Przesunięty przez: Miła od Gucia Sob 13 Lis, 2010 22:27 |
Psiny z Krobi czekają na miłość. |
Autor |
Wiadomość |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 10:25 Psiny z Krobi czekają na miłość.
|
|
|
W Krobi nie ma schroniska jest tylko "przechowalnia" dla psów. Gmina ma obowiązek dać schronienie bezpańskim psom. No to daje takie jakie ma.
Na to zeby mieć schronisko nie ma szans bo Krobia to małe miasteczko i nie ma na to funduszy.
Żeby odstawiać je do schroniska w większym mieście powinno być porozumienie między takowym a gminą. A go nie ma. Krobia nie ma funduszy na utrzymywanie tych psów.
Kojce mieszczą się na takim placu sprzętowo - budowlanym a opiekują się tymi psami ludzie, którzy nie są na etacie, robią to bezinteresownie.
Warunki szału nie robią ale tragedii nie ma.
Widziałam hotele dla psów, których stan był dużo gorszy niż w Krobi.
A teraz psiutki, które czekają na nowe domki. Może znajdzie się ktoś chętny i przygarnie bidulka :wink:
 |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 10:44
|
|
|
kurcze biedaki :cry:
oby się im udało znależć domki :cry: |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 11:42
|
|
|
a może ktoś przygarnie
Gdyby ktoś był zainteresowany adopcją proszę o telefon do mnie
694 409 059
Dorotka dziękujemy za zdjęcia.
Jednocześnie informuję wszystkich oficjalnie, że zastrzegamy sobie prawo do zdjęć. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
aniapiotr

|
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 14:20
|
|
|
Napisałam do ludzi zajmujących się adopcjami spanielów i owczarków, przesyłając link. |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 14:33
|
|
|
Widze ze jest jeszcze husky , znalazlam strone zajmujaca sie adopcjami czy moze ktos zadzwonic kto jest bardziej obeznany w sytuacji tych psow i tego schroniska.
Tu jest duzo numerow telefonow do osob zajmujacych sie adopcjami tej rasy :
http://huskyadopcje.pl/kontakt.html |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 14:41
|
|
|
Ja zadzwonię Madziu
dziękuję Wam |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
aniapiotr

|
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 14:46
|
|
|
już dzwoniłam, podałam numer do Ciebie
edit : po napisaniu poprzedniego postu znalazłam i zadzwoniłam. |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 14:58
|
|
|
wszystkim zainteresowanym podajemy
że chodzi o Krobię, woj wielkopolskie, koło Rawicza, Gostynia |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 15:00
|
|
|
już pierwsze informacje
cyt.
widzialam juz i podeslalam dziewczynom z adopcji malamutow, bo tow sumie malamut - cyt." |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
aniapiotr

|
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 15:15
|
|
|
Napisałam do www.bernardyn.org, a propos pieska nr 4, jest chyba trochę w typie ? |
|
|
|
 |
Gonia P
Fundacja "Głosem Zwierząt"
|
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 14 Sie, 2010 16:50
|
|
|
Noe ma chyba jakoś blisko, może ona by podjechała i dokładnie się rozeznała, u nas się nie pokazuje, a może wie coś więcej. |
|
|
|
 |
Noe
|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 21:46
|
|
|
gocha napisał/a: | Noe ma chyba jakoś blisko, może ona by podjechała i dokładnie się rozeznała, u nas się nie pokazuje, a może wie coś więcej. |
Oczywiście podjadę i wszystkiego się dowiem. Mam nadzieję, że na wiadomość o wizycie kogoś od Was (chodzi o odbiór Zorki) ktoś chociaż posprzątał odchody w kojcach. Uwierzcie mi, że chociaż 1 godzina dziennie, sumiennie poświęcona na opiekę nad tymi 11 psami, pozwoliłaby godnie im czekać na nowych właścicieli. Zapewniam, że to co ja ostatnio zastałam nie wynikało z braku funduszy danych przez gminę: kojce są bardzo ładne, budy też solidne, psy karmione są suchą karmą. Brakowało tam odpowiedzniego opiekuna, który chociaż raz dziennie zmył odchody, podał środek przeciw stadom pchieł, zaopiekował się psem z potwornie ropiejącymi oczami, uwolnił psa od ciężkich kołtunów, itp. Aha, i zapewniam, że nikt tam nie opiekuje się bezinteresownie tymi psami. Zdążyłam się zorientować na jakich zasadach działa to przytulisko. Dziękuję Wam za Zorkę - jestm w szoku jak szybko i sprawnie byliście się w stanie zorganizować. Dziękuję Wam też, że pamiętacie o pozostałych psach, za założenie tego wątku. Postaram się jak najszybciej tam podjechac. Mam cichą nadzieję, że może "odbicie" Zorki zmobilizowało opiekunów do poświęcenia większej ilości czasu tym psiakom. |
|
|
|
 |
Noe
|
Wysłany: Czw 19 Sie, 2010 10:46
|
|
|
Niestety warunki w schronisku są jeszcze gorsze niż ostatnio. Odchodów w kojcach przybyło, pchły są widoczne gołym okiem. Zostały w tej sprawie podjęte odpowiednie dziłania.
Czy ktoś na kontakt z fundacją bernardynów? Bernardyn wyglada na kilkuletniego psa, miał pełno sierści między zębami, więc cieżko było dokładnie zobaczyć jego zęby. Bardzo źle wygląda cocker spaniel, który jest dosłownie zjadany przez pchły.
Obiecano, że jeszcze dzisiaj psy zostaną odpchlone.
(Nie potrafię wstawić zdjęć...) |
|
|
|
 |
Batus

|
|
|
|
 |
|