Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
DIDI Bassetka w schronisku [już w nowym domu joi]
Autor Wiadomość
truskawa
[Usunięty]

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 11:11   DIDI Bassetka w schronisku [już w nowym domu joi]

Witam wszystkich!
Wczoraj do naszego schroniska trafiła bassetka Didi. Właścicielka była zmuszona ją oddać,jest osobą starszą,schorowaną,czeka ją poważna operacja,do tego opiekuje się swoją 92 letną mamą która również jest chora. Pani oddała ją z cięzkim sercem ale nie widziała innego wyjścia.
Didi jest bardzo ładna,sympatyczna natomiast nie jest już młoda,ma prawie 10 lat (ur. 28.10.97). Do tego cierpi na padaczke,ataki zdarzają się niezbyt często ale nie da się ukryć,że chora jest. Didi pochodzi z Niemiec i ma rodowód,ksiązeczkę i komplet szczepień. Ma też ksiązeczke ZK.
Szukamy dla niej dobrego domu a przede wszystkim opiekuna który zna rase,wie jak się takim psem opiekować.
Kontkatowałam się już z Agatą Leszczyńską (www.basset-sos.pl),która obiecała mi pomoc.

Didi znajduje się w Schronisku dla Zwierząt "As"
Jamrozowizna 1
42-270 Kłomnice
(25 km od Częstochowy)
Tel. Adopcyjny: (+48 ) 515716553
www.schronisko.klomnice.pl

Zwracam się również o pomoc do Was!
Zależy nam na tym żeby Didi jak najszybciej znalazła dom,w schronisku będzie się za bardzo stresowała i ataki padaczki moga stać się nasilić. Didi zamieszkała w osobnym boksie,daleko od reszty psów,ma tam względny spokój ale wiadomo,że to i tak nie są warunki dla niej.
Może znacie kogoś kto jest w stanie się nią zaopiekować lub dać jej przynajmniej dom tymczasowy. Będę wdzięczna też za wszystkie rady odnoście postępowania z bassetem,karmienia itd.

Fotki Didi:
http://img480.imageshack....dscf4985sj8.jpg
http://img412.imageshack....dscf4988qs8.jpg
http://img401.imageshack....dscf4990qi6.jpg
http://img130.imageshack....dscf4991vj0.jpg
http://img516.imageshack....dscf4993lf6.jpg

Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Pon 27 Wrz, 2010 13:23, w całości zmieniany 1 raz  

Kinga&Kefir
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Lip, 2007 09:20   

Nie wiem jak Was, ale mnie poruszył los Didi. Pomożemy????

baśka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Lip, 2007 10:51   didi

Jasne,że pomożemy. :) Suczka jest bardzo ładna, zdbana i na pewno szybko znajdzie nowy dom.

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 09 Lip, 2007 15:22   

Kinga&Kefir napisał/a:
Pomożemy????

No ba, pewnie, że tak :)
Kolejne-ogłoszenie plakat do słania, rozwieszania...
Przygotowane przez Huberta oczywiście :)

Kinga&Kefir
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Lip, 2007 17:01   

No pięknie!!! Jest odzew!!! Ja jutro robię objazd po okolicznych wetach, to akurat rozwieszę plakaty... Nie tylko ten zresztą.
A tak zapytam jeszcze, czy nie byłoby dobrze wrzucić wątek o Didi na dogomanię? Coś mi się wydaje,ze ktoś tu obecny jest tam zarejestrowany...

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Lip, 2007 21:59   

Truskawa dzwoniła do mnie w tej sprawie akurat jak byłam na warszawskiej wystawie, mówiła, że wrzuci zdjęcia na forum, opowiadała mi o tej suczce. Przekazałam informację ludziom, którzy teraz zastanawiają się nad jej adopcją. Zobaczymy, mają mi dać odpowiedź do końca tygodnia.

