Pęcherz, problemy |
Autor |
Wiadomość |
PIOTREK
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 2008 18:32 lanie nie zapowiedziane - prognoza pogody do dupy
|
|
|
leje jak z cebra ...
niech ktoś podniesie słuchawke... |
|
|
|
 |
PIOTREK
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 2008 18:35
|
|
|
leje a miało już nie lać , szkoła dla beby Basset itd.......................................................................................................................................................................................... |
|
|
|
 |
Lucy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Lip 2008 Posty: 423
|
Wysłany: Nie 28 Wrz, 2008 12:21
|
|
|
Mialam bardzo podobny problem z moja CIRI. Grzeczna i zdyscyplinowana suczka zaczela nagle posikiwac,gdzie usiadzie tam kropelka,siknela na dywan itp. Zacelo sie ok 2 -3 tyg po cieczce obserwowalam ja i zauwazylam mleczny wyciek z okolic drog rodnych.pojechalam na psia ginekologie- miala pobrane badania wtym wymaz z pochwy -i okazalo sie ze niestety ale ma gronkowca-suczka nie byla kryta ani nie miala kontaktu z psem.Dostala antybiotyk zakladany do pochwy kilka dawek i od tej pory jest spokoj- ale dokladnie ja obserwuje. |
|
|
|
 |
muchomorek

|
Wysłany: Czw 02 Paź, 2008 21:10
|
|
|
Można zrobić badanie ogólne moczu.
Rano na pierwszym spacerze pobieramy probkę do badania. Stara łyżka wazowa, jakieś niepotrzebne naczynie, byle dobrze umyte i wyparzone aby nie zawierało bakterii. U suni łatwo pobrać, bo gdy zaczyna kucać, to podsuwamy pod pupe i mamy siusiu. Potem tzeba to przelać do pojemnika kupwanego w aptece na mocz, bo w innym nie przyjmuja w laboratorium. Badanie kosztuje ok. 10 zł i wcale nie musimy tłumaczyć, że to mocz psa. Szybko , łatwo i tanio a bardzo dużo informacji zbierzemy. Sama pobierałam trzy razy :-) |
|
|
|
 |
Jaga [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 03 Paź, 2008 06:50
|
|
|
muchomorek napisał/a: | U suni łatwo pobrać, bo gdy zaczyna kucać, to podsuwamy pod pupe i mamy siusiu. |
No rzeczywiście :wink: - nasze jak tylko usiłujemy im cokolwiek podstawic pod pupę poprostu przestaja sikać i idą w inne miejsce . |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pią 03 Paź, 2008 06:56
|
|
|
Muchomorku, sposób masz super, no proszę co głowa to pomysł. A liczy się efekt. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
m@gda

|
Wysłany: Pią 03 Paź, 2008 21:52
|
|
|
Mnie do tej pory nie udało się tego dokonać, bo jak pisze Jaga coś pod pupę a ja idę w inne miejsce :twisted: ,ale mam to szczęście ide do weta a tam pani doktor "pomaca pod brzuszkiem" i siusiu jest "złapane" :razz: |
_________________ skype ssungarii |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Pon 06 Paź, 2008 14:41
|
|
|
ale bym się zastanawiała, jak to zrobić :grin: dzięki |
|
|
|
 |
karina_wilson
|
Wysłany: Wto 04 Lis, 2008 00:26
|
|
|
dziekuje wam za tyle rad, problem okazal sie chwilowy
pozdr i dziekuje kazdemu z osobna |
_________________ www.ratujfoki.pl
www.viva.org.pl
 |
|
|
|
 |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 11:43 Zapalenie ujścia cewki moczowej
|
|
|
Właśnie jestem po wizycie weta ....Gajka ma zapalenie jak w temacie.
Objawiło się to to nagle wczoraj wieczorem.Gaja co chwilę prosiła na dwór i pierwsze siku normalnie a potem latała jak z pieprzem i sikała po pare kropelek.Dostała leki( za Boga nie wiem jakie ,bo nie mogę odczytać ) i po 3 godz ma być poprawa a i oczywiście badanie moczu.Wody więcej nie pije niż zwykle,apetyt ma tylko taka troche smutna jest.Mam nadzieję ,że leki pomogą i mocz będzie ok,bo bidulka już się w życiu nacierpiała...... |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 11:59
|
|
|
Daga, oby leki pomogły, które bierze. Ale jak piszesz, trzeba poczekać na wyniki.
Czyżby się podziębiła ?? |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
besta

|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 12:09
|
|
|
Tomek mówił ,ze właśnie przyczyna mogło być przeziębienie,bo kilka dni wcześniej trochę kichała ale przyczyny moga być różne i jak powiedział to sie nieraz zdaża .Musimy czekac na wyniki,bo mocz zabrał ze sobą...Najważniejsze ,ze nie pije dużo ,nie ma gorączki i nie ma tkliwej okolicy nerek(cokolwiek to znaczy)tak powiedział Tomek,bo już bałam się nerek |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
|
|
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 12:09
|
|
|
Trzymamy kciuki za Gajkę
i nie martw się Daga :wink:
to się zdarza a młoda się szybko wykaraska :grin:
Zdrówka dla małej :wink: |
|
|
|
 |
besta

|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 12:13
|
|
|
Też myślę ,że będzie dobrze Tomasz ma "rękę" i do moich psiaków.
A swoją drogą to Gaja -bandytka użarła go w trakcie badania jak chciał obejrzeć ujście cewki . |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 14:40
|
|
|
besta napisał/a: | -bandytka użarła go w trakcie badania jak chciał obejrzeć ujście cewki . |
I miala racje dziewczyna
Zdrowka zyczymy! |
|
 |
|