Pomocy - pies je ziemię. |
Autor |
Wiadomość |
Paulinx
Charlotta "Maxxie" Cudeńka.

|
Wysłany: Sro 13 Paź, 2010 04:46 Pomocy - pies je ziemię.
|
|
|
Zauważyłam ostatnio (no w sumie to mój tata zauważył), że Maxxie zjada ziemię. Poza tym jest wszystko ok. Nie wiem, czy to coś poważnego?? Mała wygląda na szczęśliwą, zdrową ale niepokoi mnie to, że je ziemię. Wie ktoś może czemu tak robi? Może mogę jakoś temu zaradzić? Bardzo proszę o odpowiedzi, a my jak tylko będzie to możliwe wybierzemy się do weta. |
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 13 Paź, 2010 05:43
|
|
|
Opisz dokładnie jak jest karmiona . |
|
|
|
 |
Paulinx

|
Wysłany: Sro 13 Paź, 2010 06:00
|
|
|
Jest karmiona karmą Royal Canin Babydog według zaleceń Pani Doroty z hodowli "Cudeńka"/ Trzy razy dziennie. |
|
 |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Sro 13 Paź, 2010 06:11
|
|
|
To ja się "podczepię" pod temat.Moja Gajka też je ziemie ale nie każdą.Jak jesteśmy w lesie to rozkopuje mech i dopiero wtedy wyjada ziemie.Nic jej po tym nie jest,zadnych bóli,biegunek, wymiotów.Karmiona jest karmą Brit care dla seniora i ryżem+indyk+marchew. |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Sro 13 Paź, 2010 06:23
|
|
|
Moj tez je, zauwazylam ze taka gliniasta, mokra, nigdy mu nic nie bylo :grin: |
|
 |
Paulinx

|
Wysłany: Sro 13 Paź, 2010 07:00
|
|
|
No moja je z podwórka podobno :shock: Ale to mam rozumieć, że mam się tym nie martwić? Bo jak pisałam wszystko wygląda tak jakby było okey, no ale pierwszy raz się spotkałam z tym żeby pies jadł ziemię |
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 13 Paź, 2010 07:39
|
|
|
psy raczej jedzą to co jest pod ziemią , tj.korzonki traw i innych roslin . Ot taka sobie przypadłośc, podejrzewam że jest to chęć uzupełnienia czegoś. moi tez plewią i wyjadają dopiero po oddarciu darni. tak więc pierwsze wrażenie jest takie iż jedzą ziemię, a tak na prawdę to co pod nią. Podejrzewam że jest to jakis atawizm behawioralny ale nie szkodzący. |
|
|
|
 |
|