Jakie warzywka dobre a jakich sie wystrzegac |
Autor |
Wiadomość |
Joanna

|
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009 12:55 Jakie warzywka dobre a jakich sie wystrzegac
|
|
|
Chcialam zaczac dodawac moim zwierzakom warzywa do suchej karmy, dla urozmaicenia. Dorzucam marchewki gotowane i smakuje. Wiem ze rzep i brukselka tez jest ok.
Slyszalam natomiast ze ziemniaki nie sa trawione przez psy i podobno powoduja ze psy smierdza
Czy ktos moze spotkal sie z jakimis jeszcze warzywami ktore nie slyzyly psu, oprocz ziemniakow...?
Mysle o np burakach pietruszce.... |
_________________ Dogs are pets, bassets are family!
 |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009 13:01
|
|
|
Musisz poszperac, byl na ten temat post na forum, cebulka na pewno szkodzi, winogrona (to z owocow ), nie moge znalezc tego tematu, Kasia pewno wie i sie doszuka :grin: |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

|
|
|
|
 |
Joanna

|
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009 13:07
|
|
|
dzieki ja juz od paru dni szukalam na kilku forum....
widac kiepska jestem w szukaniu |
 |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

|
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009 14:08
|
|
|
U gory pod nazwa forum masz kilka opcji, miedzy innymi "Szukaj", otworzy Ci sie wtedy okienko, mozesz tam wpisac szukane slowo i zaznaczyc czy szukac w tytulach czy tez w tresci postow. Pomocne przy tej ilosci postow :smile: |
|
|
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 12:44
|
|
|
Lutor je wiekszosc warzyw i to zarowno gotowanych (buraczki, fasolka, marchew, czasami potluczone ziemniaki) jak i swiezych np. papryka, marchew, kalarepa, zdarza mu sie swiezego ziemniaka ukrasc, probowal ogorka, ale po nim czasami wymiotowal wiec pilnuje zeby nie jadl, lubi glaby od kapusty - ale po nich czesto baki puszcza nie tknie salaty, cebuli i czosnku nigdy nie dawalismy bo nam samych nie chcialoby sie tego wcinac na surowo, a nigdy tez tego nie mial ochoty zwedzic :razz:
nie je warzyw oczywiscie codziennie, ale jesli widze, ze mu smakuje i nie ma po nich sensacji zoladkowych i wydalniczych to daje mu od czasu do czasu w niewielkich ilosciach. no chyba ze sam sie poczestuje :twisted: |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
Joanna

|
Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 14:32
|
|
|
Nie pomyslalam o surowych warzywach, np papryka... sprobuje.
Kalarepe u nas ciezko dostac ale moze sprobuje kalafior...
ale za to jablka sa na topie, surowe
Ma moze ktos jakie doswiadczenia z kapusta |
 |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

|
Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 16:00
|
|
|
Bacha wciaga wszystko na surowo (oprocz tych szkodliwych naturalnie) lacznie z kapusta, papryka, marchwia, a za jablka da sie zabic. |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 21:47
|
|
|
Dodam do tego banany
Moje bassiory to pożeracze jabłek, ziemniaków, kapusty i marchwi. W stanie surowym. Kradzione bądź podane z ręki.
Ostatnio na spacerze była awantura, bo wygrzebali spod śniegu zmarznięty ogryzek :shock: Każdy chciał go miec :grin: |
|
|
|
 |
Joanna

|
Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 22:30
|
|
|
kurcze takie zimne ogryzki :shock: ? to zazdroszcze kondycji zebow! |
 |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 23:29
|
|
|
Joanna napisał/a: | kurcze takie zimne ogryzki :shock: ? to zazdroszcze kondycji zebow! |
Bo to małolaty jeszcze :grin: ja w każdym razie nie pragnęłam ogryzka ani trochę |
|
|
|
 |
madzialinka [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 2009 09:05
|
|
|
zojka napisał/a: | Joanna napisał/a: | kurcze takie zimne ogryzki :shock: ? to zazdroszcze kondycji zebow! |
Bo to małolaty jeszcze :grin: ja w każdym razie nie pragnęłam ogryzka ani trochę |
I całe szczęście, że odpuściłaś sobie ten ogryzek! Już sobie wyobrażam dwa bassety i panią przepychających się w śniegu
To dopiero byłby widok!!! |
|
|
|
 |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 2009 09:48
|
|
|
Besta lubi od czasu do czsu zjeść marchewkę ,buraczka ale tylko gotowanego reszta może dla niej nie istnieć (chyba nie przepada za warzywami :~ 0 ).Za to bardzo lubi owoce jabłka ,śliwki,mandarynki,a banana to potrafi wyrwać dzieciakom z ręki :shock: . |
|
|
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Sro 25 Lut, 2009 12:16
|
|
|
hihi zapomnialam o jablkach - kurde wpieprzy cale łacznie z ogryzkiem :shock: a banany to nawet w skorce by wciagnał jakby mogl :lol:
z kapusta to jest tak, ze daje czasami czesc liscia ale z tymi grubymi zylami i głąby - chrupie az miło i pierdzi po nich juz niemilo :twisted: |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 2009 12:18
|
|
|
Moje zżerają na surowo marchewkę i ziemniaki (ukradzione najczęściej), owoce jedzą wszystkie lubią bardzo. Mańka to nawet kiszoną kapustą i ogórkami nie gardzi. |
|
|
|
 |
|