Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwny problem z Ramzesem
Autor Wiadomość
Ramzes
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 17:38   Dziwny problem z Ramzesem

Witam Was !! Jestem świeżo upieczonym właścicielem basseta (10 tygodniowego Ramzesa) i już widzę, że łatwo nie będzie 8) , ale do rzeczy: mam do Was dziwne pytanie i proszę Was o radę bo nie wiem jak sobie z tym problemem poradzić. Otóż mój mały Ramzes zjada wszystko (chyba nikogo to nie dziwi) ale nie może się również oprzeć swojej kupie :roll: nie wiem co z tym zrobić. Piesek w nocy załatwia swoje potrzeby na parkiecie w pokoju i kiedy rano wstaję widzę tylko ślady po jego odchodach. Raz przyłapałem go jak zajadał się tym i szybko go od tego odciągnąłem, ale w nocy nie jestem w stanie za każdym razem go upilnować. Piesek jest u mnie już od miesiąca i wcześniej tego nie robił, a odbiło mu coś nagle i od tygodnia robi takie rzeczy. Możecie mi coś poradzić ? bo na sam widok Ramzesa oblizującego się robi mi się już niedobrze. Z góry dzięki wielkie za pomoc !!

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:18   

Witaj, napisałeś, że Ramzes ma 10 tygodni a u Ciebie jest od miesiąca. To ile miał dokładnie jak go kupiłeś ?
Napisz jeszcze jaki jest jego podstawowy posiłek, jaką karmę je i ile razy dziennie.
Zdaza się, że szczenięta zjadają swoje odchody, kup mu Rumen Tabs, powinno pomóc.
I napisz czym go karmisz.

Ramzes
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:27   

Piesek miał 6 tygodni jak zamieszkał z nami. Na początku karmiłem go rozmoczoną karmą Pedigree Junior ale koleś w sklepie zoologicznym powiedział mi żebym nawet się nie wygłupiał i zacząłem kupować u niego jakąś karmę dla juniorów w workach bez etykiety dlatego też nie jestem w stanie powiedzieć jakiej firmy jest ta karma. Wygląda tak samo jak Pedigree Junior ale bez tych kawałków kurczaka czy czegoś tam. Piesek je 3 posiłki dziennie - mała miseczka (3 garście) rozmoczonej karmy.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:30   

jezu...

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:31   

Nie karm psiaka tą karmą. Możesz mu zwyczajnie zrobić krzywdę. Droższe karmy biją wprawdzie po kieszeni, ale teraz jadąc na tych tanich...dwukrotnie odbije Ci się to, kiedy psiak będzie starszy.

Ramzes
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:35   

więc jaką karmą Wy karmicie?

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:39   

Napisz nam jeszcze skąd jesteś :D To znaczy z jakiej hodowli pochodzisz :D

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:40   

Fan aktualnie po wielu przejściach jest na Royalu, który poniekąd sobie chwalę...on zresztą też :wink: . A tak na marginesie...kto Ci sprzedał szczeniaka w wieku 6 tygodni?...jeśli to oczywiście nie tajemnica :D

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:43   

Ramzes napisał/a:
więc jaką karmą Wy karmicie?

Ja swoje psy karmię Royal Caninem, inni również tym, ale i są osoby, które karmią Hilsem, Bento Kronenem, Eukanubą.
Koniecznie musisz karmę zmienić, koniecznie !!!
Nie ma gorszej karmy niż ta co teraz zjada Twój basset !!!
A czym karmił hodowca zanim Ci sprzedał szczeniaka ?

Ramzes
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:55   

jestem z Krakowa a psiak pochodzi z Poznania

Ramzes
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 18:57   

chodowca go chyba karmił pedigree bo dostałem od niego taką karmę

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 19:02   

Ale chodziło mi o to z jakiej hodowli z Poznania :D

Ramzes
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 19:19   

Niebieskooka Dusia
Sompolno k/Poznania

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 19:44   

Ramzes napisał/a:
Niebieskooka Dusia
Sompolno k/Poznania

brawo...., hodowla wydaje szczeniaka jak ledwo skończył 5 tygodni, i jakich rad udziela wspaniałych...
A szczeniak mało, że dostaje Pedigree, to dawkę na przetrwanie...

Posłuchaj, w tym wieku szczeniak powinien jeść minimum 4 razy dziennie !!!
I koniecznie zmień karmę, koniecznie !!!

Jezu...
Jak Fanfan napisał...

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 19:48   

No...chłopak dobrze zrobił, ze zapytał. Biorąc pod uwagę, ze na tym forum można spotkać świetnych hodowców, na pewno uzyska dobre rady, które pozwolą mu cieszyć się zdrowym psiurem :wink: . A w ogóle...to dawaj chłopak zdjęcia 8) :D

Odpowiedz do tematu