Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwszy Ogólnopolski Zlot Bassetów -Ślesin 9-10 lipca 2005
Autor Wiadomość
Krzysiek 
Admin

Wysłany: Czw 03 Mar, 2005 23:08   Pierwszy Ogólnopolski Zlot Bassetów -Ślesin 9-10 lipca 2005

>>To jest post przeniesiony ze starego forum <<
Krzysiek napisał/a:
Kochani basseciarze.
Bogusia napisała :
Mamy zamiar w wakacje zorganizować WIELKIE SPOTKANIE TOWARZYSKIE dla naszych kochanych bassetów tych z papierami i tych bez i oczywiście dla nas.
Wieczór, ognisko, pieski, ciekawe kto by się bardziej zaprzyjaźnił psiaki czy my.

Jeśli ktoś z Państwa miałby ochotę na takie spotkanie prosimy o wypowiedzi, jakie terminy są najbardziej dogodne (proponuje lipiec), ciekawe propozycje i wstępne potwierdzenie udziału.

Ja popieram inicjatywę :)
Oczywiście na razie jest to propozycje nie zobowiązująca więc śmiało zapisujcie się - chcemy zorientować się czy takie spotkanie jest wogóle możliwe. Później będziemy na podstawie zgłoszeń i propozycji ustalać ewentualne miejsce i termin. Jeśli ktoś ma na oku jakieś fajne miejsce na takie spotkanie ( trzeba wziąść pod uwagę że będziemy z psami - nocleg najlepiej w domkach ) proszę o propozycje.

Zapraszamy WSZYSTKIE bassety.

>> i część dalsza tego tematu <<

Krzysiek napisał/a:
Witam
Po rozpatrzeniu wszystkich zgłoszeń i sytuacji ustalamy termin na 9-10 lipca 2005. W tym samym dniu jest wystawa w Warszawie ale jak ktoś będzie bardzo chciał to zdąży być na spotkaniu i w niedziele pojechać do Warszawy - w końcu planujemy miejsce w centrum Polski. A poza tym wystawy są co tydzień, więc i tak nie mainnego wyjśćia - musi nasz termin się pokrywać z jakąś wystawą.
Teraz możecie już wypowiadać się stosownie do podanego terminu. Jeżeli wydarzyłoby się coś naprawdę istotnego to możemy go jeszcze zmienić, więc proszę o informacje.
Miejsce ustalimy w najbliższych dniach i zaczniemy zapisy na poważnie.
Pozdrawiam
Krzysiek.

No to zaczynamy od nowa na poważnie 8) pozostaje nadal sprawa ustalenia miejsca, ale na pewno nie będzie to dla nikogo dalej niż 200-250 km od domu ( tak się staramy wybierać ) no chyba że zgłosi się ktoś ze Szczecina i Przemyśla - to już nie da rady zachować takich odległości :D
-------------------------------------------------------------------------------------
Przedstawiamy ustalone już szczegóły - żeby było łatwiej znaleźć to w pierwszym poście.

Strona Internetowa Ośrodka w którym odbędzie się "Zlot" http://www.delfin.mtx.pl/
Lista osób zapisanych na "Zlot" http://bassety.net/lista.htm

Termin 9 i 10 lipca 2005 - koszt imprezy:
60 zł/1osoba (nocleg w domku+kolacja i grill)
70 zł/1osoba (nocleg w pokoju z WC i łazienką+kolacja i grill)

Numer konta jest na liście uczestników.

Mamy już patronów medialnych - są nimi redakcje:

Pozdrawiam serdecznie
Krzysiek.
Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Sob 10 Maj, 2014 21:17, w całości zmieniany 10 razy  

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 07:56   spotkanie wakacyjne

Witam serdecznie na nowej stronie. Sprawy spotkania wakacyjnego w trakcie. Bardzo się cieszę, że będziemy mogli się poznać, a szczególnie nasze pieski. Z rozmów z Wami przez gg wynika że pomysł jest świetny, zaproponowano nawet aby zorganizować konkurs dla bassetów na najpiękniejszą i najpiękniejszego, a także aby zrobić "bal przebierańców" oczywiście naszych baleronków -co Wy na to? Bo trzeba by im wcześniej przygotować stroje. Szkoda, że nie wiem jak ubrać psa ktory się charakteryzuje łobuzerstwem ,bo tak bym Gucia przebrała. Całuję Was wszystkich mocno. Myślę że Krzyś już niedługo opublikuje listę chętnych do zjazdu, celem ostatecznego potwierdzenia. PA, PA.

