Czy potrafisz wysłać fotki na nasz serwer? |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 13:14 Czy potrafisz wysłać fotki na nasz serwer?
|
|
|
Zapytam z czystej ciekawości
Czy ktoś z Was korzysta z opcji wysyłania fotek na nasz serwer ? Wiem że kiedyś były z tym jakieś problemy, w moim przypadku nawet jak zaloguję się jako Łukasz ( mój syn ) nie mam problemu z wejściem na serwer przez FTP i wysłać fotki. Wiem że prawie wszyscy korzystają z Imageshack'a bo na bieżąco to widzę w Waszych postach, ale nadal pozostaje pytanie czy nie korzystacie z >ftp.bassety.net< bo nie umiecie czy też nie możecie się dostać do katalogu z fotkami, czy też korzystanie z drugiej opcji jest po prostu łatwiejsze?
Proszę o szczere odpowiedzi - chcę tak skonfigurować nasz serwer aby był "przyjazny" dla każdego użytkownika.
Admin. |
|
|
|
 |
Bacha

|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 13:30
|
|
|
Krzysiu, po wejściu na FTP.bassety.net mam taki komunikat
"Jesli widzisz te strone, to oznacza, ze podany adres www nie zostal jeszcze skonfigurowany na tym serwerze " |
|
|
|
 |
Hubertus
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Mar 2005 Posty: 1066 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 14:22
|
|
|
he he Krzysku
JA... Moderator... przyznaje sie bez bicia... ze....
nie potrafie uzyskac dostepu do serwera ftp
A tak na powaznie - kilka razy kiedys probowalem i nawet teraz jeszcze raz to zrobilem, ale jakos mi sie nie udalo. Twoj opis logowania sie na serwer jest bardzo prosty i teoretycznie podlaczenie sie do serwera nie powinno byc trudne, ale... mnie si ejak do tej pory nie udalo
Nie wiem gdzie tkwi blad (moj oczywiscie).
Ten komunikat, ktory podala Bacha pojawia sie przy kliknieciu twojego powyzszego linka. Z tego co widze wpisales tam http://ftp.bassety.net
Probowalem tez ftp://ftp.bassety.pl , ale proba logowania konczy sie niepowodzeniem.
Odszukalem dzis twojego starego posta na ten temat. Pisales tam, ze nazwa uzytkownka to "forum@bassety.net" a haslo to "bassety".
Wiec wpisuje do przegladarki ftp://ftp.bassety.pl . Nastepnie pojawia sie okienko windosowe logowania, wpisuje uzytkownika i haslo... no i klops. :? |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 17:45
|
|
|
Ja sposobem Krzysia również nie potrafię, dzieje się tak jak piszą poprzednicy, wściekałam się (jak szerze to szczerze) i też mi się napis pojawiał jak pisze Basia.
Więc na pulpit sobie wrzuciłam w Wordzie tekścik
1. Wchodzimy na http://www.imageshack.us/.
2. Klikamy 'Przeglądaj', wybieramy rysunek i klikamy 'Otwórz', a następnie 'host it!'.
Dość ważne jest to aby fotografia nie przekraczała 1MB wielkości.
3. Znajdujemy wśród pól "Direct link to image" i kopiujemy jego zawartość.
4. Na forum, w okienku edycji posta wklejamy skopiowaną linijkę i umieszczamy ją pomiedzy tagami [img] oraz [/img]
Najłatwiej ująć wklejoną linijkę w blok i wcisnąć "Img" umieszczone powyżej okienka edycji i tagi powinny ukazać się na początku i końcu linii.
5. No cóż.. zawsze wcześniej proponuję dla testu wcisnąć klawisz "podgląd", żeby się upewnić, że wszystko jest ok.
6. a jak jest OK no to już pozostaje tylko "wyślij"
i z niego korzystam, nie często jak widac po moich postach. Ale ten sposób bardzo szybko opanowałam i nie sprawia mi problemów.
Hubertus ankieta nie jest funkcyjna. Chciałam odpowiedzieć na pytanie i nie da rady. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 19:37
|
|
|
Hubertus napisał/a: |
Ten komunikat, ktory podala Bacha pojawia sie przy kliknieciu twojego powyzszego linka. |
Moja wina - to nie miał być link tylko nazwa - ale system sam sobie go przerobił na linka do http:// chociaż jak się wchodzi na ftp to nie może być podwójnego protokołu (>http://ftp://<- to nie zadziała nigdy ) Poprawiłem już wymuszając usunięcie linku.
