Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
LUNKA w Redzie
Autor Wiadomość
atb28 

Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 21:17   LUNKA w Redzie

wcześniejsze losy są opisane
w temacie
Obawa kupna, czyli jak Luna zawitala u Asii
------------------edit. Miła od Gucia

serwus basseciarze Lunka jest już w Redzie u mnie tydzień i mogę z radością obwieścić że sunia się w pełni zadomowiła lubi zabawy z nami szarpanie sznurka z gumowymi serdelami zwłaszcza z moją córcią Zuzią jest przy tym bardzo delikatna i nie przesadza z siłą dzięki czemu Zuzia z początkową nieufnością dziś ją ściska tuli niczym pluszaka biega i gania po domu. Pies praktycznie od początku nie strajkował z jedzeniem ma dobry apetyt w zeszły weekend biegała po plażach w Rzucewie i w Mechelinkach jak wrócviła do domciu to padła ze zmęczenia. BAŚKA tak skracamy nazwę rasy spi z nami w sypialni na swojej podusi Zuzia dała jej swój kocyk zielony w krówki. Ponadto przynajmniej 3 razy dziennie uprawiamy zapasy i przeciąganie sznura, no oczywiście nie kończące się pieszczoty. Pierwszy poniedziałek zniosła 9 godzin samotnie bez problemu nie wyła nic nie pogryzła i nie poniszczała jedynym problemem jest spanie na kanapie podczas naszej nieobecności ale wolę to niż zjedzone kapcie lub inne przygody. W niedziele po raz pierwszy po przekazaniu nam Lunki przez Asię zostawiliśmy ja 2 krotnie w ciągu dnia w domu no i wtedy oczywiście wyła na całą dzielnicę bo uchyliliśmy okna aby wiwedzieć co się dzieje kiwedy szliśmy do sklepu w pobliżu ale zależało nam żeby zanim zaczniemy tydzień pracy psina zrozumiała że jak wychodzimy to zawsze wracamy i o dziwo wszystko ustąpiło. Co prawda przy pierwszych wycieczkach autem piszczała jakby bała się że gdzieś ja zostawimy ale po drugiej wycieczce do Mechelinek na plaże spodobało się i piski ustąpiły. Często wieczorami siadam na podłodze a Lunka w zdłuż moich nóg z pyszczkiem do głaskania. Spacerujemy srednio 3-4 dziennie od 4:30 rano przed pracą do 9:30 przed snem. Ani przez chwilkę nie żałowaliśmy decyzji adopcji a dzięki Lunce nasze życie stało się zdecydowanie ciekawsze. Mówia że nie ma prawdziwej miłości za pieniądze ale w przypadku kupna Lunki za przysłowiowy grosik przeczy to wszelkim regułom. Nawet teraz pisząc do Was Lunka leży obok mnie nasz nowy członek rodziny. Jeśli ktoś z forum mieszka w okolicy i planowałby spotkanie z naszymi bassetami serdecznie zapraszam.
Pozdrawiam wszystkich a zwłaszcza Bogusię "Miłą od Gucia" i Asiunię. Jeszcze na pewno do Was wrócę z kolejnymi opowieściami.
Tomek od Lunki

Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Wto 21 Lut, 2012 14:25, w całości zmieniany 3 razy  

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 22:51   

Dobre wiesci :) Milo poczytac :)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 17:15   

jak cudownie się czyta.
I Asi lżej znieść rozłąkę dzięki takim opowieściom.
Pozdrawiam serdecznie
i oczywiście, wracaj, wracaj i pisz, pisz :lol:

gkoti 
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 12:21   

To się czyta cudownie, a jeszcze bardziej miło, jak sobie pomysle, jak jej dobrze m:wink: Jesteśmy z Malborka i również zapraszamy do siebie chetnych basseciarzy do miłych spotkań :lol:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 22:15   

tu spotkanie organizują z Waszych okolic
http://forum.bassety.net/...p=100181#100181

