Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
ZYKLENE
Autor Wiadomość
marzanna67999 

Wysłany: Nie 02 Lut, 2014 10:54   

Naukowcy zaobserwowali, że noworodki wyraźnie osiągają stan relaksu po spożyciu mleka matki. Słusznie przypuszczano, że jest to związane ze specyfiką trawienia młodych osobników, gdzie w puli enzymów trawiennych dominuje trypsyna, a u osobników dorosłych pepsyna. Spostrzeżenia te doprowadziły do odkrycia naturalnego składnika w mleku, aktywnego biopeptydu alfa-kazozepiny – produktu trawienia kazeiny przez trypsynę. Potwierdzono również jej użyteczność u psów i kotów.
ZylkeneŸ obecny jest na europejskim rynku weterynaryjnym od 2006 roku. Stosowany jest z powodzeniem w licznych sytuacjach wywołujących niepokój u psów i kotów. Pomaga zwierzętom w adaptacji do niecodziennych i przykrych dla nich okoliczności, a także do zmian w otoczeniu.
Wskazania:

Podawać kotom i psom:
narażonym na nietypowe sytuacje,
przed zmianą środowiska,
przed pozostawieniem samemu,
przed pojawieniem się nowych ludzi lub zwierząt,
przed laktacją,
przed odsadzeniem,
przed podróżą,
przed wybuchami fajerwerków,
kiedy zaburzony będzie rutynowy dzień zwierzęcia.
Zylkene nie stanowi substytutu zbilansowanej diety.
Brak efektów ubocznych związanych ze stosowaniem produktu w zalecanym dziennym spożyciu.
CZY KTOŚ COŚ WIE O TYM SPECYFIKU??? oczywiście skonsultuję go z wetem, ale bardzo chciałabym uniknąć jakiś psychotropów dla Jacka bo nigdy mu takowych nie zamierzam podoawać, ale ten opis znalazłam w opisie schroniska gdzie zbierali fundusze dla pieska z problemami. Jeśli to nie żaden psychotrop tylko coś dobrego a opis na to wskazuje, że jest na zbliżony do mleka matki to może warto spróbować. Oprocz informacji od weta bardzo chciałabym uzyskać jakieś dodatrkowe informacje.
Z góry dziękuję

marzanna67999 

Wysłany: Nie 02 Lut, 2014 10:56   

aaaaaaaaa preparat nazywa się ZYLKENE i jak jest tam napisane jest to preparat a nie lek

marzanna67999 

Wysłany: Nie 02 Lut, 2014 10:59   

o i jeszcze to znalazłam, brzmi bardzo rozsądnie ........ kurcze może wiecie coś o tym ????
ZylkeneŸ jest karmą uzupełniającą dla psów i kotów, dobrze tolerowaną w długotrwałym stosowaniu. Może być podawany kotkom i sukom karmiącym jak również szczeniętom i kociętom w okresie odsadzenia.

Bardzo łatwe podawanie – raz dziennie,
Kapsułki zawierają apetyczny proszek o mlecznym smaku, można podawać je w całości lub jej zawartość wymieszać z karmą

CHYBA NIE JEST TO ŻADEN PSYCHOTROP????

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie 02 Lut, 2014 11:24   

Przenioslam temat tu, bo moze sie przydac innym forumowiczom.
Przegladnelam niemieckie fora, zdania sa rozne, co jednak wazne chyba, podaje sie ten specyfik na dwa dni przed jakims stresujacym wydarzeniem (np. przeprowadzka, goscie, sylwester, wyjazd). Nie znalazlam nigdzie wypowiedzi, ze stosuje sie go jako codzienny sposob na niesforne zwierze. Podaje sie go jako terapie, nie jako rozwiazanie problemu, najpierw wieksza dawka, z czasem zmniejszana przy konsultacji z wetem. JEdna ciekawa informacje znalazlam natomiast, ze przy stosowaniu tego leku w terapii lekowej moze sie z pozytywnym ustepujacym lekiem pojawic negatywna zwiekszona agresja. Moze na polskich forach beda jakies lepsze informacje. Piszcie jak cos znajdziecie, bo to ciekawy temat, ja osobiscie nie jestem zwolennikiem takich metod.

marzanna67999 

Wysłany: Nie 02 Lut, 2014 12:49   

ja też nie jestem zwolennikiem jakichkolwiek leków uspokajającch , jak wspomniałam nie podam nigdy psu żadnych takich leków ale w tym co znalazłam nie było nic, że jest to lekz
znalazłam własnie to między innymi dlatego mnie to zaciekawiło

"ZylkeneŸ jest karmą uzupełniającą dla psów i kotów, dobrze tolerowaną w długotrwałym stosowaniu. Może być podawany kotkom i sukom karmiącym jak również szczeniętom i kociętom w okresie odsadzenia."

marzanna67999 

Wysłany: Nie 02 Lut, 2014 12:54   

znalzłam również że podaje się go gdy zwierzęta mają jakiś sters, między innymi gdy mają preblemy z zostawaniem samemu w domu, ale proszę o opinie bo musze być pewna, że to nie żadne psychotropy są, jeśli to jakaś karma lub suplement diety??????
Jutro skonslutuję to z wetem jak mi się uda do niego dodzwonić i napiszę co mi powiedział.
ciągle jeszcze szukam informacji o tym na forum ale jest bardzo mało

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie 02 Lut, 2014 17:57   

To jest ponoc suplement diety. Dzialanie wykazuje w terapii dopiero po jakims tygodniu, dwoch, przy polepszaniu sie zachowania z czasem zmniejszana ma byc dawka do calkowitego odstawienia, no marchewka do obiadu to to nie jest :(

Odpowiedz do tematu