Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Asia i Basia
Nie 26 Wrz, 2010 13:26
Moj mała GAPCIA
Autor Wiadomość
Kasia :) 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią 14 Paź, 2005 11:05   

Joania, jaka ona jest śliczna! Cudna! Bardzo mi się podobały szczególnie 2 fotki - jedna taka en face i kolejna zaraz za nią jak Gapula się śmieje. :D

A wrzuciłąbyś fotke Gapowatej razem z Bomblem?

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią 14 Paź, 2005 19:07   

Piękna ta Gapcia, śliczna, widać że szczęśliwa, jeszcze trochę nieoswojona i "smutna" bo basseciemu.

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 14 Paź, 2005 22:42   

No wlasnie Boguśka Gapa jest jeszcze sumutna tak po basseciemu,pewnie tęski do byłych właścicieli.................

joania
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Paź, 2005 07:54   

jeszcze troszeczkę tak, napewno , narazie nie daje spokoju naszej szczurce, cały czas na nią szczeka i płacze do niej :twisted: :roll:
Jak była sama w domu to trochę szczekała niestety :cry:
Nie chce jeść taki Tadek niejadek :wink:

joania
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Paź, 2005 09:24   

Proszę o poradę w sprawie -jak Gapcie zachęcić do zabawy, żeby polubiła zabawki,jest smutna i nie chce jeść zaczęłam się martwić , bo nie wiem co jej jest :cry: :cry: :cry: :cry:

Buba 

Wysłany: Nie 16 Paź, 2005 10:57   

A długo nie je?
Czy miske ma dostępną zawsze? czy dajesz jej jedzonko i zabierasz miskę? Czym ją karmisz? Może dla zachęty warto dodac do miski np. kawałek paszteciku?

A poza niechęcią do jedzenia wszystko ok? tzn: nos zimny, siusiu i kupa w porządku? nie wymiotuje?

Nigdy nie maiłam psa z adopcji i trudno mi się wypowiadać, czym ja zachęcić do zabawy. Może ona potrzebuje jeszcze chwilę czasu na aklimatyzację, na pewno trudo jej zapomnieć poprzednich właścicieli. Może spróbuj wychodzić z nią na długie spacery i spotykać inne psy -niech się z nimi bawi jak najwięcej. Potem wróci do domu szczęśliwa i zmęczona. Może wróci jej apetyt. Myślę, że trzeba jej organizować dużo zajęć, aby nie miała "czasu" na rozmyślania.

joania
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Paź, 2005 12:38   

z jedzeniem to jest tak Royal nie bardzo jej wchodzi, więc mieszam go troszeczkę z przysmakami i jakoś takoś się je,
Spacery ma długie , ale pieski nie bardzo chcą się z Gapcią bawić .
Gapa uwielbi mleko śmietanę czy mogę jej to dawać ?

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Paź, 2005 18:51   

Joasiu, napiszę to co ja bym zrobiła, a co zrobisz do Ciebie kochanie decyzja należy.

Ja bym jej dawała nadal Royalka, ale tylko w wyznaczonych ścisłych godzinach. Postawić michę - nie zje zabierz i dopiero daj przy następnej porze karmienia. Po kilku takich dojdzie do normy.
Jeśli nie ma innych objawów takich jak np te co Buba napisała to ok.
Jeśli to dłużej potrwa, jeszcze dzień, dwa to przejdź się do lekarza.

DO POPRZEDNICH WŁAŚCICIELI NIE TĘSKNI - GWARANTUJĘ TO WAM !

Ona siedziała po kilkanaście godzin sama i nikt się tam ją nie interesował.
A do Waszej wiadomości to poprzedni właściciele nawet nie przedzwonili do mnie z zapytaniem czy Gapula znalazła nowy dom i co u niej :!: :shock:
To że zabawkami się nie bawi to Joasiu się nie dziw, bo ona nigdy w poprzednim domu zabawki nie widziała i nie wie do czego to służy.

Co do mleczka i śmietanki to każdy zwierzak uwielbia, ale ja nawet kotkom nie daje, bo może to powodować min. biegunkę, ale nie u każdego zwierzaka, bo przyzwyczajone organizmy do tego od początku znaszą to doskonale. Ja w każdym razie nie ryzykuję.
Moje koty piły mleko może 10 razy w swoim życiu.
Dudusiowi aby się podlizać jak go tylko znalazłam dawałam mleko przez tydzień, chciałam aby wracał do domku na to co najbardziej lubi. Potem przeszłam tylko na karmę kocią.
Mleko też piła Agrafka i Balbina w czasie karmienia maluchów, ale mleko TYLKO przeznaczone do dokarmiania szczeniąt takie w proszku, specjalne :!:
A i przez miesiąc karmiłam z butelki kózkę Zuzię, jak tylko do nas przybyła, ale to było Bebiko dla niemowląt też w proszku, po które już pierwszego dnia Piotr pognał do sklepu :wink:

Jeśli jest smutna, idź Asiu może jednak i jutro do lekarza - niech temperaturkę zmierzy i popatrzy na nią.
To na stówę nie jest sprawa tęsknoty za poprzednimi. Ona u Was czuje się jak w prawdziwym domu, bo prawdziwy dom jej daliście :!:

joania
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Paź, 2005 19:28   

Agatko temperaturki nacałe szczęście brak,samopoczucie trochę lepsze , ale jutro już sama w domu :cry: :cry: :cry: , koniec z urlopami .
trzymajcie kciuki :roll:

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Paź, 2005 19:40   

Joasiu, będzie dobrze - zobaczysz :lol:
I bardzo dobrze, że masz Bąbla, Gapula nie będzie sama :!:
On niech wprowadza tam zasady.

joania
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Paź, 2005 18:22   

Agatko dzięki za wsparcie duchowe, w czwartek Gapciowa idzie na zastrzyk,a w piątek do fryzjera , ale będzie piękna wyfiołkowana 8) :roll: :oops:
Agatko miałaś mi dać cynk co do tych karm co rozmawiałyśmy przez telefon.
jakie są dobre?

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Paź, 2005 19:43   

Joasiu, jutro wszystko podam Ci.
A teraz napisz jak pierwszy dzień sam na sam z Bąblem.
Czy Gapa płakała - sąsiedzi się skarzyli 8)
Jak Was przywitała po powrocie z pracy moja mała Gapulka :?:
Jak wyglądało mieszkanko po powrocie - tak jak Aleksandra apaszki rozwalone po całym mieszkanku :lol:

Gosia Tochman
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Paź, 2005 22:44   

Joaniu-ona jest po prostu cudna, a jak bardzo się cieszymy z Michałem i Felką że Gapcia jest u Was to Ty już dobrze wiesz :D :D :D

joania
[Usunięty]

Wysłany: Wto 18 Paź, 2005 16:21   

Sąsiedzi się nie skarżyli , bobel cały , porządek na swoim miejscu czyli ok 8)

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 18 Paź, 2005 16:35   

Widzisz, a tak się bałaś :D

Bardzo, bardzo mnie to cieszy :thx

Odpowiedz do tematu