atb28 

Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 13:30   

Witajcie u nas wszystko w porządku teraz z Lunką jeździmy do Rumi do lasu na spacery psina przestała już nawet piszczeć w aucie już wie że to wycieczka grzecznie leży w bagażniku jak jest ciekawa to łapami wisi na oparciu za Zuzi fotelikiem i obserwuje otoczenie (spokojnie to nie sedan tylko van), dzięki uprzejmości Bogusi zamówiłem nową karmę która bardzo jej smakuje. Coraz lepiej się z Lunką spaceruje rzadziej szarpie ładnie idzie przy nodze chyba że jakiś psiak albo dzieci to do nich ciągnie. Jest bardzo grzeczna nie niszczy w domu często wędruje za nami po mieszkaniu jeśli akurat nikogo nie ma w salonie to przychodzi do pokoiku Zuzi i albo siedzi lub leży i obserwuje jak się bawimy czasem jak przygotowujemy obiad to leży przy nodze wtedy trzeba uważać żeby nie fiknąć jest bardzo towarzyska i łagodna nie mogę się doczekać wiosny kiedy zaczniemy wyjazdy na działkę wtedy będzie miała labę.
Jest usłuchana choć jak wracamy do domu ze spaceru i wołam ją aby umyć łapki to udaje że niby nie słyszy ale w końcu choć niechętnie przychodzi.
Do tej pory nikogo z Bassetem nie spotkałem w redzie i w okolicy wiem tylko że jeden mieszka w okolicach Rewy bo widziałem za płotem, największe zainteresowanie wzbudza wśród właścicieli beagle.
pozdrawiam wszystkich serdecznie
Tomek

racuchkasz 

Wysłany: Pią 11 Lis, 2011 00:17   

bassety są i w rumii i w wejherowie :razz:

besta 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią 11 Lis, 2011 07:37   

są też w Gdańsku :wink:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pią 11 Lis, 2011 18:48   

Cudownie, że wszystko się dobrze układa
a najważniejsze, że już trochę czasu minęło odkąd jesteście razem i piszesz o Lunce tak pięknie.
Pozdrawiam Was cieplutko

asiunia194 

Wysłany: Pią 11 Lis, 2011 21:36   

Cieszę się że wszystko się dobrze układa:) My strasznie tęsknimy za Luncią ale dajemy jakoś radę:) jeszcze tylko poproszę jakieś zdjęcia:) pozdrowienia dla was:)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Sro 16 Lis, 2011 22:17   

Tomek, proszę o adres na pw, oryginał wyślę pocztą.

atb28 

Wysłany: Pią 02 Gru, 2011 09:10   

Trochę ostatnio byłem zapracowany dlatego się nie odzywałem ,u nas wszystko w porządku Lunka jest bardzo grzezczna często w lesie na spacerach puszczam ją wolno i nie ucieka zawsze jest w pobliżu jak ją zawołam to przychodzi choć czasem po kilkukrotnym wołaniu ale to normalne w końcu jest wiele ciekawych zapachów. Od niedawna zabieram ze sobą kilka kilka ciasteczek i kiedy ją wołam to dostaje aby kojarzyła że za przyjście czeka ją nagroda tak samo po spacerze każe jej usiąść i poczekać bo
umyjemy łapki to czeka i grzecznie podaje do umycia, tylko nie za bardzo lubi mycie często obślinionych uszu ale jest bardzo usłuchana.
Teraz staram się z nią chodzić w drodze powrotnej do domu ze spacerku przez osiedla aby nie ciągnęła smyczy i szła bliżej i muszę przyznać że robi coraz to większe postępy wystarczy że trochę szarpnę i od razu spowalnia.
Teraz na prośbę mojej córci Zuzi pozwalam Lunce wchodzić na łóżko w jej pokoju przez co razem siedzą i oglądają bajki, w nocy śpi czasem u Zuzi a rano nie chce wstawać tak jej dobrze.
Spokojnie znosi pobyt samej w domu nawet jeśli trwa to 9-10 godzin , zresztą je tylko jak wracam do domu a dokładnie ze spacerku tak nic nie rusza choć ma nasypane do miski.
w Redzie Lunka jest coraz bardziej rozpoznawalna zwłaszcza przez licznych właścicieli Beagli i to tyle poza tym zawsze w weeekendy jedziemy na rodzinny spacer do lasu w Rumi bo na plaże nad morzem trochę za bardzo wieje a w końcu pies musi się wybiegać.

pozdrawiam wszystkich Tomasz

koluś 
Użytkownik nieaktywny

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pią 02 Gru, 2011 12:22   

super, że Lunka tak dobrze trafiła :mrgreen:

Asia i Stefan 

Wysłany: Sob 03 Gru, 2011 17:23   

Dokładnie, czytam z wielkim zaciekawieniem i coraz bardziej się usmiecham. Psinka ma kochającą rodzinę i Wam chyba lepiej, milej, od kiedy Luna jest u Was. Waszej córci na pewno w nocy cieplej :D Pozdrawiamy!

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Sob 03 Gru, 2011 17:40   

ja też z rozrzewnieniem czytam takie wpisy :lol:
całusy dla Was

Odpowiedz do tematu