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 10:34   Witam wszystkich na nowym forum!~!!!!!

Potwierdzam nasz udział na spotkaniu bassetów 2 osoby+Dusia :P

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 11:29   Spotkanie bassetów

Potwierdzam przyjazd: 2 osoby na 100% + 2 na 50% (jak się dowiem, kiedy moje dzieci wyjeżdżają na obóz harcerski to dam ostateczną odpowiedź). No i oczywiście Matylda w roli głównej!! :D

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 11:48   

Jest już wstępna lista chętnych i prawdopodobne miejsce - rozmowy w toku. Jeśli coś ulegnie zmianie natychmiast powiadomimy zainteresowanych.
Lista do wglądu tutaj http://bassety.net/lista.htm

Proszę potwierdzać chęć udziału i dosłać brakujące informacje na adres Bogusi od Gustawa - ona się zajmuje "papierkami" w tym temacie :D
Tutaj można obejrzeć stronę ośrodka http://www.delfin.mtx.pl/
W trakcie imprezy zaplanowane są dwa obiady śniadanie i ognisko -kolacja - jakiś prosiaczek i oczywiście nocleg w domkach dwu i czteroosobowych - ceny otrzymamy wkrótce - muszą nam obliczyć jakiś upust no nie :D - wpłaty będą na konto i jednym przelewem zapłacimy za całość - takie życzenie kierownictwa ośrodka, a nam to bez różnicy przecież.
Pozdrawiam
Krzysiek.

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 15:42   

Zrobiłem mapkę - skąd jesteśmy i gdzie się wybieramy.

Czerwone kropki to miejsca skąd jedziemy - a niebieska - Ślesin czyli miejsce docelowe :)
Najdalej jest z Augustowa, ale to było do przewidzenia 8)
Pozdrawiam
Krzysiek.

Mapa zaktualizowana po zakończeniu zapisów.
Teraz już nie jest takie pewne czy najdalej jest z Augustowa :) a jeśli już to na pewno kilka osób ma równie daleko.
Niektóre kropki mogą być nie dokładnie nad celem - ale chodzi o orientacyjny punkt gdzie mieszkamy - więc proszę mnie o milimetry nie poprawiać jak to było poprzednio ;)
Krzysiek.

GREG
[Usunięty]

Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 16:45   

niestety to o ten Augustów chodzi,mamy strasznie daleko ok 500km.
myślałem że bedzie gdzieś bliżej warszawy.
to chyba dla mnie trochę za daleko.
ale jeszcze się zastanowie.
pozdrawiam GREG

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 16:52   

Greg :shock:
Przesadziłeś i to sporo - dokładnie masz 353 km. Niestety chcąc bardziej Tobie iść na rękę zwiększylibyśmy odległości prawie wszystkim pozostałym. Ale wydaje mi się że to nie jest aż tak daleko jak na taką imprezę :D
Liczymy na Ciebie
Krzysiek.

Buba 

Wysłany: Sob 05 Mar, 2005 08:59   

Witajcie,
mam małe pytanie: czy można zabrać na basseci zlot przedstawiciela innej rasy? Mamy w domu jeszcze 2,5 letniego foxterriera gładkowłosego. Wszędzie jeździmy razem :)
Agnieszka

Buba 

Wysłany: Sob 05 Mar, 2005 10:55   Re: spotkanie wakacyjne

Bogumiła od Gustawa napisał/a:
Z rozmów z Wami przez gg wynika że pomysł jest świetny, zaproponowano nawet aby zorganizować konkurs dla bassetów na najpiękniejszą i najpiękniejszego, a także aby zrobić "bal przebierańców" oczywiście naszych baleronków -co Wy na to? Bo trzeba by im wcześniej przygotować stroje. Szkoda, że nie wiem jak ubrać psa ktory się charakteryzuje łobuzerstwem ,bo tak bym Gucia przebrała. Całuję Was wszystkich mocno.

