Basset, agility i taniec |
Autor |
Wiadomość |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 08:47 Basset, agility i taniec
|
|
|
Dostalam dzis od znajomej filmik o jej bassetach, opadla mi normalnie szczeka, wiedzialam, ze bassety potrafia sie super spisywac na agility, ale dogdance i to w tercecie - tego sie nie spodziewalam. Milego ogladania, ja sie biore za trening :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=-KFBzoQil6Y |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 08:58
|
|
|
No tak, czego się nie zrobi dla przekąski ... |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
madzialinka [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 09:26
|
|
|
Batus napisał/a: | No tak, czego się nie zrobi dla przekąski ... |
Przekąska musi być obowiązkowo
Powiem wam, że basseta nie jest trudno nauczyć takich sztuczek (oczywiście nie za darmo).
Jeszcze zanim mieliśmy Doxi, oczytałam się książek o pozytywnym szkoleniu psów i rzeczywiście nie ma głupich psów. Tylko trzeba wiedzieć jak do nich dotrzeć.
Eni wykonuje podstawowe komendy, czasem z ociąganiem. Doxi ma w domu fory z racji swego zaawansowanego wieku, ale ostatnio nauczyłam ją pięknie stawać "słupka" jak chce coś wyżebrać...(dokładnie jak ten basset na filmie). Jak będzie troszkę cieplej to nauczę je chodzenia między nogami
W końcu pies powinien mieć jakieś konstruktywne zajęcie |
|
|
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 09:53
|
|
|
Świetny filmik i fantastyczne bassety :grin: :shock:
Jestem pełna podziwu.
Już widze mojego Andiego, jak chcę go czegoś nauczyć a on na mnie patrzy tym olewatorskim spojrzeniem i myśli sobie - no tak, pańcia mi zwariowała :razz:
A ten białasek, jak usiadł na dupci z łapkami w górze to przypominał mi Anabelę.
Jej się to często zdarza. :grin: |
|
|
|
 |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 10:24
|
|
|
:shock: no pod wrażeniem niesamowitym jestem!Madzialinka pewnie masz rację ze nie ma psów głupich ,moja Besta też jest bardzo mądra tylko trochę inaczej :cool: Ona jest głeboko przekonana że wszystko właściwie jej się należy wiec po co się wysilać :wink: |
|
|
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 11:38
|
|
|
hehe to co rozpoczynamy szkolenie akurat dobra pora, zaraz bedzie cieplo na dworzu.
o rany umarlam prawie ze zdziwienia jak zobaczylam tego basseta pomiedzy kijkami i przeskakujacymi plotki :shock: chyba bym nie uwierzyla w to gdyby mi ktos mowil.
kiedys na agillity widzialam takie wielkiego kudlatego psiaka, ktory bral udzial w pokazie. jak zaczal biegac miedzy kijkami to wszyscy w smiech, bo on ledwo sie tam miescil i tak sie wyginal jak ten bassset. ale za to jak skonczyl to zebral najwieksze brawa. moze znajde gdzies ten filmik to wrzuce |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
madzialinka [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 13:20
|
|
|
besta napisał/a: | :shock: no pod wrażeniem niesamowitym jestem!Madzialinka pewnie masz rację ze nie ma psów głupich ,moja Besta też jest bardzo mądra tylko trochę inaczej :cool: Ona jest głeboko przekonana że wszystko właściwie jej się należy wiec po co się wysilać :wink: |
To tak jak moja Enigma. Wystarczy zostawić lekko niedomkniętą furtkę i panienka wędruje w świat. Nic ją nie obchodzi, bo wie, że zawsze ją ktoś znajdzie i przyprowadzi do domu, ewentualnie uratuje i jeszcze będzie nadskakiwał
Za to Doxi na krok od domu się nie ruszy, nawet jak brama otwarta... |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 19 Mar, 2009 01:34
|
|
|
Oniemiałam z wrażenia. Teraz będę ten filmik pokazywała wszystkim co mówią, że basseta nie można niczego nauczyć, a są tacy wśród moich znajomych |
|
|
|
 |
|