Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
BASSET AXEL do adopcji [już w nowym domu]
Autor Wiadomość
Aleksander

Wysłany: Pon 09 Kwi, 2007 19:01   BASSET AXEL do adopcji [już w nowym domu]

Moi drodzy szukamy domu dla 9-cio miesięcznego basseta ( bez papierów). Piesek jest śliczny, tricolorowy, ruchliwy, zdrowy, zaszczepiony. Ma 9 miesięcy i szuka swojego miejsca u ludzi, którzy go pokochają , zrozumieją i zapewnią bezpieczna przystań już na zawsze. Tak jak pisałem piesek jest ruchliwy, wesoły. Lubi się bawić. Nie jest agresywny w stosunku do innych psiaków. Jest jednak dominujący, dlatego wymaga łagodnej lecz stanowczej ręki. Denerwuje się gdy nie ma właścicieli w domu (dlatego mile widziany inny zwierzak). Ponadto, Axel nie wyprowadzany regularnie na dwór ma jeszcze problemy z załatwianiem się. Poszukujemy , kogoś odpowiedzialnego, kto zaopiekuje się psiakiem do końca jego życia. Axel był już w dwóch domach i chyba już najwyższy czas aby znalazł swój prawdziwy dom. Piesek przebywa na śląsku. Wszelkich informacji udzielę pod numerem telefonu 508185063. Postaram się wkleić zdjęcie.
Ostatnio zmieniony przez Ewa z Matyldą i Bobem Nie 24 Lut, 2008 17:18, w całości zmieniany 1 raz  

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Kwi, 2007 19:21   

SOS powiadomione...

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 10 Kwi, 2007 09:18   

No to szukamy domku dla Axela :!:

http://www.basset-sos.pl/potrzebna_pomoc.html

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 17:47   

Nie wiem jak do Was, ale do mnie o Axela było kilkadziesiąt telefonów :lol:
Myślę, że to kwestia chwili i Axel będzie miał swój wymarzony, dożywotni, wspaniały dom :lol:
Ale...
O tym napiszę później, bo muszę teraz zadzwonić do tych osób.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 17:49   

Poszliśmy na łatwiznę...i wszystkim zainteresowanym podawaliśmy Twój numer...bo masz praktykę w prześwietlaniu potencjalnych kandydatów 8) ...to był żart oczywiście :wink: ...do mnie były 4...ale nie sądzę, żeby brać je poważnie, bo pierwsze pytanie brzmiało: "czy to pies z papierami?"...mimo, ze w poscie dość dosadnie było to określone. Nie wiem, jak Aleksander...jeszcze nie dzwonił.

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 18:15   

Ja mam już kogoś, ale poczekaj jeszcze 10 minutek.

Aleksander

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 18:26   

A do mnie ani jednego telefonu. Może ludzie myślą , ze to ja chce oddać to biedne zwierzę. Czekam z niecierpliwością na wiadomości!!!!!!!!!!!!!!!

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 18:28   

Jak na "biedne zwierzę" Axelek wygląda wysmienicie... :D 8) :wink:

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 19:33   

No to już !!!
To podałam Aleksander telefon do Ciebie i Axel w sobotę najprawdopodobniej pojedzie do Szczecinka :lol:

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 19:36   

Przed chwilą rozmawiałam z Olkiem...trzymam kciuki 8) ...żeby się udało...a potem idę po jakąś lampkę wina...zjadłam tonę nerwów martwiąc się o tego psiaka :wink: ....Szczecinek, daj znać jaka decyzja :thx

Aleksander

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 19:59   

Jestem po rozmowie ze Szczecinkiem i .................chyba wszystko gra. Bardzo się cieszę. Jesteśmy wstępnie umówieni na sobotę ( na 99%). :thx

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 22:08   

Fanfan z rodziną napisał/a:
..a potem idę po jakąś lampkę wina...zjadłam tonę nerwów martwiąc się o tego psiaka :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol:

No to teraz wiesz co ja za każdym razem przeżywam :wink:
Przez te kilka lat przeprowadziłam kilkadziesiąt adopcji i...za każdym razem ten sam stres i niepewność :roll:
Ci którzy nie uczestniczą w tym, autentycznie nie zdają sobie sprawy jakie to nerwy :? Teraz i Magda i Aleksander wiedzą, wie również Patrycja. Na prawdę to bardzo trudne i stresujące. Teraz już mi chyba wierzycie i nie dziwicie mi się, że jestem przeczulona :wink:
A najgorzej mam, jak zabieram takiego "potrzebowskiego" do siebie i w pewnym stopniu przyzwyczajam się do niego i później on, już taki po przeżyciach losowych, jest zabierany i nigdy nie wiem tak do końca, czy znów nie spotka go "zawód miłosny".
A jeszcze gorsze w tym wszystkim jest to, że czuję się odpowiedzialna za te adopcje, bo za każdym razem po odebraniu i wykonaniu dziesiątek telefonów z długimi, a czasem bardzo krótkimi :wink: rozmowami, tak do końca nie wiem czy dobrego wyboru dokonałam :roll:

baśka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 12 Kwi, 2007 07:36   

A jeszcze gorsze w tym wszystkim jest to, że czuję się odpowiedzialna za te adopcje, bo za każdym razem po odebraniu i wykonaniu dziesiątek telefonów z długimi, a czasem bardzo krótkimi rozmowami, tak do końca nie wiem czy dobrego wyboru dokonałam

SPOKOJNIE AGATKO, NA PEWNO DOBRZE WYBRAŁAŚ!!!! :thx

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Czw 12 Kwi, 2007 11:08   

...będzie dobrze...MUSI być dobrze 8)

Bassecik:)

Wysłany: Czw 12 Kwi, 2007 12:58   

Axel ma trafić włąsnie do nas.. rozumiem wasze obawy,ale mogę Wam wszystkim moi drodzi zapewnić ze AXELEK bedzie przez nas kochany... wszyscy na niego tu już czekaja... Nie którzy nie mogą uwierzyc ze mozna jechac po pieska az 650 km... ale dla nas.... my go poprostu rozumiemy... a najbardziej go chyba rozumie moj przyszły mąż... sam trudne życie też nikt go nie chciał..... :cry: nie pozwolimy na pewno aby go ktoś nam skrzywdził!!!!!!!!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi