Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
BUBA - mix basseta [już w nowym domu]
Autor Wiadomość
GrubbaRybba
[Usunięty]

Wysłany: Pią 13 Lip, 2007 09:46   BUBA - mix basseta [już w nowym domu]

Witam.

Piszę do Was po raz pierwszy, ale mam nadzieję, że nie ostatni. Nie znacie mnie jeszcze, więc, zanim przejdę do sedna sprawy, chciałabym napisać kilka słów o sobie.

Odkąd pamiętam, zawsze pomagałam bezdomnym i biednym zwierzętom, w podstawówce pomagałam w schronisku, potem od liceum pracowałam jako wolontariuszka, organizowałam zbiórki pieniędzy dla bezdomnych zwierząt, od zawsze pomagałam też w szukaniu domów dla bezdomnych zwierzaków... Moja chęć niesienia pomocy czasem kończyła się porażką (kiedyś pogryzł mnie pies z podejrzeniem wścieklizny i niestety nie obeszło się bez serii bolesnych zastrzyków), ale częściej zakończenia były szczęśliwe. :)
W domu też mam zwierzyniec, psa (choć do niedawna były dwa :( ), trzy koty, akwarium z rybkami i żółwia. Pies i koty to oczywiście znajdy ze schroniska. :)

A teraz sedno sprawy i mojego postu...

W schronisku w Skierniewicach przebywa sunia - mix basseta. Sunia poszukuje domu.
Buba (tak ma na imię) ma 3-4 lata. Zabrana została z ulicy. Jest spokojna i nienachalna.
To właśnie ta sunia i jej los skłoniły mnie do założenia konta na "bassetowym" forum. Wiem, że kochacie psy (tak jak ja) i nie jest wam obojętny ich los. Mam nadzieję, że razem uda nam się pomóc Bubie.

Pozdrawiam serdecznie :)

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 13 Lip, 2007 12:50   

mix czy nie mix...oczyska ma bassecie... :D

GrubbaRybba
[Usunięty]

Wysłany: Pią 13 Lip, 2007 12:53   

To prawda, Buba to taki trochę naciągany mix :) ale na pewno, w którymś pokoleniu wstecz, jakiś bassecik się pojawił.

Hubertus 

Wysłany: Pią 13 Lip, 2007 20:18   

czy to jedyne zdjęcie suni?

GrubbaRybba
[Usunięty]

Wysłany: Sob 14 Lip, 2007 16:26   

Niestety nie ma więcej suniowych zdjęć :(

GrubbaRybba
[Usunięty]

Wysłany: Sob 14 Lip, 2007 21:19   

W poniedziałek powinnam mieć więcej bubowych zdjęć. Jak tylko będę je miała, umieszczę je na forum.

Pozdrawiam :)

GrubbaRybba
[Usunięty]

Wysłany: Wto 17 Lip, 2007 08:51   

Zgodnie z obietnicą przesyłam więcej bubowych zdjęć.

Najpierw jednak kilka informacji o suni...
Buba ma około 3 lat, do schroniska trafiła z ulicy. W tej chwili siedzi zamknięta z innymi suniami, które "cieczkowały".
Z tego co zaobserwowałam wydaje się być miła, nie przejawia agresji wobec innych psów i ludzi. Ze smyczą nie jest oswojona do konca, tzn. nie szarpie i nie wyrywa, ale widać, że nie często chodziła na smychy. Moim zdanie to jednak kwestia czasu i cierpliwości aby nabrała wprawy.
Dziewczyna jest naprawdę przeurocza! :thx

GrubbaRybba
[Usunięty]

Wysłany: Wto 17 Lip, 2007 09:09   

i jeszcze kilka zdjęć

Hubertus 

Wysłany: Wto 17 Lip, 2007 09:24   

bassetowate jak nic ;) zrobię później plakacik do rozsyłania

ARKA
[Usunięty]

Wysłany: Wto 17 Lip, 2007 16:48   

:) Ja tylko dodam, ze adoptujacy podpisuje kartę adopcyjną oraz zobowiazanie o sterylizacji suczki. W schronisku nie ma warunkow aby robic zabiegi i przetrzymywac sunie po zabiegu. W ramach adopcji suczka moze byc bezpłatnie wysterylizowana przez lekarkę schroniskową, u niej w gabinecie.
Bardzo dziekuje za pomoc w naglosnieniu bezdomnosci Buby, tym bardziej, ze sytuacja w schronisku jest bardzo ciezka.

Tu sa szczególy:

http://www.arka.strefa.pl...schronisko.html

Byc moze jutro bedą dodatkowe zdjecia z warunków w jakich zwierzęta zyja :cry:

Gdyby ktos z Was chcial pomoc schronisku, bardzo prosimy i zachęcamy

GrubbaRybba
[Usunięty]

Wysłany: Pią 20 Lip, 2007 12:10   

Hubertus, kiedy mogę spodziewać plakaciku dla Buby?

Agata, czy mogłabym Cię prosić, abyś umieściła Bubę na basset-sos.
Wiem, że Buba to nie basset, ale bassecia trochę jest. :)

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 20 Lip, 2007 12:52   

GrubbaRybba napisał/a:

Agata, czy mogłabym Cię prosić, abyś umieściła Bubę na basset-sos.
Wiem, że Buba to nie basset, ale bassecia trochę jest. :)

Kotek, ja Cię najmocniej przepraszam, ale ja Buby na basset sos nie umieszczę, bo ona to nawet mixem basseta nie jest.
Przypominam wszystkim, że to nie jest strona pomocy wszystkim zwierzętom, lecz tylko bassetom, lub no troszkę "zmixowanym".
Buba jest zwykłym mieszańcem, obok basseta "nawet nie stała", więc wybaczcie mi proszę.
Poza tym nie chcę ludziom wody z mózgu robic, tym laikom, którzy nie wiedza jak basset wyglada, potem jak ktos ją zobaczy na basseciej stronie to jeszcze pomyśli, że basset tak wyglądać powinien :?

Nie oznacza to, że od Buby odwrócić się trzeba, wprost przeciwnie.
Porozsyłam zdjęcia po znajomych z informacją, że przepiękny, kochany kundelek szuka domu.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pią 20 Lip, 2007 13:35   

Oj Agatka, dlaczego tak radykalnie. Polowa z nas musialaby z Forum bassetow odejsc, bo one nierasowe. A jak dobrze przymruzysz oczy to zobaczysz jakie Buba ma dlugie bassecie uszy. One tam mialy w tym schronisku koszmarne warunki i mozna by troche luzniej do tego podejsc, poza tym to mix oficjalny, nikt nie pisal, ze rasowy. Na SOS sunia tez nie byla rasowa, Bassik - no coz... Moze by tak Bube zamiast tych dwoch wstawic, ktore juz odeszly za TM?

Ewa i Tofik 

Wysłany: Pią 20 Lip, 2007 22:31   

Agata ja Ciebie bardzo proszę, obejrzyj te fotki jeszcze raz i dodaj suni ze 3, no może 4 cm do uszków i co widzisz? Jak dla mnie basseta, prawie basseta:), uśmiechniętego i liczącego na naszą pomoc. Może jednak zauważysz w suni cień basseta i zmienisz zdanie. Dajmy suni szansę :(

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Sob 21 Lip, 2007 08:51   

a ja czekam na plakat od Huberta,zamieszcze go na wszystkich znanych mi forach,moze komus żywiej serducho zapuka dla Buby :roll: :roll:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi