Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
WITAMY SERDECZNIE
Autor Wiadomość
Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 12:49   

[quote=" Proponuję gdzieś zamknać Karolka, Fania i Bolka...i niech się chłopcy wychowają :lol: :wink:[/quote]
kurcze, nie chciałabym oglądać efektów , a może właśnie zdarzyłby się cud.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 18:36   

Zwierzaki są nie przewidywalne - a bassety do tego uparte więc mogło by się to źle z kończyć. Choć nigdy nic nie wiadomo....

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 18:38   

Witajcie serdecznie. Ja do kompletu niewychowanych chłopaków mogę jeszcze dorzucić swojego Ignasia.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 19:34   

widzę że nie jestem osamotniona i jest więcej długich agresorów. A czy mogę prosić o poradę w sprawie syndromu samotności u długouchych. Nasz Bolek pomimo wielkiej agresji do innych czworonogów (wyłączając koty bo te porostu ubóstwia) to w momencie w którym zostaje sam w domu zamienia się w małego płochliwego szczeniaczka, który boi się każdego puknięcia w drzwi i robi wszystko aby wydostać się z zamkniętego domu. Po czym kiedy mu się to nie udaje demoluje cały dostępny metraż. Wiem że nasze kochane czworonogi są upartymi złodziejami które dążą do celu po trupach, ale w tym przypadku odrobinę przesadza.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 20:49   

Ale mój pies nie jest agresorem :roll: . On po prostu chce być najważniejszy, a że gabaryty dają mu pewną przewagę pośród kolegów...to już inna bajka. A Gucia ( który rzekomo jest agresywny ) wręcz uwielbia. Dowodem na to są zdjęcia ze zlotu, na którym świetnie się bawiły. Nasz Fanio po prostu jest zazdrosny o Grześka, stąd pewna awersja między nim, a Karolem. Już Grześ kiedyś o tym pisał - Fanfanowi się wydaje, że Karolek codziennie dostaje kabanoski, a Fanio tylko "przy okazji" :wink:

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 20:53   

Rozumiem :smile:

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 16 Cze, 2008 17:27   

Trochę późno, ale dołączam się do serdecznych powitań :)

To ja - Ewa - ofiara stereotypu o niemożności wychowania basseta ;) (to tak a'propos agresji, dominacji etc. hihihi, bo ja bardzo łatwo uwierzyłam w mit o tym, że basset jest niewychowywalny i tym sposobem Matylda jest rozpuszczona jak dziadowski bicz ;) Ale teraz jak już wiem, że można to obiecuję, że kolejnego szczeniaczka basseta wychowam ;) )

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Wto 17 Cze, 2008 19:25   

łatwo powiedzieć trudno zrobić jak tu takiemu odmówić jak popatrzy tym swoim smutno- błagalnym spojrzeniem :smile:

Nadia 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 18 Cze, 2008 21:18   

Witamy serdecznie:):):)

Odpowiedz do tematu