Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
witamy ;)
Autor Wiadomość
Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Lis, 2005 02:02   

To i na mnie przyszła pora aby się w końcu przedstawić. Co prawda w 700 poście, ale powitanie i przedstawienie się musi być :D

Mam na imię Agata, mój mąż to Piotr, córki Ola i Dominika.
Kocham WSZYSTKIE zwierzęta - bez wyjątków. Uważam, że nimi należy opiekować się jak dziećmi. Wiem, że do zwierząt podchodzę histerycznie, lecz nie potrafię inaczej. Nie ukrywam, że ciągły lęk o ich bezpieczeństwo jest uciążliwy za równo dla mnie jak i dla mojej rodziny, ale oni już się do tego przyzwyczaili i dla mojego spokoju np. ograniczają jedzenie drobiu - by pies nie ukradł kości ze śmieci ; nigdy nie wjeżdżają na plac samochodem bez wcześniejszego zatelefonowania do mnie bym zamknęła wszystkie zwierzęta w domu ; nie rozpalają ogniska w czasie gdy zwierzaki biegają po placu ; zamykają dodatkowo drzwi w samochodzie gdy psiaki jadą z nami ; Piotr nie używa narzędzi : piły, wiertarki itp. przed pozamykaniem zwierzaków ; gdy są czasowo zamknięte w domu pilnują by okna wszystkie były dobrze zamknięte ; pilnują by na placu nie zostawić rzadnego ostrego przedmiotu ; goście, którzy nas odwiedzają a są palaczami nie mogą chodzić przy zwierzętach z opuszczoną ręką, która trzyma papierosa ; latem uważamy na krzesełka turystyczne by bardzo stabilnie stały - Balbina uwielbia na nie wskakiwać; nigdy psy nie biegają po placu w obrożach, bo boję się by nie zaczepiły się o jakieś drzewko .......... itp.
No ja Wam powiem, że moje życie to jeden wielki stres pod tym względem :? Ale ja już taka zawsze byłam jeśli chodzi o dzieci i zwierzęta, a jeśli się to komuś nie podoba to trudno :wink:
Jestem osobą, która nigdy nie zwraca uwagi na to "co ludzie powiedzą", pod tym względem totalny luz i spływa po mnie jak po kaczce.
Wszystkie zwierzęta traktuję jako równe, ale ludzi nie. Uważam, że zwierzętom wybacza się wszystko ludziom nie.
Jestem bardzo towarzyska i mam bardzo duuuuuuuuużo przyjaciół, kumpli i znajomych. Jestem za zmniejszeniem populacji przypadkowych, niechcianych szczeniąt i kociąt, których tak pełno jest w schroniskach. Jestem za sterylizacją, która jest jedynym lekarstwem na to.
Jestem za wprowadzeniem Policji Psiej, która by pilnowała, karała i zamykała do więzień na wiele lat zwierzęcych oprawców.

Jestem przeciwnikiem rozmnażania "bezpapierowego" psów rasowych.

Moje zwierzęta to : bassety - Balbina, Agrafka, Agata, Gumka, Groszek i Cebula ; duży wysterylizowany mieszaniec - Tola ; spaniel angielski - Omen; dwie wysterylizowane kotki - Poli i Kicia ; przepiękny kot czekający na kastrację - Duduś ; koza - Zuzia ; dwie świnki wietnamskie Masza i Lolek ; papuga nimfa - Oskar ; szczur - szczurka ; olbrzymie akwarium z paletkami, drugie mniejsze z olbrzymim teleskopowym welonem o imieniu Gałek.

Napisałam już kiedyś, że owszem kupuję sobie nowe zwierzę, ale jak już ze mną zamieszkuje, to nie jest ono dla mnie tylko ja jestem dla niego. I myślę, że urodziłam się po to by być dla zwierząt. Chyba tam "na górze" ktoś taką mi rolę przydzielił, a mi się to bardzo podoba :thx
Szanuję ludzi, którzy kochają zwierzęta, ludzi którzy są dobrzy dla nich. - Mogę ich nie lubić, nie chcieć z niektórymi przestawać, ale szanować zawsze będę.

pozdrawiam wszystkich miłośników zwierząt
Agata

radex
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Lis, 2005 14:19   

to i ja sie przywitam

kiedyś jak byłem mały mieliśmy w domu basecice :) Kore

nie pamiętam jej rodów ale była śliczna i jakies tam nagrody kiedys dostała

niestety białaczka ja wykończyła (było to po czarnobylu)

obecnie zastanawiam sie nad kolejnym zwierzakiem i sentyment skłania mnie do baseta :)

wczoraj na osiedlu(pod warszawką) spotkałem hodowce niestety jak usłyszałem ile zapłacił za sukę i psa to zwątpiłem w to czy chce mieć rodowodowca (za psa XXXX EURO) a przynajmniej czy chce z jego hodowli dlatego jestem na etapie poszukiwań

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu