Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Czw 23 Sty, 2014 22:01
Powitanie ADELAJDY/ ADA do adopcji/Ada w domu Arka
Autor Wiadomość
maj 

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 21:40   Powitanie ADELAJDY/ ADA do adopcji/Ada w domu Arka

Ada do adopcji - 22.12.2013
edycja Miła od Gucia
----------------------------------

Drodzy forumowicze,
w dniu dzisiejszym stało się coś pięknego, bowiem do mojego domu trafiła prześliczna bassetka Adelajda Djuszes.
Ada została adoptowana przeze mnie, a właściwie przez całą moją rodzinę, bo wszyscy zakochali się w niej od pierwszego wejrzenia i już trwają przepychanki, kto ma ją kiedy poprzytulać. Na szczęście, Księżniczka jest długa, więc możemy to robić rodzinnie ;)
Trochę informacji ogólnych jeśli chodzi o odebranie Ady. Bardzo dziękuję Paniom Dorocie i Elenie, które nam Ją przywiozły. Ada całą drogę spod Koronowa do Nowego Stawu przespała, ale... z głową na moich kolanach 
W domu długi czas kręciła się, chodziła za każdym z nas, kto tylko się ruszył, ale bardzo szybko na słowo do niej skierowane zaczęła reagować machaniem ogonka, który wygląda jak malutkie wahadełko.
Dostała piękne łóżeczko, ale na razie jakoś nie przypadło jej do gustu. Zdecydowanie wybrała kanapę, na której mogła przytulić się do mnie...
Aktualnie pracuję przy komputerze, a księżniczka śpi. I fantastycznie chrapie. Jednak gdy wychodzę z pokoju i nie ma mnie dłuższy czas, budzi się i idzie za mną.
Bardzo dziękuję wszystkim osobom, dzięki którym Ada jest ze mną, Pani Kasi i Mirce z Nowego Stawu oraz wszystkim, których nie znam także...
Pozdrawiam nowych znajomych i postaram się zamieszczać jak najwięcej informacji o Adelajdzie
Gosia
Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Czw 23 Sty, 2014 22:10, w całości zmieniany 3 razy  

Lucy 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 21:52   

Naprawde slodka Ada i juz ma ukochany fotelik! Wszystkigo majlepszego w nowym domku Aduniu! Naprawde Wam jej zazdroszcze :grin:

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 21:54   

witamy serdecznie i cieszymy się z Waszego szczęścia. Prosimy o jak najwięcej zdjęć i oczywiście relacji z codziennego życia nowej lokatorki :grin:
A Ada jest prześliczna i idealnie wkomponowała się w fotel.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 21:58   

Gratulujemy trafnego wyboru :mrgreen:
Ja również dziękuję dziewczynom za ogromny wkład w tą adopcję :!:

zojka 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 22:26   

Super!
Bardzo się cieszę, że jest Wam dobrze ...wzruszył mnie Twój list

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 07:00   

Pani Małgosiu bardzo się cieszę, że Adusia trafiła do tak fajnego domku. Powiem szczerze, że jak tylko otworzyłam drzwi samochodu i zobaczyłam Pani reakcję to wiedziałam, że to miłość od pierwszego wejrzenia. :wink: taka prawdziwa z serca a nie tylko czysto słowna.
Jeszcze raz życzę wszystkiego dobrego całej rodzince. Proszę Adusię wyściskać od nas.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 07:37   

Jak zobaczyłam Adunię na zdjęciu, łezka mi się zakręciła. Jeszcze czuję jej zapach. Proszę ją ode mnie wyszmyrać za uszkiem.

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 07:44   

Witamy!

Tymek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 08:17   

Witamy Adusię i jej pańcię z rodzinką!

Lutex 

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 12:28   

no prosze, Ada juz na foteliku - widac sposobal jej sie nowy domek :)

maj 

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 13:06   

Dziekuję za wszystkie miłe słowa:) Oczywiście, że pozdrowię, a przede wszystkim wyszmyram, bo nie da się tego nie zrobić - Księżniczka tak łagodnie i wzruszająco prosi o to szmyranie. Chyba będzie rozpieszczona przez wszystkich jak dziadowski bicz... Syn mi w słuchawkę płacze, co to będzie, jak Ona go nie pozna po tygodniu niewidzenia, a siostra zabrania kupować czegokolwiek bez niej, bo przecież ona też musi wkład w wyprawkę dla Niuni. Tak więc, szaleństwo Adusiowe jak się zaczęło, tak trwa i będzie trwaaaaało.... ;)

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 21:11   

Kilka foteczek pięknej Adelajdy.

ze swoją nową Pańcią

besta 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 21:23   

Śliczna jest.Witamy!

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 21:25   

na prawdę kochana morda.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 21:28   

Nie morda, tylko Książniczka...ale jak to się cudnie czyta...takie pozytywne, bassecie zakręcenie ;)

Odpowiedz do tematu