Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
szczekanie
Autor Wiadomość
Lutex 

Wysłany: Nie 01 Mar, 2009 19:31   

a ogladacie na tvn style "ja albo moj pies"? tam jest taka treserka, ktora cuda robi z niegrzecznymi psiakami. szczekajace psiaki po pol godzinnej nauce przestaja szczekac :roll: no przynajmniej na potrzeby programu ;) pozniej pewnie rodzina musi z nimi cwiczyc z kilka tygodni cwiczyc.
ale program mozna poogladac zeby pozniej troche z parowka potrenowac :mrgreen:
fakt, ze jeszcze nie widzialam zeby bassety trenowala, ale moze kiedys jej sie trafia i zobaczymy jak sobie z nimi poradzi :razz:

Batus 

Wysłany: Pon 02 Mar, 2009 09:56   

nie nie, Zojka, źle mnie zrozumiałas-on szczeka równo kilka godzin pod naszą nieobecność, ale to wystarczy żebym już wkurzona wchodziła do domu - zwłaszcza że to dotyczy nocy...muszę kończyć yo

zojka 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pon 02 Mar, 2009 11:26   

Wspólczuję :cry: i Tobie i Batusowi i sąsiadom ....
Po zachowaniu Tosi wyobrażam sobie, ze mogłaby ujadać przez kilka godzin .... Zamykam drzwi do pokojów i nie widzi nic z okien, ale jak ma do nich dostęp, to czasem tak wygląda jakby się zacinała w tym szczekaniu. Jak zdarta płyta.

Ciekawe co to bądzie, jak juz się ogrodzę i będą mogły spędzać czas na własnym podwórku....

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Mar, 2009 11:33   

zojka napisał/a:

Ciekawe co to bądzie, jak juz się ogrodzę i będą mogły spędzać czas na własnym podwórku....

Będziesz miała prawdziwe koncerty. Enigma jest niezmordowana w szczekaniu. Zobaczy coś przez krzaczory na sąsiedniej ulicy i szczeka dopóki nie zawołam jej do domu. Może tak godzinami...Przez to darcie pyska ostatnio złapała anginę :-/

zojka 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pon 02 Mar, 2009 14:23   

madzialinka napisał/a:
zojka napisał/a:

Będziesz miała prawdziwe koncerty. Enigma jest niezmordowana w szczekaniu. Zobaczy coś przez krzaczory na sąsiedniej ulicy i szczeka dopóki nie zawołam jej do domu. Może tak godzinami...Przez to darcie pyska ostatnio złapała anginę :-/

Tego się niestety spodziewam :roll: nie miej jednak, już nie mogę się doczekać powstania płotu. Jak to mówi szanowny dwunożny: No cóż kochanie, o rok za wcześnie się zdecydowałaś :~
Dlatego latam pokorna codziennie po polach i nie odzywam się zbyt głośno, bo fakty mówią za siebie :grin:

Batus 

Wysłany: Sro 29 Kwi, 2009 10:06   

I tu coś dodam od siebie - muszę pochwalić nasze psisko, bo ostatnio jest grzeczny jak aniołek. Nie szczeka, grzecznie zostaje w domku sam, nie sika, reaguje na komendy " stój" i nawet daje się zapiąć na smycz w połowie drogi do innego psa lub kąpieli w bajorku ;) Także ku pokrzepieniu - nawet niegrzeczny basset może się zmienić na lepsze tfu tfu odpukać ;)

Odpowiedz do tematu