Zobaczcie co znalazłam. W Stanach odbyła się olimpiada bassetów. Były też i przebierańce
http://www.bassetcentral.org/04olympics.htm
Zbaczcie też fortkę z basseciej parady
http://www.bassethoundres...Dah02%20034.htm
Szczególnie powalają mnie te wózeczki. Lenistwo basseta nie zna granic :D

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Sob 05 Mar, 2005 13:50   `

Super fotki - a ten marsz bassetów - :D - może nam się też uda zrobić taki, zależy tylko ile bassetów będzie.
A co foxterriera - rozumiem z tego że masz basseta Gustawa i foxterriera z którymi wszędzie razem bywacie. Myślę że nikt nie będzie miał nic przeciwko jego obecności. Ale musisz się liczyć z tym że nie wszystkie bassety tolerują inne rasy :lol: - oby nie doszło do scysjii międzyrasowej.
A najlepiej niech się wypowiedzą inni chętni - oni znają swoje pszy i ich stosunek do innych ras. Moje np. nie cierpią alaskanów i podobnych :( . Na ich widok stają się agresywnymi rotwailerami :lol:
Pozdrawiam Krzysiek.

joania
[Usunięty]

Wysłany: Sob 05 Mar, 2005 14:00   zlot

ja też mam małego starego pieska niby pinczerka który też by chciał przyjechać na zlot jako sympatyk czy możemy się pojawić choć na jeden dzień?

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Sob 05 Mar, 2005 14:16   

Nasz pierwszy Ogólnopolski Zlot Bassetów będzie imprezą otwartą - tzn. jeśli ktoś będzie chciał pooglądać bassety to przyjedzie - nie będziemy się chować po kątach bo nie o to chodzi - wręcz przeciwnie - chcemy pokazać tą wspaniałą rasę wszystkim ( wielu ludzi nadal nie zna rasy basset hound i pytają mnie co to za pies :) ). Wobec tego nie pytajcie czy możecie przyjechać pooglądać. Przyjedziećie to będziecie widzieli - jako goście - myślę że najlepiej w niedzielę do południa, bo wstępnie na 12 w południe zaplanowałbym marsz bassetów i oficjalny pokaz. Ale to jeszcze są nie zatwierdzone plany w końcu dopiero początek marca, mamy jeszcze cztery miesiące na ustalenie takich szczegółów. Na dzień dzisiejszy zbieramy chętnych z bassetami na dwa lub więcej dni. Dokładne koszty mamy dostać z ośrodka po niedzieli - taka była rozmowa telefoniczna z kierownictwem. Mogą się co najwyżej zmienić w miarę ilości chętnych na zasadzie im więcej tym taniej :lol: .
Pozdrawiam Krzysiek.

Daniel
[Usunięty]

Wysłany: Sob 05 Mar, 2005 17:48   

Kochani, my się na spotkanie baleroników bardzo cieszymy.Termin i miejsce o.k. : :D

Buba 

Wysłany: Sob 05 Mar, 2005 18:46   

Krzysiek napisał/a:
Ale musisz się liczyć z tym że nie wszystkie bassety tolerują inne rasy :lol: - oby nie doszło do scysjii międzyrasowej.
A najlepiej niech się wypowiedzą inni chętni - oni znają swoje pszy i ich stosunek do innych ras. Moje np. nie coerpią alaskanów i podobnych :( . Na ich widok stają się agresywnymi rotwailerami :lol:
.

Myślę, że nie będzie takiego problemu. Zresztą nawet między psami tej samej rasy zdarzają się antypatie. Z Foxem jeździmy na wiele podobnych zlotów (nie tylko psich), gdzie jest wiele psów i nie mamy z nim problemów. Jest tak wychowany, że każdego psa traktuje jak przyjaciela.
Nie wyobrażam sobie, że jedziemy w teren i zabieramy tylko jednego z naszych psów. Oba są naszymi członkami rodziny i sa tak samo kochane. Ja co prawda mam większą "palmę" na punkcie Gucia, ale to inna sprawa.
Sami zerknijcie na naszego drugiego trikolora: http://www.foksmaniak.pro.wp.pl/foks_.htm - sama słodycz :twisted:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi