Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
nowa opcja "POMÓGŁ"
Autor Wiadomość
Hubertus 

Wysłany: Czw 19 Lut, 2009 10:40   nowa opcja "POMÓGŁ"

odblokowałem wam możliwość korzystania z opcji "POMÓGŁ"

jeśli zakładacie jakiś temat na forum z choćby jakimś pytaniem macie możliwość podziękowania komuś kto udzielił wam pomocnej odpowiedzi przez kliknięcie opcji "pomógł", która widoczna jest na dole każdego okienka z postem.

Tylko mam do was WIELKĄ PROŚBĘ - przydzielajcie te punkty rozważnie.
Chodzi o to, żeby nie robić jakiś wyścigów na to kto ma więcej punktów.

Ja już otrzymałem jeden punkt za "pomoc"... choć widzę, że to raczej było kliknięte przez czystą ciekawość osoby prowadzącej temat ;)

Widząc w czyimś profilu jakiekolwiek punkty "pomógł" możecie sprawdzić za co osoba ta otrzymała te punkty - wchodzicie w profil tej osoby (klikając choćby klawisz "profil" u dołu postu) i klikacie na napis z ilością punktów. Po tym powinna wyświetlić się lista "uczynków" ;)

Tak więc zazwyczaj dziękujemy za pomoc drugiej osoby, za przydatną radę, za pomocną odpowiedź - wszystko w granicach rozsądku ;)

Pamiętajcie tylko, aby klikać na klawisz "pomógł" bezpośrednio pod odpowiedzią, której to "podziękowanie" będzie dotyczyć, ponieważ potem na liście ten właśnie post będzie wyszczególniony. Jak będziecie klikać gdzie popadnie to nie będzie wiadomo czego to podziękowanie dotyczy.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Sro 11 Mar, 2009 19:06   

Ja poprosze o rade, ja nie widze tej opcji, wzrok lichy mam ostatnio, ale to chyba nie to, szukam i nie moge znalezc, mamy jeszcze te opcje?

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Mar, 2009 20:49   

Ja widzę. Ale to widać tylko w tematach przez siebie założonych - pod każdym postem jest klawisz "pomógł". Może patrzysz w "cudzych" tematach?

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Sro 11 Mar, 2009 21:36   

FAktycznie, tylko w postach przeze mnie zalozonych pali mi sie okienko. Ale ja myslalam, ze to np. bedzie sie palilo zawsze, i jesli sie uzna czyjs post za pomocny, to wtedy klik i pomogl. A tak to jak to funkcjonuje?

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Czw 12 Mar, 2009 07:40   

Asia i Marek napisał/a:
A tak to jak to funkcjonuje?

No wiesz - masz problem, zakładasz wątek, ktoś Ci odpowiada, Ty uznajesz tę odpowiedź za pomocną i klikasz "pomógł" :wink: . Ale faktycznie byłoby lepiej gdyby to działało we wszystkich wątkach. Ostatecznie nie muszę zakładać wątku, żeby uznać czyjąś odpowiedź za pomocną.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Czw 12 Mar, 2009 08:13   

Dzieki Jaga, no myslalam, ze tak to bedzie funkcjonowac. Tyle jest postow pomocnych w watkach zalozonych przez innych, a nie mozna ich jako takowe oznaczyc. No nic, jakos to bedzie :lol:

Hubertus 

Wysłany: Czw 12 Mar, 2009 09:44   

Niestety nie ma możliwości uruchomienia opcji pomógł w każdym temacie.

Założenie jest proste - masz problem - zadajesz pytanie (zakładasz temat) i jeśli jakaś odpowiedź jest pomocna klikasz.

Opcja "pomógł" jest ograniczona w taki sposób przez autora oprogramowania forum.

Tylko nie nadużywajcie tej opcji, bo straci ona zupełnie sens. Dziękujmy szczególnie za pomocne rady.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Czw 12 Mar, 2009 09:50   

Dzieki Hubert :grin:

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach