Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Wto 03 Mar, 2015 12:08
MIŁKA 1/5 bassetka w schr. na Słowacji/pozostaje na Słowacji
Autor Wiadomość
ElenaJerry 

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 13:40   MIŁKA 1/5 bassetka w schr. na Słowacji/pozostaje na Słowacji

Jeśli ktoś, kto mieszka w pobliżu granicy ze Słowacją pragnie dać domu młodej basiorke- jest 1,5 roku, wykastrowana sunia basset hound, z lekką nadwagą :oops: w schronisku " U psej matere“ w schronisku w miejscowości Korňa. Jest to wieś w pobliżu miasta Turzovka, w pobliżu granicy polsko-słowackiej. Nie wiem, jakie opcje są adopcje przez granicę, ale jeśli byłby ktoś zainteresowany, mogę się dowiedzieć. Sunia ma na imie „Milka“, zdjęcia na stronie http://www.upsejmatere-ra...daju-domov/psy/

Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Wto 03 Mar, 2015 12:08, w całości zmieniany 2 razy  

gkoti 
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 17:46   

Śliczna Miłeczka <3

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 17:47   

Elenko, dziękujemy za informacje
zobaczymy co da się zrobić.
Może tu Marynia nam pomoże
i oczywiście Ty

tymczasem daj na f-ka,
w znajomych mam wiele osób

Taka liczna sunia
a jeszcze ma na imię Miłka, jak jej nie pomóc

Kochani, pytajcie, rozgłaszajcie

Marynia 

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 17:56   

Miłka,ja mieszkam na granicy polsko-czeskiej ( najbliższe miasto Krnov-Morawy) zaraz sprawdzę jak daleko do miejscowości w której jest Miłka
Rodzice sąsiadki brali pieski ze schroniska w Czechach bez problemu.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 17:57   

tu jest temat na f-ku

https://www.facebook.com/...07730864&type=3

Marynia 

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 18:33   

Turzovka to okolice Wisły,Istebnej,jednak jeśli potrzebna będzie moja pomoc to jestem do dyspozycji :mrgreen:

ElenaJerry 

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 21:24   

Jestem oczywiście rowniez gotowa do pomocy. Jeśli będzie trzeba, aby uzyskać informacje, czy coś innego, aby pomóc Milce, chętnie pomoże. Do tej pory nie wiedziałam o schronisku Korňa, jestem w szoku, jak wiele psów rasowych. Obawiam się, że Słowacja ma znacznie mniej chętnych wziąć psa ze schroniska. Dlatego dałam informację o Milke na forum. Bo obawiam się, że może to też przez miesiące lub lata siedzieć w schronisku. Dlaczego nie dać szansę młodej i pięknej basiorce, kiedy kochający człowiek może żyć za granicą.

TosiaiIga 

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 21:32   

Czy jest dużo osób zainteresowanych Miłką? Czy coś więcej o niej wiadomo? Dlaczego znalazła się w schronisku? Pozdrawiam, Basia.

Lacota 

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 21:45   

Biedna niunia :-(
Elena weź, proszę Cię spróbuj ustalić jakie są warunki adopcyjne, czy istnieje opłata adopcyjna i czy przewiezienie psa przez granicę regulują przepisy ogólne, czy macie swoje jakieś dodatkowe.
Ustal, czy ona już jest gotowa do adopcji, czy jeszcze jest na kwarantannie?
Toż to Miłka, nie sposób Jej nie pomóc!

ElenaJerry 

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 21:55   

Do tej pory nie wiemy więcej bo zupełnie przypadkowo natknąłem dziś na basetku w schronisku, kiedy surfowalam w internecie. ale to nie jest problem dla mnie zadzwonić i dowiedzieć się więcej.
Postaram się zadzwonić jutro i kiedy wiem więcej, będę pisać na forum.

Lacota 

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 22:00   

Dzięki Ci Elena :cmok:

ElenaJerry 

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 22:19   

Sunia szuka nowego domu jest gotowa do przyjęcia, tak jak jest napisane. Co do warunków przyjęcia za granicą, myślę, że nie byłoby problemu. Jak pisałam, obawiam się, że na Słowacji nie ma wielu chętnych do przyjęcia psa ze schroniska. Wierzę, że ludzie, którzy kochają psy i chcą im pomóc pozwolą na przyjęcie za granicą. ale oczywiście, sprawdzam wszystko do uzyskania wiarygodnych informacji.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 22:46   

Elenko
ja na stronie schroniska jeszcze doczytałam, że od 20 do 50 Euro trzeba zapłacić, dowiesz się - tak.

Pomożemy suni,
już mamy plan, i domek (nie dt, nie hotelik) domek basseci

ElenaJerry 

Wysłany: Sob 27 Gru, 2014 09:50   

Kochani,

Informacje są takie.

Milka jest psiakem s problemem. jest pies dominujący i dla tego szuka jej pani nowego domku. nie jest mozliwe iść do domu, gdzie mają innego psa. Jest ona związana z jedzeniem i atakuje innych psów, bez względu na rasę. Ataki nawet na brazylijskim Fila. szuka nowego domu, ale jedynie wtedy, gdy będzie tylko ona, nie innych psów i właściciel będzie wiedział o jej charakterze. Nie ma problemu, aby umieścić psa w Polsce po zwrotu kosztów. Pani w przeszłości umieszcziła psa w Krakowie. Adopcje są odpowiedzialne. Pani sprawdza później, w jakich warunkach pies żyje.

ElenaJerry 

Wysłany: Sob 27 Gru, 2014 11:03   

Jeszcze jedno wyjaśnienie. W rzeczywistości, to miejsce w Korni nie jest schronisko. Wiele psów mieszkają tam na stałe, biegają swobodnie na dużej działce pod opieką pani i wolontariuszy. Istnieje tam wiele psów, dla których nie szukają nowych domów, ponieważ mieszkają tam szczęśliwie przyzwyczajeni. głównie stare psy, które mają tam svoj komfort . W fotogalerii można zobaczyć jak oni mieszkają tam. I powie szczerze, czuję, że pani obawia sie dać psy do nowych domów, ponieważ ludzie, którzy biorą psy ze schronisk nieraz nie stworzą przynajmniej takie warunki, jakie tam są. pewnie take jest jej doświadczenie w Słowacji.
Dlatego prawdopodobnie szuka nowych domów tylko wtedy, gdy pies nie może pozostać w społeczności, i wtedy kiedy ma 100% pewności, że pies będzie miał idealne warunki i nie będzie później przesunięty gdzieś, gdzie już nie ma kontroli.

Odpowiedz do tematu