Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
BASSET LEON do adopcji [już w nowym domku] :)
Autor Wiadomość
Alina z Bogdanem 

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 13:00   

Gdyby rzeczywiście tak było, że jest chętny, to nie ważne czy
"wyjątkowa" czy normalna ta adopcja, najważniejsze,że psina wreszcie miałaby dom.
W tym przypadku należy cieszyć się z każdego działania dla jego dobra.
Oby tylko to zachowanie się pracowników nie wskazywało na coś złego, coś czego nie możemy przewidzieć.
Nie wiem właściwie, co to może oznaczać, może po prostu niekompetencję.

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 13:15   

Ja osobiście śledziłam i miałam doczynienia z adopcją rasowego psa .... ważne jest aby piesek był adoptowany JAK NAJSZYBCIEJ i mam nadzieje, że tak sie stanie!
Pisząc "wyjątkowa adopcja" miałam nic innego na myśli jak celowe przetrzymywanie psa w schronisku. Mam nadzieję, że w tym przypadku tak nie będzie.

Alina z Bogdanem 

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 14:56   

Dzwoniłam do schroniska. Poinformowano mnie, że pies już nie jest w izolatce, jest z innymi psami, nie jest agresywny, zachowuje się jak każdy inny pies.
Podobno było dużo telefonów w jego sprawie, ale wtedy był w okresie kwarantanny jeszcze. Jakiś pan dzwonił nawet kilkakrotnie i był zdecydowany zabrać go, ale od pewnego czasu milczy.
Najpierw pan a potem pani ze schroniska poinformowali mnie, że jest do oddania.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 15:10   

problem w tym, że te "mnóstwo telefonów" to głównie ja :?

Alina z Bogdanem 

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 15:51   

Tak też myślałam, że to basseciarze wydzwaniają w jego sprawie.Ale ten "jeden pan",który był zainteresowany zabraniem go, to już nie Ty?
I to jest nadzieja dla psa, że "pan" się odezwie i zabierze basiorka.
Obawiam się, że temu psu mogła zaszkodzić zła opinia jaką wydano mu jako Leonowi, a przecież nikt z całą pewnością nie stwierdził, że jest to Leon.
W schronisku nie odpowiedziano mi też na to pytanie. Jedynie ,że pies nie okazuje żadnej agresji.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 15:56   

Ten Pan...jak to ujęłaś...był z małżonką. Ponoć niedawno ukradli im psa i myśleli. że ten, to ich. Byli ponoć zainteresowani. Ale jak widać na tym sie skończyło. Moim zdaniem, jeśli ktoś myśli poważnie o takiej adopcji nie zostawia tego "na potem". Wystarczy popatrzeć jak o takie schroniskowe bidy walczyły Renia i Gocha. Nie odpuściły...to schronisko ich wykiwało. Mówisz, ze pracownicy stwierdzili, że pies nie okazuje agresji. Być może. Mnie nie potrafili powiedzieć, czy pies ma tatuaż...czy czip...cokolwiek. Być może masz rację...a być może zostałaś "zbyta" mimowolną odpowiedzią...jak i ja. I Rybcia...która ma bezposredni kontakt z psem.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 15:59   

Ja ze swojej strony mogę tylko prosić, zeby jak najbardziej ponagłaśniać istnienie takiego psa...w takim miejscu. To moze byc cokolwiek...info dla znajomych, sąsiadów...ba, nawet wstawianie opisów na gg czy innych komunikatorach. Może w końcu znajdzie się ktoś...kto pokocha tego psa. Z drugiej strony...zauważyłam, ze ostatnio ogromna ilość bassetów szuka domu. Godne zastanowienia :?

Alina z Bogdanem 

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 16:36   

Staram się informować gdzie mogę i jak mogę i nadal będę to robić. Rzeczywiście przerażające, że tak dużo bassetów potrzebuje pomocy.

joi 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 18:15   

Dałam ogłoszenie na regionalnym portalu. Mam propozycję, może pozbierajmy wszystkie te biedaki w jednym wątku, trochę sie gubię. Basset w Elblagu, mały z Dogomanii i kto jeszcze? Stronka na dogomanii nie chce mi się otworzyć.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 18:20   

Do "oddania" tylko te. Mam jeszcze dwa info o bassach do sprzedania. Ja też wstawiłam tego bidula z Elbląga w nasz lokalny portal i powiadomiłam nasze schronisko. Ludzie czasem pytają o konkretną rasę...

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 18:47   

i ja mam jeszcze dwa porzucone, ale młode, zdrowe, super charakter. Nie informuję świata jeszcze przez kilka dni bo chcę elbląskiemu psiakowi dać większe szanse, przynajmniej ich nie odbierać. Tamte znajdą szybko dom, więc na nim mi zależy najbardziej. Tak jak szukałam domu dla Didi i się znalazł dom i to jaki :D
W tym czasie było jeszcze kilka psiaków, ale na niej mi najbardziej zależało.

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 23:30   

Bardzo dużo piesków zostaje bez domu... Świeta ... pies = problem :( :(:(:(:(:(:(
Jeśli komuś zależy na rasie to faktycznie stara się z całych sił o pieska. U mnie w opisie na gg jest info o tym piesku.. i na grono dałam ogłoszenie. Wierze że bidula znajdzie kochający domek!!

Beata

Wysłany: Sob 05 Sty, 2008 15:22   leon

Wczoraj bylismy w schronisku odwiedzic Leona .Jest brudny i smutny .Nie chcial wyjsc z cieplego boksu na wybieg.Jest tam juz miesiac.Na chwile obecna obsluga poinformowala nas ze nie ma nim zainteresowania jest do zabrania od zaraz.W boksie jest z 5 pieskami i zachowuje sie normalnie.Fotki tylko takie udalo mi sie zrobic sa troche przeswietlone.

Beata

Wysłany: Sob 05 Sty, 2008 15:26   

http://img86.imageshack.u...ge=nr001kd4.jpg

Beata

Wysłany: Sob 05 Sty, 2008 15:29   

[/img]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi