|
BEMOL u Janis |
| Autor |
Wiadomość |
gkoti
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2006 Posty: 4793 Skąd: Malbork/Luton
|
Wysłany: Sro 30 Sty, 2013 22:22
|
|
|
| Śliczności Bemolku- ty jesteś jak "pojawiam się i znikam" :wink: Jesteś cudny, radosny i masz kogo i za co kochać, to widać... :lol: |
_________________ www.leniuch.com - to na razie stronka tylko Leniuszka
 |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Czw 31 Sty, 2013 11:07
|
|
|
Jakie piękny film
Bemol ma naprawdę szczęśliwe życie.
Dzięki pańciostwu!! |
_________________ ...człowiek autentycznie czuje, że ma najwięcej, kiedy daje innym ...ks.J. Twardowski |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
|
|
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Czw 31 Sty, 2013 11:53
|
|
|
super fotki, super film i super pies
jeny jaki on jest szybki, usmialam sie jak zasuwa po polu |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
Janis
|
Wysłany: Czw 31 Sty, 2013 21:28
|
|
|
Dziękuję wszystkim za miłe i ciepłe słowa :smile: Przekazałam Bemolowi wyrazy zachwytu, nie był nimi zaskoczony :lol: On jest w ogóle bardzo pewny siebie i wylewny. Nigdy nie widziałam, żeby się czegoś bał, albo podchodził z nieśmiałością. Wszystko robi całym sobą, taki wielki naleśnik psiego entuzjazmu :wink: Próbuję go dalej szkolić, bardzo lubi się uczyć. Umie już "siad", "na miejsce", zna komendę "dość", "przestań", "do mnie" . Oczywiście wszystkie komendy działają dopóki Bemol nie jest na tropie, a kiedy już jest... to mogę ewentualnie uprawiać biegi ekstremalne, żeby go schwytać (pan Franciszek może coś o tym napisać :lol: ) Kręcenie filmików na śniegu skończyło się tym, że Bemol zniknął na 3 godziny, a ja zamiast robić, to co planowałam latałam jak wściekła po lesie. To było ogrodzone 20 ha, więc teoretycznie bezpieczny teren, a jednak udało mu się czmychnąć. Wrócił zmordowany i oblepiony śniegiem, ale bardzo szczęśliwy. W sumie to mi go czasem żal, bo rzadko może biegać bez smyczy, właśnie przez swój wielki instynkt myśliwski. Jak wpadnie w swój trans, to nie ma szans, żeby go odwołać
Będę wypatrywać bassetów w Turawie :wink: Jedynym bassetem oprócz Bemola jakiego spotykam w mojej okolicy jest uroczy Morfeusz, chętnie zapoznałabym jeszcze jakichś "długich", ale jakoś nie są one specjalnie popularne na terenie Opola. Bemol nie ma na szczęście uprzedzeń rasowych i chętnie bawi się ze wszystkimi psami. Teraz ma już trochę mniej okazji, bo zmieniłam pracę i nie jeździ ze mną do schroniska. |
|
|
|
 |
Marynia

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Paź 2009 Posty: 2459 Skąd: Głubczyce
|
Wysłany: Pią 01 Lut, 2013 14:16
|
|
|
| Janis napisał/a: |
Będę wypatrywać bassetów w Turawie :wink: Jedynym bassetem oprócz Bemola jakiego spotykam w mojej okolicy jest uroczy Morfeusz, chętnie zapoznałabym jeszcze jakichś "długich", ale jakoś nie są one specjalnie popularne na terenie Opola. Bemol nie ma na szczęście uprzedzeń rasowych i chętnie bawi się ze wszystkimi psami. Teraz ma już trochę mniej okazji, bo zmieniłam pracę i nie jeździ ze mną do schroniska. |
My bywamy w Opolu w okresie wakacji,najczęściej spacerujemy w okolicy Placu Wolności,czasami nad Odrą,jeśli jest ładna pogoda bywamy nad J.Średnim lub nad jeziorem za Rybaczówką zwykle nasz wyjazd jest jednodniowy.Z tego co się orientuję w Opolu jest jeszcze kilka basiorów,a może kiedyś nas odwiedzicie na naszej wiejskiej działce razem z Morfeuszem,pozdrawiamy serdecznie :lol: |
|
 |
Franciszek

|
Wysłany: Pią 01 Lut, 2013 19:44
|
|
|
Dogonić Bemola niema szans żaden basset na świecie ,cieszymy się bardzo że nam z Orfeuszem trafił się taki kumpel jakim jest Bemol ze swoją pańcią oczywiście :grin:
Marynia dziękujemy za zaproszenie pomyślimy o tym :grin:
to i ja wrzucam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=HPQZBrV3C9M |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
|
|
|
 |
Marynia

