Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
BASSET LESTER szuka nowego domu [już w nowym domu]
Autor Wiadomość
Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 31 Sty, 2007 11:57   BASSET LESTER szuka nowego domu [już w nowym domu]

6-cio letni bez rodowodowy basset hound Lester, obecnie zamieszkujący w Warszawie, szuka nowego domu. Powód oddania - wyje pozostawiony sam w domu w czasie nieobecności właścicielki. Pies musi trafić do domu, w którym jest jeszcze jeden pies, lub tam gdzie ktoś nie pracuje, albo do domku z ogródkiem...
Z Lesterem było tak, że umarł mu jeden z właścicieli, drugi właściciel nie chciał się nim zajmować. Wtedy Lester mieszkał w Wadowicach. Kilka miesięcy temu adoptowała go Pani z Warszawy. Doprowadziła chłopaka Do "porządku" - wyleczyła skórę, uszy, oczy. Pani Irena zakochała się w psiaku, mówi, ze jest super, ale wyje, wyje tak, że sąsiedzi nie dają jej spokoju. Któregoś dnia jeden z sąsiadów włożył jej zapałkę do dzwonka by ten dzwonił bez ustanku. Składano na nią skargi do administracji.
Pani Irena szukała pomocy u psychologów psich, zrobiła wszystko i nic, Lester nadal wyje, gdy ona wychodzi do pracy.
Niestety ze łzami w oczach zmuszona jest oddać Lestera.
Szukajcie proszę dobrego, odpowiedniego domu dla tego psiaka.
Przypuszczam, że jeśli będzie miał kumpla, lub kumpelkę to nie będzie wył.
Pies jest zdrowy, bardzo towarzyski, pogodny, wesoły, bardzo grzeczny.
A oto jego zdjęcia

Ostatnio zmieniony przez Ewa z Matyldą i Bobem Nie 24 Lut, 2008 17:17, w całości zmieniany 1 raz  

tobi
[Usunięty]

Wysłany: Czw 01 Lut, 2007 17:33   jak oswoić męża z adopcją...

Witam,
ten piękny pies miał trafić do mnie.Chciałam mu dać ciepły dom i miłość.
I nie są to puste frazesy.
Nie trafił niestety z powodu postawy mojego męża.Wcześniejsze rozmowy dot.powiększenia basseciej rodziny wskazywały akceptację męża do takiego pomysłu (mamy już basseta Tobisia 5 letniego i jamnisię Tinkę starą panienkę 10lat). Podjęłam nawet rozmowy z Panią Agatą i właścicielką psa. Argumentacja męża - pies jest kochany ale... on nie widzi możliwości porozumienia się dwóch dorosłych samców!!!. Nawet nie podjął próby!. Sytuacja jest dla mnie wyjątkowo niekomfortowa.
O kłótni i cichych dniach nawet nie wspomnę. Jak na przyszłość uniknąć podobnych sytuacji?. Zmienność decyzji jest dla mnie nie zrozumiała.
A przecież wiadomo, że każdy pies tam gdzie ma trafić musi zostać zaakceptowany przez wszystkich domowników!.
Pani Agato nie wiem co powiedzieć... przepraszam.Ja jednak dalej będę pracować nad kolejną adopcją...może tym razem szcześliwie zakończoną.

baśka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Lut, 2007 08:46   Lester

Czy Lester znalazł juz nowy dom???

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Lut, 2007 11:10   

Nie Basiu, nie znalazł :?
Kurcze, a to taki super psina, taki dobry, wierny, grzeczny, kochany taki.
Nawet nie wiecie jak bardzo mi zależy na tej adopcji, by szybciutko znalazł nowy dom :?
Teraz Lester jest odprowadzany do hotelu, co najgorsze to chyba do kliniki, a tam psy tylko w klatkach siedzą przez cały czas.
U mnie sypnęły się cieczki, Duffy właśnie skończyła, teraz Balbina jest w tym najgorszym okresie, a i Gumkę wszyscy rano zaczęli obwąchiwać.
Wiosną zaczynamy budować domek kenelowy, już był architekt. Będzie u nas również hotel dla zwierzaczków.
Teraz jak Polana to jeden wielki plac budowy, nie mam możliwości Lestera zabrać do siebie na czas poszukiwań nowego domu dla niego. Szkoda, że psina tak się męczy.
Popytajcie proszę znajomych, może ktoś chce Lesterka :roll:

patyk
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Lut, 2007 15:13   

To strasznie smutne..., zwłaszcza gdy widzi się te jego smutne i mądre oczka...
Nie mam się w zasadzie co odzywać, bo JA nie moge zwiąć psiaka. Nikt z moich znajomych tez nie weźmie, bo albo nie chca psa, albo mają po dwa, trzy i pracują.
Najgorsze, że to powinna być osoba siedząca w domu, ktora może psu poświęcić cały swoj czas...

Patrzyłam, na Dogomanii nie ma wzmianki o Lesterze, może warto dać, może tez na Allegro?..
(nie chcę sama podejmować takich krokow, bez Waszej akceptacji)

Trzymam mocno kciuki za Lestera!!!

Hubertus 

Wysłany: Pon 05 Lut, 2007 16:10   

patyk napisał/a:
(nie chcę sama podejmować takich krokow, bez Waszej akceptacji)

moim zdaniem w takich sytuacjach "akceptacja" jest zbędna. Sytuacja wymaga działania i już ;)

patyk
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Lut, 2007 17:07   

No, ja wiem, tym bardziej, że kazda chwila cenna...

Ale potrzebuje chociażby akceptacji Agaty na wykorzystanie jej informacji o Lesterze!

