Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Sob 11 Wrz, 2010 23:40
ZORCIA-DORCIA bassetka w d. t. DO ADOPCJI/ adopcja Renia
Autor Wiadomość
Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 07:41   

No, to witamy w Klubie ;) trzymam kciuki za szybka asymilacje :)

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 07:52   

Joasika napisał/a:
A mnie się nie udało Zorki nawet wymiziać na zlocie :cry:

Zanim zdążyłam do niej dolecieć z łapskami, to już umykała w przeciwną stronę - cwaniara jedna :wink: :lol:

Cwaniara cwaniara .. ale za rok jest szansa :)

tatar 

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 08:08   

Nie wiem o co miałbym się wogóle w tej sytuacji obrazić :shock: :lol: Zresztą ja się wogóle raczej nie obrażam, a nawet jeśli to na krótko :wink: Trochę mi było przez chwilę smutno - skłamałbym jeślibym powiedział że nie było - przez ten miesiąc się z Zorką wirtualnie zżyłem, ale po pierwsze primo pies trafił w dobre ręce, a po drugie primo to nie był ostatni basset na świecie :wink: Może będzie kiedyś okazja, żeby sdobie nasze parówki pohasały np na terenie pojezierza Międzychodzko - Sierakowskiego - bo to faktycznie bardzo fajna okolica :grin: . Ja już sobie ostrze zęby na grzybobranie które napewno w tym roku tam uskutecznie :mrgreen: .
Może Reniu jakieś fotki zarzuć :smile:
A Miła chyba powinna zaktualizować wątek o udanych adopcjach :smile:

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 08:23   

tatar napisał/a:

Może Reniu jakieś fotki zarzuć :smile:

Ze zlotu??
No ja w tym roku jakoś nie ogarnełam sie z aparatem :roll: Normalnie nie miałam czasu fot strzelać!! Jak nigdy.

Bacha 

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 08:25   

Oj cieszę się bardzo, będę miała w bardzo niedalekim sąsiedztwie dwie bassetki.

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 08:36   

Tatar, a może zechciałbyś Toniego?

tatar 

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 08:49   

Odpisałem w jego temacie.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 12:45   

Rozsadnie piszesz Tatar, mysmy zanim przyjelismy do siebie Fige przeszli przez kilka takich sytuacji, raz nie dostalismy pieska znalezionego w lesie, bo brak bylo nam doswiadczenia z bassetem; innym razem za pozno sie zglosilismy, kiedy indziej wlasciciele obawiali sie zagranicznej adopcji, kiedy znow indziej zwciezyla prywata, az w koncu mamy Fige - z kazdym z tamtym psow zzylismy sie wirtualnie i smutno nam bylo, choc wiadomo, cieszylismy sie bardzo, ze znalazly nowe domki. Do teraz sledze losy tych "moich" bassetow. Za to teraz z Figa moge tylko potwierdzic - na kazdego szukajacego z sercem i rozsadkiem czeka gdzies jego basset, wiec warto poczekac ;) I badz z nami ;)

tatar 

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 12:58   

Ależ ja się nigdzie nie wybieram :wink:

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010 17:40   

Środa........przejrzałam wszytskie możliwe posłania w necie :roll: na nic się nie mogę zdecydować!!! Złożyłam specjalne zamówienie u mojego szwagra tapicera na posłanie z gąbki i ekoskóry - czekam na wycenę :cool:
Siedzię i organizuję mieszkanie zastanawiam się co z miskami co z posłaniami... Zorka będzie kradła zabawki Zuzi czy nie? Bo Beti zdarzyło się ze dwa razy dopiero. Muszę kupoić jakąś zabawkę żeby była tylko jej ... ale jaką?

:roll: :?: :roll: :?:

Batus 

Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010 17:49   

Renia napisał/a:
Zorka będzie kradła zabawki Zuzi czy nie? Bo Beti zdarzyło się ze dwa razy dopiero. Muszę kupoić jakąś zabawkę żeby była tylko jej ... ale jaką?
:roll: :?: :roll: :?:

U nas zabawki kompletnie wymieszane...nie swoje są najlepsze ;)

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010 19:03   

Oj Renia , jak mamcia ;) Poczekaj, dziecina przyjedzie, sama Ci pokaze czym sie bawic lubi. Ja tez wydziwialam, a nasza Zojka Figa najlepiej lubi patykiem sie bawic i stara wielka koscia Baski. Poslanie u nas okazalo sie zbedne, lubi tylko na golej ziemi albo pod koldra, poczekaj, a moze Jacek Ci doradzi, oni juz ja zdazyli poznac. Zobaczysz, co dwa to nie jeden ;) A spacery - z dwoma silownia nie potrzebna :lol:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010 20:14   

Już do piątku nie daleko. Trzymam kciuki Reniu.

Marzanno, bardzo proszę podeślij mi na pw dane lekarzy weterynarzy, którzy tak troskliwie i z efektami zaopiekowali się Zorcią-Dorcią. Wyleczyli malutką i potraktowali ulgowo. Wyślę im piękne podziękowanie.

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010 12:58   

Renia napisał/a:
Siedzię i organizuję mieszkanie zastanawiam się co z miskami co z posłaniami... Zorka będzie kradła zabawki Zuzi czy nie? Bo Beti zdarzyło się ze dwa razy dopiero. :roll: :?: :roll: :?:

Legowisko polecam z ekozamszu, np takie:
http://allegro.pl/legowis...1221888713.html

rewelacyjnie się czyści odkurzaczem i przeciera szmatką. Nie zostaje nawet ślad sierści i nie widać piachu :)

Moje psice dziecięcych zabawek nie ruszały, za to rozbroiły kilka kubków niekapków. Tadek bawi się psimi zabawkami bardzo chętnie.

Miski chowam, zwłaszcza ta z wodą stoi na szafce, bo młody robi z niej minibasen - co chwila musiałabym wycierać podłogę.

Będzie dobrze Reniu! Zorka za dobre serce odwdzięczy się tym samym.

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010 13:18   

Dzięki Magda :)

Czwartek... jutro juz piątek jak na złóść Artur ma dużo sprawdzeń :cry: ale damy rade :lol: nie moge sie już doczekać!!!! Dwa bassety :mrgreen: ale zajebiście.

Odpowiedz do tematu