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Paź 2009 Posty: 2459 Skąd: Głubczyce
|
Wysłany: Pią 01 Lut, 2013 20:14
|
|
|
Z Orfeuszem a nie z Morfeuszem,za gafę Orfeusza i jego Pańcia przepraszam
Śliczne paszteciki,Orfeusz ma cudne białe brzucho,a jego głos podobny jest do głosu Gucia :wink: Bemol przypomina mi trochę Bertolindę od Joasiki Macie fajne tereny do spacerków,jest gdzie szaleć :lol: |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21616 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pią 01 Lut, 2013 21:09
|
|
|
cudny filmik, świetnie zrobiony, i widoki piękne i szalejące bassety
Orfi, jaki ma gustowny kubraczek :lol: |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Janis
|
Wysłany: Sob 02 Lut, 2013 09:31
|
|
|
| Franciszek napisał/a: | Dogonić Bemola niema szans żaden basset na świecie ,cieszymy się bardzo że nam z Orfeuszem trafił się taki kumpel jakim jest Bemol ze swoją pańcią oczywiście :grin:
Marynia dziękujemy za zaproszenie pomyślimy o tym :grin:
to i ja wrzucam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=HPQZBrV3C9M |
Dziękujemy :smile: Super filmik, nawet ja się załapałam, rozczochrana, w spacerowym wdzianku :lol: Piękne zdjęcia, aura była wtedy niesamowita, aż miło popatrzeć.
Właśnie dowiedziałam się, że Morfeusz to w rzeczywistości Orfeusz Straszna gafa, przepraszam Tyle lat się spotykamy i zawsze wydawało mi się, że wołacie na niego Morfi A czego głuchy nie usłyszy, to sobie wymyśli... :wink: |
|
|
|
 |
madziaa

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 05 Maj 2010 Posty: 2721 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Pon 04 Lut, 2013 18:25
|
|
|
bardzo fajny filmik, super spacer |
|
 |
Janis
|
Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 21:14
|
|
|
| Wieści od Bemolka nienajlepsze. Schudł ostatnio i mimo zwiększania dawek żywnościowych nic się nie poprawiało. Badania krwi wykazały lekką niewydolność trzustki. Do tabletek na dysplazję dołączamy tabletki z enzymami trawiennymi przed każdym posiłkiem :cry: |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21616 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 22:33
|
|
|
Ja też bardzo się zmartwiłam jak Gustaw schudł, u nas wyniki w miarę dobre.
Miejmy nadzieję, że jak szybko zareagowałaś, leki pomogą Bemolkowi, czego z całego serca życzę. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
gkoti
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2006 Posty: 4793 Skąd: Malbork/Luton
|
Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 22:35
|
|
|
| Janis napisał/a: | | Wieści od Bemolka nienajlepsze. Schudł ostatnio i mimo zwiększania dawek żywnościowych nic się nie poprawiało. Badania krwi wykazały lekką niewydolność trzustki. Do tabletek na dysplazję dołączamy tabletki z enzymami trawiennymi przed każdym posiłkiem :cry: |
No to nieciekawie, ale będzie ok, nie martw się. regularne stosowanie enzymów i wroci do normy...wiem, bo Leniuszek od roku jest na enzymach i będzie do konca... wcześniej robił qupy za każdym spacerkiem, 5-6 razy dziennie, teraz już się załatwia ładnie-2-3 razy...i przez zimę mi tak przytył, że teraz ma nadwagę i go "głodzę" aby pokazal troszkę linii na ciele :wink: Życzę zdróweczka dla Bemolka i Pancia- nie martw się za mocno, tylko regularnie podawaj enzymy :wink:
oczywiście przeszłam na specjalistyczną karmę- Royal Sensinitiv, mało czegoś innego, czyli "smaczków" aby...aby... :wink: |
_________________ www.leniuch.com - to na razie stronka tylko Leniuszka
 |
|
|
|
 |
|
|