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Lut, 2007 23:16   

No już jestem.
Patrycja, wysyłaj gdzie możesz, i Wszystkich proszę również o to, bo problem z godziny na godzinę jest coraz większy !!!
Tak jak pisałam, ja nie mogę go zabrać teraz do siebie, bo cieczki się sypnęły. Balbina ma teraz "najciekawsze" dni a Gumka dziś dostała cieczki. Jeszcze została mi Duszka, Cebulka i Agata. Może to potrwać.
Podaj do mnie nr. telefonu na komórkę - 0506 520 520
Pies koniecznie musi trafić do odpowiedniego dla niego domu !!!
Lester jest łagodny jak baranek, wesoły, kochany, ale wyje w czasie nieobecności domowników.
Ja bardzo bym chciała znaleźć mu taki dom - z ogródkiem, gdzie będzie jeszcze jeden pies. Wszystko jedno czy suka, czy pies. Musi mieć towarzystwo, bo wiadomo, ze nie ma takiej możliwości, by zawsze właściciel był w domu. Czy do pracy, czy do sklepu, wiadomo, że trzeba wyjść.
Oczywiście może to być mieszkanie w bloku, ale musi być jeszcze jeden pies. A jeszcze super by było, gdyby to był "rozbrykany" szczeniak, lub młodzieniaszek. Lester uwielbia towarzystwo i może głowy nie, ale rękę dam sobie obciąć, że wtedy nie będzie wył. A powtarzam, pies ma super charakter, jedyna wada to to wycie gdy jest sam, zupełnie sam w domu !!!

patyk
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 00:45   

Lester "jest" już na:

- Dogomania (w 6gr. i w psach do adopcji)

- Bassety S.O.S. (wysłałam maila z prośbą o wstawienie informacji)

- Allegro (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=164264884)

- Forum Fudacji Pro Equo (http://www.proequo.pl/forum/viewforum.php?id=5)

- SOS dla zwierząt Fundacja niechciane, zapomniane (http://niechcianeizapomniane.org/forum/viewtopic.php?p=2622#2622)

- www.psiaki.pl (w bassetach i w "ogłoszenia") - (http://www.psiaki.pl/forum/viewtopic.php?p=68746#68746)

- Forum "4łapy" (http://forum.4lapy.info/viewtopic.php?p=6815&sid=38bc01ad07dd161f5d7d05fcec6eb510#6815)

- Forum Świat psów (http://www.psy.mgt.pl/new/viewtopic.php?p=78410#78410)

- Forum Dobry Pies (http://dobrypies.com/viewtopic.php?p=637#637)

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 01:12   

patyk napisał/a:
Bassety S.O.S. (wysłałam maila z prośbą o wstawienie informacji)

No właśnie pisałam do Klubu meila, więc dzięki, że mnie uprzedziłaś.
A skopiowałaś fotki ? Jeśli nie to skopiuj proszę i powysyłaj gdzie się da.
Ja jeszcze będę przez kilka godzin przy komputerze, bo wczoraj siedziałam, tzn. do dziś rana z robotą swoją. Potem tylko godzinkę się zdrzemnęłam, ale jeszcze dzisiejsza nocka przy papierkach. Nie wiem ile wytrzymam, ale chcę już to mieć z głowy, więc jesli możesz porozsyłać te fotki z informacją to będę Ci wdzięczna. Ja niestety taką mam nocną pracę na przełomach miesięcy, której z resztą niecierpię, ale cóż pieniądze nie leżą na ziemi ...
Będę Ci wdzięczna za pomoc, bo to dwie wyjątkowo pilne adopcje.

patyk
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 01:15   

Agata napisał/a:
patyk napisał/a:
Bassety S.O.S. (wysłałam maila z prośbą o wstawienie informacji)

No właśnie pisałam do Klubu meila, więc dzięki, że mnie uprzedziłaś.
A skopiowałaś fotki ? Jeśli nie to skopiuj proszę i powysyłaj gdzie się da.
Ja jeszcze będę przez kilka godzin przy komputerze, bo wczoraj siedziałam, tzn. do dziś rana z robotą swoją. Potem tylko godzinkę się zdrzemnęłam, ale jeszcze dzisiejsza nocka przy papierkach. Nie wiem ile wytrzymam, ale chcę już to mieć z głowy, więc jesli możesz porozsyłać te fotki z informacją to będę Ci wdzięczna. Ja niestety taką mam nocną pracę na przełomach miesięcy, której z resztą niecierpię, ale cóż pieniądze nie leżą na ziemi ...

Jasne, o fotkach pamietałam i wkleiłam, ale właśnie tam (do "s.o.s.") zapomniałam podac namiaru na Ciebie :?

Teraz wysyłam o Lesterze, a jest jeszcze Łapa... :(

Agata napisał/a:

Wyślę gdzie się da!!!
Ale i tak mam świadomość, że niewiele mogę pomóc... :evil:

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 03:09   

Patrycja, wielkie dzięki za pomoc :D
Może ktoś odpowiedni dla tych psiaków, odezwie się...

patyk
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 04:01   

Agata napisał/a:
Patrycja, wielkie dzięki za pomoc :D
Może ktoś odpowiedni dla tych psiaków, odezwie się...

Podziękujesz, jak sie odezwie... :twisted:
Jutro wezmę się za Łapę...

patyk
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 13:32   

Dzwoniłam do Multivetu - jesteśmy umowieni na wizytę u Łapy, ok. 16.00 - 17.00.
Lester tez prawdopodobnie będzie...

Jak wrócę - zdam relację...

patyk
[Usunięty]

Wysłany: Sro 07 Lut, 2007 00:18   

Ogloszenie na Allegro o Lesterze obejrzało 319 osob, a 3 obserwują, z tego, co mówiła Agata - 2 os. się odezwały...

Jesteśmy dobrej myśli!!!!!!!!!!!!!!! :thx

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi