Przesunięty przez: Miła od Gucia Sob 09 Maj, 2009 20:41 |
sunia mix basseta [szczęśliwa w nowym domu] |
Autor |
Wiadomość |
Lucy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Lip 2008 Posty: 423
|
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2008 18:28
|
|
|
czy ktoś się już kontaktował z osobą wystawiającą psiaka ? |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2008 21:02
|
|
|
Och, faktycznie wzrok tęskny, ładna sunia. Zauważyłam ma strasznie długie pazurki i chyba coś z łapkami.
Dobrze by było znaleźć dla niej dom. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2008 21:19
|
|
|
A ja nie mogę czytać takich ogłoszeń ... mam od razu chęć przygarnąć wszystkie te bidy! Wiem, że taka postawa nie jest pomocna, ale tak mam i już. |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2008 21:23
|
|
|
Można spróbować ale Ona tak patrząc na zdjęcie to mało co z basseta ma a wszystkich zwierząt ze schronisk nie wyciągniemy i nie znajdziemy im domków. Skończmy może najpierw te adopcje które mamy w toku czyli 2 sunie , 1 pies i 10 letnia suczka.
Po kolei. |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2008 21:34
|
|
|
z bólem serca zgodzę sie z Martą ( ból nie dlatego że sie zgadzam :wink: ) nie uratujemy wszystkich psów.
Jak najbardziej roześlijmy wieści gdzie sie da. |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2008 22:37
|
|
|
Renia napisał/a: | z bólem serca zgodzę sie z Martą ( ból nie dlatego że sie zgadzam :wink: ) nie uratujemy wszystkich psów.
Jak najbardziej roześlijmy wieści gdzie sie da. |
Jeżeli będzie reakcja super - jeżeli nie niestety nic nie poradzimy. |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Wto 04 Lis, 2008 22:53
|
|
|
Porozmawiam z Patrycją, poproszę ją, aby się przeszła do schroniska i zobaczyła co i jak z sunią. Patrycja jest z Wrześni. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Alina z Bogdanem

|
Wysłany: Wto 04 Lis, 2008 23:22
|
|
|
Bogusiu - mówię na razie: dzięki.
Sunia czeka i miejmy nadzieję, że jej szansa też gdzieś na nią czeka... |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Wto 04 Lis, 2008 23:36
|
|
|
Miejmy nadzieję Alinko
rozpuśćmy wieści.
Ja teraz pilotuję sprawę suni wrocławskiej przy pomocy dziewczyn z SBB.
Ale o tej suni myślę też. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 14:54
|
|
|
Patrycja sama nie adoptuje suni. Nelly trafiła do jej babci, a piesek, którego Patrycja szuka dodatkowo jest dla jej znajomych...dla Sebastiana, a raczej dla jego ojca. I oni mają konkretne wymagania: ma mieć rodowód, wiek do 2 lat max...nawet kwestia umaszczenia. |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 16:18
|
|
|
Fanfan z rodziną napisał/a: | Patrycja sama nie adoptuje suni. Nelly trafiła do jej babci, a piesek, którego Patrycja szuka dodatkowo jest dla jej znajomych...dla Sebastiana, a raczej dla jego ojca. I oni mają konkretne wymagania: ma mieć rodowód, wiek do 2 lat max...nawet kwestia umaszczenia. |
zapomniałaś o jeszcze jednym - darmo |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 16:19
|
|
|
no |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 16:24
|
|
|
I jeszcze jedno....choć zapewne znowu się posypią na mnie gromy i pierony.Wiadomo, że nikt z nas nie odejdzie od żadnego psa obojętnie. Ale postawmy sprawę jasno - ta sunia nie ma z bassetem kompletnie nic wspólnego. Dziewczyny z Dogo robiąc aukcje na allegro czy innych portalach reklamują psy jak mogą często porównując danego psa lub konkretnie okreslając go jako 'zbliżony do danej rasy" lub w "typie rasy". Ta suńka bassecie ma wyłącznie umaszczenie...
Co oczywiście nie zmienia faktu, że jej sytuacja nie jest wesoła.
Zdecydujmy się w końcu - pomagamy psom rasy basset lub w typie rasy...czy wszystkim psom? Bo takie postępowanie nieuchronnie zbliża nas do chaosu. |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008 17:13
|
|
|
Popieram Magdę - uważam że powinniśmy się skupić na bassetach i psach w typie basset. Nie pomożemy wszystkim psiakom na ziemi. Jeżeli zaczniemy starać się pomagać psim bidulom nie patrząc czy to basset 9 czytać : basset rasowy i w typie basseta) czy też nie tak jak napisała Magda powstanie chaos i już wówczas nikomu nie pomożemy.
Od paru dni wisi ogłoszenie o bassetce 6 letniej - nikt oprócz Madzialinki Fania i Reni
( z Egiptu) nie zainteresował się jej losem. :!: |
|
|
|
 |
|