Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
LEKI - Czy artrospot itp podaje sie ciągle czy okresowo
Autor Wiadomość
Arleta
[Usunięty]

Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 10:50   LEKI - Czy artrospot itp podaje sie ciągle czy okresowo

Podawałam Korinie przez 1,5 miesiąca systematyvcznie odpowiednią dawke artrostopu . - czy środek ten mam podawac do jakiegoś wieku czy okresowo :?:
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Wto 13 Paź, 2015 11:44, w całości zmieniany 1 raz  

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 12:48   Do Arlety

Witaj Arletko,ja mojej Dusi podawałam Altro-Flex tak sie chyba nazywał,kupilam go w lecznicy.Lekarz zalecił go podawać w okresie silnego wzrostu,Dusiol wypił dwie buteleczki bo ten preparat jest w płynie(koszt buteleczki 100ml ok.100zł)wiięc trzepie po kieszeni,a teraz nic z tego rodzju środko nie podaję.Pozdrawiam sedecznie ,ucałowania w łapki dla Korinki :D

Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Sob 05 Mar, 2005 20:30   Arthro - preparaty

Wszystkie drogie , wszystkie różnie przyswajalne. Najlepiej karmić wyposazona w glukzaminę oraz siarczan chondroityny. Eukanuba Large Breed we wszsytkich odmianach, Royal Canin linia Maxi oraz Bento Kronen cała linia Maxi i Mega oraz jedyny Mega Lamb &Rice na rynku .
Można dodatkowo podawać coś z tkzw. ludzkich preparatów, wychodzą grubo taniej ale zdarza się że psy po nich rzygają, są tak samo przyswajalne, ale bywa różnie trzeba spróbować . Arthtropflex jest dobrze tolerowany, ale drogi , i jestem zwolennikiem podawania go w momentach występowania faktycznych kłopotów rozwojowych - kulawizn , czy młodzieńczego zapalenia kości. Jest jeszcze CANIVITON - proszek i tabletki, o wiele bardziej wydajny i ekonomiczniejszy jeśli chodzi i kasę - rónież farmakopea weterynarynaryjna.Zamawiać w lecznicy - większość hurtowni wet ma te preparaty.

Kamila 

Wysłany: Nie 06 Mar, 2005 09:57   

Ja mojemu psu (za kilka dni skończy rok) podaję Arthroflex nieprzerwanie od 5. miesiąca. Jednocześnie wszystkie karmy, które wcinał, zawierały glukozaminę i chondroitynę. Pani weterynarz kazała mu jednak podawać ten preparat dodatkowo aż do ukończenia 18 miesięcy co najmniej. Oprócz tego gotuję mu od czasu do czasu galaretkę z kurzych łapek - jak tylko poczuje, co się pichci, wlazłby cały do gara. Odnośnie Arthroflexu, dziwi mnie, że Mirka płaci za niego takie ciężkie pieniądze. Ja za buteleczkę o poj. 250 ml (wystarcza na około 4 miesiące) zapłaciłam 70 zł u weta. Pozdawiam

Arleta
[Usunięty]

Wysłany: Pon 07 Mar, 2005 08:10   

Dziękuje z informacje.
Z tego co czytam to każdy ma indywidualne podejscie ale wynika z tego że do pełnego rozwoju lepiej podawac coś wzamcniającego uklad kostny. Korina jest od poczatku na Royal Caninie Maxi vet Saize( chyba tak to się pisze) ale chyba bede kontynuować podawanie artrostopu bo dobrze go przyswaja- mysli ze to cukierki :)
Buziaczki dla wszystkich pa

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 07 Mar, 2005 09:04   Kamila ma rację

Tak,Kamila ma racje nie 100ml a 250ml ,dokładnie placiłam 116zł za buteleczkę u weterynarza.Pozdrawiam

Dorota

Wysłany: Nie 13 Mar, 2005 16:55   

Kochani powiedzcie o co chodzi dokladnie z tymi srodkami. Na co one są i jak dzialaja i gdzie je mozna kupic. Moj psiak (jeszcze nie moj ) ma w tej chwili 7 miesiecy, od wlascicieli odbieram go w czwartek, nie wiem czy podawali mu cos na wzmocnienie koscca, jezeli nie to czy nie bedzie za pozno jak teraz zaczne?? Jestem przerazona ze nic nie wiem...
Pozdrawiam

Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Mar, 2005 21:06   Arthrostop

Nie wpadaj w panikę , to wbrew posorom proste . Co do karmienia to poczytaj miją wypowiedź w temacie "Żywienie". Co tego rodzaju środków , to powoli , myśl o ich podawaniu wtedy gdy coś zacznie się dziać niedobrego. Powodzxenia

Odpowiedz do tematu