Przesunięty przez: Asia i Basia Pią 24 Wrz, 2010 14:00 |
DAISY w nowym domu / TM |
Autor |
Wiadomość |
Marzena

|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 20:47 DAISY w nowym domu / TM
|
|
|
Witam
Daisy jest nareszcie z nami
Wyjechaliśmy po nią dzisiaj rano, na miejscu byliśmy około 13.00 gdzie powitała nas Marzanna, Jacek i ich wesoła czereda. Było bardzo miło - głaskania na cztery ręce - pożegnalny spacer i droga do nowego domu. Daisy bardzo dzielnie zniosła rozstanie w czasie jazdy tylko troszę pomrukiwała, pół drogi przespała, a jak dojechaliśmy około 20.00 wpadła do nowego domu jak burza, zwiedziła wszystkie kąty, przywitała się z królikiem i rybkami w akwarium. Żadnych oznak stresu nie zauważyliśmy.
Kilka fotek na szybko.
Pożegnalny spacer.
Po sprawdzeniu wszystkich kątów - chwila odpoczynku.
No i trzeba sprawdzić jak tu działa kanapa :grin:
Pani szybko mi pokazała gdzie jest moje nowe miejsce :cry:
Królik jest najbardziej interesujący...
----------------------------------------
To tak na szybko - pierwsze wrażenia. Więcej będzie jutro, po pierwszej nocy. |
_________________ Pozdrawiam Marzena.
 |
Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Wto 21 Lip, 2015 17:41, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Joy

|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 21:11
|
|
|
Super :wink: Czekamy na dalsze relacje no i gratulujemy nowego członka rodziny :cool: |
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 21:20
|
|
|
Cieszę się bardzo.
Marzenko, myślisz, że ona będzie spała na nowej kanapie ?
Czy nie przydrypta do łózka hi hi
Daisy jest śliczna. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Marzena

|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 21:28
|
|
|
Właśnie "walczymy"i jakoś nam to nie wychodzi :lol:
Daisy jest innego zdania, z jednej strony ja ją zganiam a ona wchodzi z drugiej :lol: |
 |
|
|
|
 |
Jaga [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 06:50
|
|
|
Marzena napisał/a: | ...
Daisy jest innego zdania, z jednej strony ja ją zganiam a ona wchodzi z drugiej :lol: |
To może czas, żebyście przyjęli jej punkt widzenia :lol:
Daisy jest śliczna. Może kiedyś pomyślimy o jakimś spotkanku śląskich bassetów? |
|
|
|
 |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 07:08
|
|
|
Śliczna sunia.No i czyj punkt widzenia przewazył? :wink: |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 07:18
|
|
|
ależ ona ma wymowną mimikę! wszystkie emocje wypisane na pyszczku - adekwatne do komentarzy :grin: ...ciekawa jestem jak ułożą się jej stosunki z królikiem... Aron też miał kiedyś znajomego królika u sąsiadki, wpadał do niej czasem w odwiedziny, pewnego dnia zagadałyśmy się, nagle huk, wpadamy do kuchni a tam Aron z klatką królika na głowie, tzn. cały łep psa był w środku (ja nie wiem jak on to zrobił, musiał być jakiś szczebelek poluzowany i poszło)... królik tez był w środku... ale luzik, Aron tylko chciał go polizać :cool:
a Daisy piękna! |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 07:40
|
|
|
Super zdjecia, widać że szybko się u Was zadomowiła |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
madzialinka [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 07:50
|
|
|
Super, że sunia do was trafiła. Sliczna jest. |
|
|
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 20:46
|
|
|
Daisy sliczne wyglada, nawet jesli udaje obrazona, ze musi lezec u siebie ale na waszym miejscu kroliczka bym gdzies wyzej postawila, ona jest nim bardzo bardzo zainteresowana :razz: |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
madzialinka [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 21:16
|
|
|
Ja miałam królika. Niestety już go nie ma.
Enigma wcale go nie męczyła. Tylko potrącała go nosem pod ogonkiem i wtedy królik gubił "cukiereczki"
Przez pierwsze dni z kotem, nie mogła zrozumieć, że kot to nie to samo co królik i nic po drodze nie gubi. Chyba z tydzień trącała Kotę pod ogonem, aż w końcu zrozumiała... |
|
|
|
 |
Madzik

|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 21:36
|
|
|
U nas też był królik, ale Iga regularnie urządzała swoistego hubertusa :shock: (czyt. pogoń za zwierzyną).
Szkoda było zwierzaka, więc zamieszkał u córki kuzyna (w sumie na tej samej ulicy) i tam zyskał nowego kumpla - yorka. Ten już go nie goni... :lol: |
|
|
|
 |
Marzena

|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 21:50
|
|
|
Madzik napisał/a: | U nas też był królik, ale Iga regularnie urządzała swoistego hubertusa |
U nas to już trzeci królik - dwa poprzednie żyły razem z Lady i Oskarem i był luzik - teraz niestety też jest pogoń. Inna sprawa, że tamte króliki się nie bały więc i zainteresowania gonieniem nie było, a obecny Bercik się bardzo stresuje i przy każdej okazji ucieka po domu, a Daisy ma zabawę i go goni jak szalona. A jak siedzi w klatce to go nie odstępuje na krok - tak było prawie cały dzień dzisiaj - biedny Bercik nie mógł sobie pokicać jak zawsze. Mamy nadzieję że się "dotrą". Jutro wrzucimy fotki, bo się dużo napstrykało i trzeba wybrać kilka. |
 |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 23:54
|
|
|
Bardzo się cieszę, że sunia do Was trafiła. a urodziwa jest niemożliwie :grin: |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 08:02
|
|
|
Marzenko, czekam na zdjęcie, to jedno, wybrane, które życzyłabyś sobie, aby trafiło do Galerii. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
|