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 10 Lip, 2007 12:52   

Agatka - chyba nigdy nie było tak dużo bassetów w potrzebie na raz jak obecnie?
Dlatego te ogłoszenia pozamieszczałam wszędzie gdzie się dało - bo dla ludzi basset to basset, czy on bi-, czy tri-, czy zaginiony czy znaleziony to wszystko jedno.
Na Dogomanii jak dałam ogłoszenie o Bassiku to jak się znalazł chłopak na Paluchu miałam dwa PW, że to właśnie jest ten, którego szukamy.

I w ogóle jak patrzę na strony Schronisk to znów wysyp jest - właściciele robią sobie "wakacje" od zwierzaków :(

Hubertus 

Wysłany: Wto 10 Lip, 2007 14:23   

Nie wiem Ewo dlaczego ten twój plakat to w efekcie plakacik..

przesyłam wersję o właściwych rozmiarach ;)

truskawa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 10 Lip, 2007 17:11   

Nie spieszczie się z plakatem,jest osoba zainteresowana Didi wiec może domek sie szybko znajdzie. Dzięki wszystkim za pomoc.
Didi ma się świetnie,nie miała ataku,je wszystko ,pochłania jak odkurzacz,codziennie chodzi na spacery. Konsultujem się z kilkoma wetami odnośnie leczenia padaczki,zobaczymy jaki bedzie efekt - do tej pory nie była leczona.
Kinga&Kefir - Didi jest na dogo,w wątku naszego schroniska : http://www.dogomania.pl/f...t=68576&page=10 Mowa o niej zaczyna się od wpisu nr 100.

Hubertus 

Wysłany: Wto 10 Lip, 2007 17:34   

Padaczki się nie leczy, jedynie można ją farmakologicznie starać wstrzymać.
Np. nasza Bibi, która ma padaczkę, musi mieć podawany Luminal w tabletkach. Atak wciąż się zdarzają, ale bardzo rzadko.
Kompletnie nie mam pojęcia jak przebiega atak u tak dużego psa, ale uświadomiony przyszły właściciel chyba powinien sobie z tym poradzić.

A plakaty.. w sumie może i nie warto rozklejać tego w okolicy, ale rozesłanie wśród znajomych na maila w niczym nie powinno przeszkodzić. Nie można wstrzymywać wszystkiego ze względu na jedną zastanawiająca się osobę.

trzymamy kciuki za sunie ;)

truskawa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 10 Lip, 2007 17:48   

Wiem,że się nie leczy,źle się wyraziłam.
Osoba może i jedna za to powaznie zainteresowana. Wśród znajomych to owszem zwłaszcza wśród miłośników bassetów,bo rozwieszać to chyba nie ma sensu.

Frogg
Gość
Wysłany: Sro 11 Lip, 2007 12:12   Bassetka

Witam,

Jak tam sprawa Bassecicy? Ma już domek? W razie czego czekam na kontakt istnieje ewentualność ze będę miała dla niej domek.

Aga I Tofik.

truskawa
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Lip, 2007 15:45   

Czekam na decyzje pani która była nią zaintersowana. Jak tylko będę coś wiedziała dam znać.

truskawa
[Usunięty]

Wysłany: Pon 16 Lip, 2007 22:55   

Pani z Warszawy musiała zrezygnowac z adopcji z powodów od niej niezależnych,natomiast odezwała się do mnie pani z Krakowa która się w Didi zakochała i bardzo chce ją adoptować. Pani ma już jednego basseta i jamniczka wiec Didi będzie miała towarzysto i opieke osoby która zna rase i będzie wiedziała jak z Didi postępować.
U suczki wszystko ok,duzo je,lubie bawić się i spacerowac,jest przesympatyczna,jest ulubienicą wszystkich pracowników schroniska.
Ataku padaczki nie miała,czuje się bardzo dobrze.
Pani ma najpóźniej w sobotę przyjechać po Didi,dam znać kiedy dojdzie do adopcji.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto 17 Lip, 2007 07:31   

Trzymamy kciuki i pazurki, zeby wszystko sie dobrze ulozylo. Dajcie znac.

Odpowiedz do tematu