraz z Tofką.

Moja prośba
pisałam, że wstrzymujemy wszelkie wydatki, jednak w tej sytuacji chciałabym, abyśmy pomogli Ani, tym bardziej, że adoptuje drugiego basseta.
Chodzi mi o koszty paliwa, które wyniosą około 220 zł. Połowę pokryje Przemek, a drugą połowę Ani, - prosiłabym Was o wypowiedzi -, abyśmy my pokryli z konta basseciego.

sumując chodzi o kwotę 110 zł na transport Tofki z Warszawy do Ani do Słupi woj. świętokrzyskie.

gkoti - Sro 11 Gru, 2013 19:37

Ojejku, to super wiadomość :) Fredziu będzie miał koleżankę i to jaką pięknotkę :) Aniu- jesteś cudowna dziewczyna :)

Oczywiście, że popieram, pewnie- jeżeli możemy pomóc... jak sie cieszę :)

Marynia - Sro 11 Gru, 2013 19:39

Jasne,że tak :lol:
Remus - Sro 11 Gru, 2013 20:04

Oczywiście również jesteśmy za, jeśli możemy to pomóżmy :smile: Wspaniała wiadomość i przepiękna sunia :smile:
madziaa - Sro 11 Gru, 2013 21:21

Ja też jestem ZA trzeba pomóc bez żadnego ale !
Przemkokoko - Sro 11 Gru, 2013 21:33

bardzo dziękuje za nowy dom dla Tofki, dziękuje za życzliwość zgromadzonych tu osób, a w szczególności Bogusi od Gucia za ogromne wsparcie !!!
madziaa - Sro 11 Gru, 2013 22:02

super, że tak szybko się udało i najważniejsze że będzie w bassecim domku :) z ogromnym serduchem :*
aniakam2 - Sro 11 Gru, 2013 22:06

Mam nadzieje ze Tofce sie u mnie spodoba. Czekamy na nia wszyscy a zwlaszcza moje dzieci juz sie nie moga doczekac.
jabluszko520 - Sro 11 Gru, 2013 22:09

Szybko i sprawnie, tak jak być powinno, Gratki z okazji nowego członka rodziny! :mrgreen:
madziaa - Sro 11 Gru, 2013 23:00

A my na Twoją relację i foteczki :) Cudowna jesteś wiesz Buziaczek ściskam Cię mocno, żeby nie było Ciebie i całą rodzinkę
Miła od Gucia - Sro 11 Gru, 2013 23:04

przelew zrobiony :lol: dziękuję Wam Kochani w imieniu Tofki

110,00 TOFKA Na transport do domu stałego Aniakam2. Przelew dnia 11.12.2013 na "Przemkokoko" wiozącego Tofkę.

Asia i Basia - Czw 12 Gru, 2013 08:20

Ale fajnie :)
Miła od Gucia - Czw 12 Gru, 2013 09:40

Kochani
szerokiej i spokojnej drogi życzę
i trzymam kciuki za powitanie w nowej Rodzinie, zapoznanie

aniakam2 - Czw 12 Gru, 2013 21:51

Nie wiem co napisac. Bardzo smutne bylo roztanie Tofki z Przemkiem. Poprostu sie rozplakal. Widac bylo ze ciezko mu jest. Ale podolal. Gratuluje konsekwencji. Nie wiem czy ja dalabym rade. A Tofka zjadla kolacje. Wybiegala sie na dworze zFredem i Norcia. Dzieci ja pomeczyly. Widze teraz ze chodzi i czegos szuka. Nie moze spac. Mysle ze czeka na Przemka. Teraz do niej dotarlo ze go nie ma. Mam nadzieje ze ze dlugo cierpiecnie bedzie.
Miła od Gucia - Czw 12 Gru, 2013 23:36

takie to są rozstania, smutno :cry:
miejmy nadzieję Aneczko, że Tofka się szybko zadomowi
jeszcze raz dziękuję Aniu
i pisz w miarę czasu
pozdrawiam cieplutko

Miła od Gucia - Pią 13 Gru, 2013 10:06

co dalej ??? :lol:
zapraszam do tematu
FRED i TOFKA u Ani