Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Pon 29 Mar, 2010 09:25
BADI spaniel w schronisku w Bydgoszczy/ma kochającą rodzinę
Autor Wiadomość
Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 22:37   BADI spaniel w schronisku w Bydgoszczy/ma kochającą rodzinę

To temat basseci ale chciałam napomknąć, ze w tym schronisku znalazłam też rudego spaniela.
Ale tak ślicznego, cudo poprostu i on już się nie zachowywał jak nasz Gniotek tylko płakał bidulek. Czupurkę miał taką śliczną, ach szkoda słów :cry:
Jak pojadę po Gniotka to się dowiem o nim czegoś więcej.
Dawno temu miałam rudego spaniela, który wabił się Arsen i stąd taki sentyment do tej rasy.
Popytajcie, może akurat znajdzie się ktoś chętny :wink:
Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Pon 29 Mar, 2010 09:26, w całości zmieniany 2 razy  

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 22:41   

Dorotko zrób mu parę fotek, wrzucimy go działu zwierzęta w potrzebie, gdyby ktoś się zainteresował, to już przez schronisko. Może warto.

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 22:44   

Tak Dorota, zrób mu zdjęcia i dowiedz się czegoś o nim, każdy wyciągnięty ze schronu psiak to wielki sukces, będziemy mu szukać domku, może się uda.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 22:44   

Miła od Gucia napisał/a:
Dorotko zrób mu parę fotek, wrzucimy go działu zwierzęta w potrzebie, gdyby ktoś się zainteresował, to już przez schronisko. Może warto.

no właśnie taki mam zamiar Miłka
tylko w tym przypadku to już będzie dla mnie problem
bo on jest taki bidul straszny :roll:
a mi serducho pęka i wyć sie chce :cry:
ale się przemogę :~
wezmę go na spacerek i porobię foteczki

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Sro 13 Sty, 2010 08:55   

Rozmawiałam w sprawie tego spanielka.
Jest to samiec 4,5 roku, został oddany z "POWODÓW RODZINNYCH" :evil:
wychowywany z dzieckiem, nauczony czystości, bardzo łagodny.
W schronisku jest od 4 stycznia, ma jeszcze tydzień kwarantanny a potem kastracja.
To już teraz rozumiem dlaczego on tak płacze i tak bardzo prosi o zabranie.
Siedział sobie w cieplutkim domku przy boku ukochanego dzieciaczka a tu nagle
znalazł się powód aby się go pozbyć i ciepluch musiał zmienić miejsce zamieszkania.
W głowie mi się to nie mieści.
Tak zabrać psiutka z domu i zawieżć do schronu.

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Sro 13 Sty, 2010 09:37   

Wciagaj mnie Bogusiu,wciagaj :grin: Jak tylko sie da,to postaram sie zawsze pomoc.No i mam tu swietna organizacje,bo Dorota jest,a na nia i jej rodzine mozna zawsze liczyc :mrgreen: Mentorka moja :smile: Pokombinujemy teraz ze spanielkiem...

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Sro 13 Sty, 2010 11:04   

Dzisiaj będę u mojej kuzynki-psiary, również popytam o spanielka.

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 15:23   

Poprzez Barnabowego weterynarza trafilam na Pania Estere Owczarska,ktora zajmuje sie spanielami.Zajrzy dzis na forum,zeby sie zapoznac z calym postem i obiecala,ze bedziemy wspolnie kombinowac,zeby psu pomoc.Takze jetem dobrej mysli i moze uda sie mu szybko znalezc dom :grin:

Estera 

Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 00:14   

Witam :-)
Prosiłam, żeby nie pisać "Pani" , strasznie staro się potem czuję ;) Zresztą na forum wygodniej per "ty" ;)
I dla uściślenia ja spanielami to może i się zajmuję...ale tylko moimi. ;) Po prostu jestem ostro zakręcona na punkcie tej rasy. Czasem pomagam coś przyjaciółce, która to zajmuje się spanielami w potrzebie. Ona ogłasza, szuka domków :) Ja zajmowałam się finansami, chociaż ostatnio też na nią to przeszło. Myślimy nad fundacją stricte spanielową, ale na razie tylko myślimy ;)

O chłopaku dałam jej cynk, szukamy domu, postawiłam znajomych na nogi. Znalazłam klatkę dla chłopaka, więc jakby ktoś mógł go na DT, to byłoby super. Ja mam zaciążoną sukę i nie mogę sobie pozwolić na psa ze schroniska :roll: Ale klatka jest do dyspozycji. Na forum spanielowym myślę, że możemy pomóc finansowo. Znajdą się pieniądze na karmę, szczepienie i inne wydatki. Tylko skąd ten DT wziąć? Znajomi albo zapsieni po granice możliwości, albo nie mają psa bo nie chcą i już. :cry:

Dzięki dziewczyny za informację o psiaku, zrobię wszystko co w mojej mocy żeby znaleźć mu domek !

Pozdrawiam wszystkich bassetomaniaków ( basset to moje ...nie takie małe marzenie, może kiedyś ;) )

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 09:22   

Witaj "spanielowa" Estero.
Miło nam, że zawitałaś do nas.
Witamy serdecznie.
I bardzo sie cieszę, że choć już małe kroczki są zrobione w kierunku ratowania psa.

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 10:20   

Dzieki Estera,ze zajrzalas do nas,tak jak obiecalas :grin: Wszyscy bedziemy szukac i na pewno sie dla niego cos znajdzie.Mialam cichutka nadzieje,ze ta pani,o ktorej wczoraj rozmawialysmy,sie zdecyduje.Zobaczymy.Pozdrawiam serdecznie!

Estera 

Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 13:33   

Tak jak obiecałam- tak się zjawiłam ;)
Ta Pani o której mówiłam, niestety nie chce tego psiaka. Jej mąż zgadza się na psa max. 1,5 rocznego :roll:
Ale szukamy dalej...

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 22:43   

Cześć Estera, miło Cię powitać na forum :wink:
Jutro jadę zabrać Gniotka do domu to porobię fotki spanielkowi.
Ale będę zmuszona zwolnić rezerwację na niego.
Oj, gdybym tylko mogła wziąć go do siebie ale nie dam rady.
Chyba, ze do jutra, do godz 13-tej coś się zmieni.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Sob 16 Sty, 2010 15:16   

Fotek nie mam.
Chłopak jest chory, ma zapalenie górnych dróg oddechowych.
Do wtorku miał mieć kwarantannę ale z powodu choroby pies musi tam zostać jeszcze jakieś 5-6 tyg.
Jak wyzdrowieje to czeka go kastracja.
Rezerwację zostawiłam. W razie co i tak będą do mnie dzwonić.

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Sob 16 Sty, 2010 15:52   

:sad: :sad: :sad: Mam nadzieje,ze cos mu znajdziemy do tego czasu.Pewnosc mam.O!

Odpowiedz do tematu