Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
mieszkamy w blokowisku.
Autor Wiadomość
Bartmen
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Cze, 2005 22:38   mieszkamy w blokowisku.

Gdybym nie musiał skazywać moich psów na chodzenie po schodach kilka razy dziennie też byłoby ich kilkanaście.Teraz serce mi się kroi kiedy widzę jak bidulki pełzną na górę- szczególnie kiedy na dworze upał

Czy wszystkie bassety mają ogródki :cry:

Wlodzimierz W
[Usunięty]

Wysłany: Wto 21 Cze, 2005 10:03   

Nie niestety nie.Luna też mieszka w bloku na 2-piętrze i kilka razy dziennie musi schodzić i wchodzić po schodach.Być może dlatego że jest młoda nie widać żeby jej to przeszkadzało,bo to ja muszę uważać,żeby nie spaść przy schodzeniu,ona tak szybko i sprytnie schodzi i wbiega na górę. :D
Natomiast 30 metrów od bloku mamy ładny lasek Brzozowo-dębowy w którym może się wyszaleć do woli.Po powrocie ze spaceru już nie może doczekać się następnego :D :D :D
I nawet po 5 minutach znów pędzi po schodach w dół. :D :D
Pozdrawiam Włodek

Dorota

Wysłany: Wto 21 Cze, 2005 17:13   

Ja również mieszkam na blokowisku. Na szczęście mieszkamy na pierwszym piętrze i mimo to jeżdzimy z Hekusiem windą. Na poczatku trudno było go przekonac do przejazdzek tym "wymysłem", ale z czasem sam zrozumiał ze wygodniej wjechac niż łazic po schodach.
Pozdrawiam
Ps. Marze o tym zeby kiedys miec domek z ogrodem i dwa basseciki:))

Aleksander

Wysłany: Wto 21 Cze, 2005 18:49   

My też mieszkamy w bloku na 4 piętrze. Ale jeździmy windą, którą Morfeusz uwielbia. Tak więc ma do zejścia tylko schody z klatki schodowej, które nie sprawiaja mu większego problemu. Uwielbia po nich łazić. jak był mały to nosiliśmy go ale bardzo szybko stanowczo się temu sprzeciwił i zaczął sobie radzić sam. Też chcielibyśmy mieć dwa bassety, ale do tego to już domek z ogródkiem murowany.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto 21 Cze, 2005 20:12   

My też mieszkamy w blokowisku, podobnie jak inni Gustaw jeździ windą, nieraz mu tak spieszno, że sam pyskiem otwiera drzwi, oczywiście nie do końca, ale udaje mu się. Mieszkamy na drugim piętrze i jak jest chlapa to idziemy z dworu pieszo schodami, żeby troche się odmoczył po drodze. Zdarza się, że jak widna dłużej nie zjeżdza to się Gucio denerwuje i szczeka na drzwi.

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 22 Cze, 2005 10:10   

A my mieszkamy na parterze i zaanektowaliśmy teren pod balkonem, na koszt własny ("tymi ręcamy"!!!) przesunęliśmy dalej chodnik, ogrodziliśmy sobie wszystko i mamy ogródeczek. Jeszcze tylko schodki z balkonu zrobimy i będzie dobrze.
Ale w ubiegłym roku opiekowałam się w czasie urlopu dwoma mieszkaniami, (rybkami i kotami) koleżanek - jedno na czwartym, drugie na piątym piętrze - w innych klatkach schodowych. I Matylda dość często chodziła ze mną i wcale jej schodki nie przeszkadzały. Może gdyby musiała dłużej, to by się zniechęciła?
Na szczęście mamy też w pobliżu ładne spacerowe okolice, odludne zupełnie, więc mamy gdzie zaczerpnąć świeżego powietrza.
Ale to wszystko nie zmienia faktu, że oddałabym diabłu duszę za możliwość ucieczki na ziemię własną i zamieszkania w domku :oops:

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Sro 22 Cze, 2005 10:41   

A moja pani mówi ze musi spłacać kredyt, :( żebym mogla mieć swój ogród :D :D

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 22 Cze, 2005 18:27   

Mireczko ale Wam zazdroszczę, tak ciepło, jaki piękny widok, ogród, Dusia ma rzeczywiście raj.
Słuchajcie blokowicze, a może utworzymy jakąś spółdzielnię, ja o niczym innym nie marzę, jak o domeczku z ogródkiem. A te marzenia się powtarzają wsród Was. Dlaczego my nie możemy. Choć parterowy domeczek, 100 metrowy, ale ogród, ogród !!!!

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 23 Cze, 2005 10:08   

Bogusia i wszyscy blokersi!
Zagrajmy wspólnie w totka, każdy obstawi liczbę, kupony będziemy puszczać po kolei - wygraną się podzielimy i kupimy sobie domeczki :D

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Cze, 2005 17:50   

O kurcze, Mirka !!!
Jak patrzę na tą mordę Duśki .......... Po prostu nie mogę :lol:
A może ona Ci się znudziła :?: Może jej nie chcesz, co :?:
Bo jeśli, to ja jestem chętna :wink:

joania
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Cze, 2005 20:38   

w środę kumulacja 3mln zł,
Jak pisałam wcześniej szukam fajnego siedliska :roll: :wink: a może akurat wygram i sobie kupię taki domeszek+ziemia i i wtedy psy ,konie,koty, .....a potem wnuki itp. :thx

joania
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Cze, 2005 20:42   

pomerdało mi się w sobotę ,normalny mętlik :oops:

Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Sob 25 Cze, 2005 06:53   Blokowiska

No to Afra , Karo i Cera są rekordzistami - mieszkamy w stratosferze - 10 piętro i punkt obsewacyjny balkon skąd widac cały nasz trawnik. Winda jedna- w klatkach obok też po jednej więc jak nasza nawali to jedziemy na piąte w innej klatce i potem 5 pięter na piechotę. Nawet nam to nie przxeszkadza , no Afrze czasem jak reumatyka się odzywa ( prawie 10 latek ) ale reszat bez porblemów , a Cera to praktycznie w powietrzy te schody pokonuje.

Ba też bym chciał jakis mały domek z ogrodem ............

Dariusz

Wysłany: Czw 18 Sie, 2005 17:23   

My z naszymi tygrysami mieszkamy na I-piętrze w centrum Szczecina,niestety pokonują one codziennie schody.Ale do 10-miesiąca życia każde z nich miało super tzn.super windę-rączki pana!!!Było to według starej dobrej rady pani Basi Larskiej.

bassety ponad wszystko od wielu lat!!!!!!!

baśka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 07:35   

Ja z Bertą też mieszkam na 4 piętrze-niestety jest ostatnie i nie mamy windy.Moja psinka jednak radzi sobie super po schodach.Jest szczęśliwa kiedy wychodzimy na dwór,zwłaszcza,że za drogą mamy wspaniałe niekończące się pola po których uwielbie biegać i węszyć.
Ale ak jak większość z Was marzymy o własnym domku z ogródkiem. :( Może kiedyś uda nam się zrealizować nasze marzenia. :D

Odpowiedz do tematu