Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Witamy wszystkich z Balbiną
Autor Wiadomość
Asia i Piotrek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 26 Lis, 2006 18:29   

Już kilka razy przekonaliśmy się jak potrafi być okropna, gryźć, szczekać, zabierać buty, kapcie i kraść jedzenie ze stołu:-) ale to chyba wszystkie bassety tak mają z tym jedzeniem:-) Ale i tak jest najlepszym psiakiem na świecie i za nic jej nie oddamy ani nie zamienimy:-)

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006 11:13   

Witamy Balbinkę i bardzo serdecznie pozdrawiamy :)

Jest to już czwarta Balbinka, która pojawiła się na naszym Forum :) Dla porówania Matyldek jest sześć :)

Pozdrawiamy raz jeszcze - Ewa i bassety :)

robert.n
[Usunięty]

Wysłany: Wto 28 Lis, 2006 21:52   

Witamy serdecznie na forum :)

Swoją drogą nie wiem, czy zgodzicie się ze mną, ale zauważyłem, że sporo ofert sprzedaży bassetów i nie tylko pojawia się właśnie z Gostynia, a właściwie z Piasków. Mają tam chyba "fabrykę" psiaków. Ciekaw jestem w jakich warunkach wychowują się tamtejsze zwierzęta.
POZDRÓWKA
Rob z Bertą

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 29 Lis, 2006 11:49   

robert.n napisał/a:
zauważyłem, że sporo ofert sprzedaży bassetów i nie tylko pojawia się właśnie z Gostynia, a właściwie z Piasków. Mają tam chyba "fabrykę" psiaków.

Masz rację - STRZELCE WIELKIE gm. PIASKI pow. GOSTYŃ (woj. wielkopolskie) - zagęszczenie tych nazw w ogłoszeniach to tylko zagęszczenie pozorne. Przyjrzyj się numerom telefonów, mailom, numerom gg.

Wszystkie te trzy nazwy miejscowości bardzo często się pojawiają na giełdach internetowych. Przez trochę ponad rok obserwacji ogłoszeń wyodrębniłam stamtąd aż... dwie osoby sprzedające. I też nie mam pewności czy to nie jest jedna i ta sama.

Gratulacje za spostrzegawczość :)

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 29 Lis, 2006 13:09   

Ewa z Matyldą i Bobem napisał/a:

Gratulacje za spostrzegawczość :)

I ja również.

Fabryka bezpapierowych psów, byle więcej, by więcej zarobić, szybciej sprzedać i znów sukę pokryć cieczka po cieczce. Nie ważne, że szkoda suni, tylko więcej i więcej. Kryją bratem, ojcem, synem, tym, który jest w danym momencie pod ręką, bo kto to sprawdzi. Powiedzą, pokażą "ojca" szczeniąt, a w rzeczywistości to wcale prawda nie musi być, bo kto to sprawdzi, komu się chce ? Poza tym jak ?
A ludzie kupują -... bo po co mi ten rodowód, ja chcę pieska do kochania a nie na wystawy... - jakby jedno z drugim miało coś wspólnego :?

I zawsze będą fabryki psów, zawsze gdy będą chętni do kupowania !!!

robert.n
[Usunięty]

Wysłany: Sro 29 Lis, 2006 20:14   

No niestety - sam czuję się winny, bo swoją Bertę też kupiłem z niepewnego źródła bez rodowodu. No ale już nigdy więcej 8) - a że mam nadzieję w niedługim czasie będzie kolejny bassecik w moim domku :thx :wink: to tym razem będzie to pisiak i do kochania i do wystawiania i tym większej satysfakcji!!!!

Pozdrawiam

DUDI DOG`S 

Wysłany: Wto 05 Gru, 2006 19:41   

Nabywając psiaka bezpośrednio ze sprawdzonej hodowli, zyskujemy nie tylko przyjaciela na czterech łapach o pewnym pochodzeniu, lecz również grono przyjaciół na dwóch "łapach" - no tylko niekiedy na czterech. :D Tak było w moim przypadku. Kupując basseta wkupiłem się w łaski wielkiej rodziny basseciarzy. :thx

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 05 Gru, 2006 20:37   

Ja poznając Gosię i Krzysia - zyskałam wspaniałych, bezinteresownych przyjaciół, ludzi jakich niestety ze świecą można szukać. To tak nasze drogi się zeszły, a taka przyjaźń jest na całe życie, na dobre i na złe.
Nasze drogi się zeszły przez śliniące się, uparte jak osły, najpiękniejsze psy świata :lol:

joania
[Usunięty]

Wysłany: Wto 05 Gru, 2006 21:26   

To wspaniale że wspólna pasja i miłość do zwierząt tak zbliża ludzi i łączy na całe życie.

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 19 Cze, 2007 23:02   

Asia i Piotrek napisał/a:
Ale i tak jest najlepszym psiakiem na świecie i za nic jej nie oddamy ani nie zamienimy:-)

Jak to ująć - puste słowa ?

I niedługo nacieszyliście się Balbinką :?
Wiem, że chcecie ją oddać. Dzwoniliście do mnie w tej sprawie jakiś czas temu. Ja zajęłam się adopcją oczekując na więcej informacji i przede wszystkim na zdjęcia, których do tej pory jakoś nie dostałam...
Obdzwoniłam ludzi, którzy czekają na psiaka przez SOS a Wy co ?
To tylko ja mam się zajmować tą adopcją ?
Przepraszam, ale nie lubię takiego zawracania głowy i zabierania czasu, którego i tak mam bardzo mało.
To w końcu zależy Wam na oddaniu Balbinki, czy nie ?
A może zmieniliście zdanie ?
A może sami już ją oddaliście komuś ?
Muszę to wiedzieć, bo nie wiem co mam tym ludziom odpowiadać !!!

baśka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 22 Cze, 2007 12:42   Balbina

Agata jestes pewna,że chodzi o tę Balbinkę- może to jakaś pomyłka.

baśka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 22 Cze, 2007 12:44   Do Roberta

Hej , ja też mam Bertę, ale jest trochę starsza od Twojej. Moja pannica będzie miała we wrześniu juz 5 lat. Ale fajnie,że wpadłeś na nazwanie swojej suczki BERTA.Pozdrawiamy Basia z Bertą

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 22 Cze, 2007 14:06   Re: Balbina

baśka napisał/a:
Agata jestes pewna,że chodzi o tę Balbinkę- może to jakaś pomyłka.

Tak, dzwonili do mnie, że chcą ją oddać. Ja zajęłam się adopcją, znalazłam dom, ludzi, którzy chcieli po nią pojechać ok. 400 km i nagle cisza..., bez odzewu.

baśka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 25 Cze, 2007 07:16   do Agatki

Agatko, może się rozmyślili :!:

Odpowiedz do tematu