Przesunięty przez: Miła od Gucia Czw 04 Cze, 2009 15:09 |
Bassetopodobna na Paluchu [Vella ma już swój dom] |
| Autor |
Wiadomość |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 13:22
|
|
|
| Monka i Miro napisał/a: | | Monka i Miro napisał/a: | | O ile wiem, na forum nie ma osoby zajmującej się tą adopcją, nie wiem także czy którykolwiek ze schroniskowych wolontariuszy opiekuje się tą sunią a ja wkleiłam tylko informację o niej. |
Lucy pisała o tym, że szukają jej domku i są w kontakcie ze schroniskiem. Poczekamy na ich stanowisko i ruszamy pełną parą po domek dla suczynki |
no fakt, pisała
| Lucy napisał/a: | | Alina ma caly caz kontakt z wolontariuszkami ze schroniska, szukamy dla niej intensywnie domu, w)g mojej wiedzy jak na schron ,to ma niezle warunki. |
ot, ciemna masa ze mnie czytałam, że szukają, zapomniałam, że czytałam :cool:
to dobrze, że są osoby, które mają na względzie znalezienie suni domku :grin: |
|
|
|
 |
Monka i Miro

Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 466 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 18:50
|
|
|
Wrzuciłam narazie Velle tutaj może się Pani spodoba.... Jak odpowie pozytywnie to przekaże telefony Lucy i Bogusi do kontaktu...
VELLA
Jak czas pozwoli to jutro jej zrobie prawdziwy wątek bo już mam ustalone wszystkie szczegóły z zainteresowanymi |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21616 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 22:20
|
|
|
| Monika, dziękuję Ci bardzo. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009 08:32
|
|
|
Oto wątek naszej Velli Wątek Velli
tyle to trwało bo w pracy miałam nawał ludziów :shock: a po pracy to tym bardziej kiszka...
Zapraszam do podrzucania wątku i pisania w nim, gdyby trzeba było temat zmieniać czy coś w pierwszym poście to dajcie znać, najlepiej na maila monika.krawiec@gmail.com bo nie mam powiadomień z forum ani o odpowiedzi na post ani o PW.
Przydałoby się więcej zdjęć żeby porobić jej ogłoszenia na allegro i innych portalach. Czy ktoś stąd jest z Warszawy i może do niej podejść ją obfotkować?? Jak nie to ja się wybieram 30 kwietnia, tylko nie wiem jaka pogoda będzie i czy to schronisko znajdę i czy jak znajdę to z jakimś psem nie wyjdę :shock: :~ więc trochę mam stracha.... |
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009 10:34
|
|
|
| Lucy napisał/a: | | Alina ma caly caz kontakt z wolontariuszkami ze schroniska, szukamy dla niej intensywnie domu, w)g mojej wiedzy jak na schron ,to ma niezle warunki. |
a można to potwierdzić jakoś?? I potwierdzić jej stosunek do zwierząt?? Bo niżej podano info że jest we wspólnym kojcu z innymi....
Na wątku pojawilo się info:
Chyba kojarzę sunię. Przebywa na końcu Palucha. W klatkach, gdzie jest dużo psiaków. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że ona jest przerażona. Siedzi w budzie na końcu i wcale jej nie widać, podczas gdy inne psiaki sterczą przy siatce i są zauważalne.
Dlatego bardzo a to bardzo potrzebne są ogłoszenia w Internecie. Tej pieknosci nikt w schronie nie wypatrzy!...
W związku z tym ponawiam apel o to by ktoś z tamtych okolic porobił dziewczynce fotki |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009 10:49
|
|
|
| Jacek pojedzie do schroniska zrobi zdjęcia i dowie się wszystkiego. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009 21:48
|
|
|
| Dzwonią do mnie jeszcze w sprawie ogłoszenia o Picco. Podsyłam im tę biedną sunię. Dziś rozmawiałam z Panią z Warszawy - zastanawia się. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
|
|
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Nie 19 Kwi, 2009 22:09
|
|
|
| bardzo ladna sunia, szkoda ze tyle tam siedzi i na szarym koncu |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 10:08
|
|
|
No to nieźle ją tam urządzili
Jednak co wolontariusz to wolontariusz, i przydał sie Velli wątek na dogo.... :cry: |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 11:34
|
|
|
| Monka, to był Twój wspaniały pomysł, aby Vellę dać na dogo. Zobacz, jakie tam bratnie dusze. Naprawdę, jestem pełna podziwu dla tych dziewczyn. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Monka i Miro

|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 11:45
|
|
|
W końcu to forum maniaków dogomaniaków więc inaczej tam być nie powinno
Inna sprawa, ze ktoś decydując się na wolontariat jest po prostu taką osobą, ktoś kto dba tylko o siebie nie pójdzie harować za darmo i tylko dziękować Bogu że tacy ludzie, choć w mniejszości ale jednak są na świecie
Inna sprawa, ze nie wiadomo czy Vella będzie od razu do adopcji, bo skoro się szczerzy?? :neutral: kurka, najgorzej, że mogło ją zmienić właśnie to straszne wyobcowanie, ten kojec na końcu :cry: |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 20 Maj, 2009 08:22
|
|
|
O matko jedyna, popłakałam się :cry:
Musimy coś zrobić, poodświeżam kontakty wśródznajomych , może coś się uda.
Nie dajmy jej tam zginąć. |
|
|
|
 |
bakteriaaa

|
Wysłany: Sro 20 Maj, 2009 20:52
|
|
|
nic dodać nic ująć
miałam praktyki na paluchu
eh straszne
najgorzej że sporo psów ma utrudnione adopcje z różnych głupich powodów
nie będę się rozpisywać bo to nie miejsce
jak z Zuzką trafiłam do lecznicy i dzwoniliśmy do straży dla zwierząt i chcieli ją zabrać na paluch to może to głupie ale wolałam żeby zeszła przy mnie niż tam miała cierpieć
może i mają dobre chęci ale ja nie jestem do nich przekonana...
biedna sunia i wszystkie psiaki które tam są i niestety są tam przez nieodpowiedzialnych ludzi :sad:
żeby mieć tyle miejsca i zabrać je wszystkie do siebie....
najgorsze jest to że na jej miejsce przyjdzie kolejny psiak i kolejny i kolejny... :cry: |
_________________ ·A oto moja tajemnica, jest bardzo prosta: Dobrze widzi się tylko wtedy, gdy się patrzy sercem. Najważniejsze jest dla oczu niewidoczne.
·Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś.
cyt.z"Małego Księcia" |
|
|
|
 |
|
|