Hubertus napisał/a: |
Probowalem tez ftp://ftp.bassety.pl , ale proba logowania konczy sie niepowodzeniem. |
Tu Twój błąd - nie .pl tylko .net
Hubertus napisał/a: | ...nazwa uzytkownka to "forum@bassety.net" a haslo to "bassety"... |
Dokładnie tak - po wpisaniu prawidłowo adresu, loginu i hasła pokazuje się taki ekran:
Hubertus napisał/a: | Wiec wpisuje do przegladarki ftp://ftp.bassety.pl . Nastepnie pojawia sie okienko windosowe logowania, wpisuje uzytkownika i haslo... no i klops. :? |
Spróbuj jeszcze raz z .net na końcu
Sprobujcie wszyscy - może w końcu okaże się że jest dobrze tylko każdy robił jakiś "czeski błąd"
Pozdrawiam
Admin. |
|
|
|
 |
Hubertus
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 22:17
|
|
|
pisałem z "net" na końcu. To "pl" to tylko mój błąd przy pisaniu posta |
|
|
|
 |
Hubertus
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 22:25
|
|
|
OK, to jeszcze raz ja...
przy próbie wejścia na ftp://bassety.net w Netscape otrzymuję komunikat "Document cointains no data"
przy próbie wejścia przez IE otrzymuję okienko zatytułowane "błąd folderu FTP" zawierający m.in. informację "ustanowienie połączenia z serwerem nie było możliwe"
Przy próbach wejścia na ftp://ftp.bassety.net mam to samo
---------------------------------------------------------
Bogumiła od Gustawa napisał/a: | Więc na pulpit sobie wrzuciłam w Wordzie tekścik |
Zapomniałas podac źródło -> http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=193
Bogumiła od Gustawa napisał/a: | Hubertus ankieta nie jest funkcyjna. Chciałam odpowiedzieć na pytanie i nie da rady. |
Nie mam pojęcia co jest nie tak. Ja oddałem już głos - z resztą jak do tej pory jako jedyny |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 22:54
|
|
|
No właśnie, i ja chciałam wziąć udział w ankiecie, ale nie mogę, nic nie jest funkcyjne. Klikam i klikam i nic. Kiedyś już była ankieta, nie pamiętam czego dotyczyła i nie było żadnego problemu. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 23:03
|
|
|
Hubertus napisał/a: | ...przy próbie wejścia przez IE otrzymuję okienko zatytułowane "błąd folderu FTP" zawierający m.in. informację "ustanowienie połączenia z serwerem nie było możliwe"
Przy próbach wejścia na ftp://ftp.bassety.net mam to samo |
To naprawdę dziwne :shock:
W przypadku obu adresów takich jakie wpisałeś u mnie po wylogowaniu się całkowicie z systemu najpierw pojawia się okno logowania :
A po wpisaniu loginu i hasła otwiera się folder z fotkami:
Może u Ciebie masz zblokowane wejście np. przez firewalla?
Poczekamy jak się pojawi więcej wypowiedzi innych użytkowników - co się u nich dzieje.
Czasami zdarza się że serwer się nie odzywa lub wyświetla komunikaty o braku dostępu, ale wystarczy wtedy zalogować się powtórnie i już się otwiera - nie wiem z czym to jest związane
Bogusiu - żeby oddać głos musisz zaznaczyć kropeczką w kółku obok wybranej odpowiedzi ( kliknij ) a następnie "Wyślij głos" - musi zadziałać Przed chwilą zagłosowałem i działa - kliknij w kółko nie w napis - może to pomoże.
Pozdrawiam
Admin |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 23:05
|
|
|
ech... a ja tak chciała zagłosowac! w dziuple z taka ankietką! to ja napiszę : nie próbowałam ale fotki do posta wstawiac umiem! :lol:
------------------
ok. ankietka już działa, troszke się pospieszyłam z moim postem |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 23:10
|
|
|
Kasia napisał/a: | ...to ja napiszę : nie próbowałam... |
Komuś się jednak udało zagłosować właśnie w tej odpowiedzi :D:D
Dobra - teraz na poważnie - JUŻ DZIAŁA ! |
|
|
|
 |
Hubertus
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 23:12
|
|
|
he he sukces.. nie wiem jakim cudem ale się zalogowałem
choć robiłem to samo co poprzednio :? |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 23:16
|
|
|
Krzysiek napisał/a: | Kasia napisał/a: | ...to ja napiszę : nie próbowałam... |
|
no wiesz! a ja myślałam że to ma byc ankieta anonimowa :shock:
:wink: |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2005 23:18
|
|
|
Kasia napisał/a: | Krzysiek napisał/a: | Kasia napisał/a: | ...to ja napiszę : nie próbowałam... |
|
no wiesz! a ja myślałam że to ma byc ankieta anonimowa :shock:
:wink: |
Ależ Kasiu ! Przecież sama napisałaś jak głosujesz :D:D
K |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny