mieszek włosowy |
Autor |
Wiadomość |
krisania
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 20:59 mieszek włosowy
|
|
|
witam wszystkich forumowiczów w wakacje rufiemu na uchu a dokładnie na krawędzi ucha zrobiła sie grudka (twarda,nieowłosiona). Na poczatku smarowałam kwasem bornym ale nic nie pomogło. Kiedy się powiekszyła poszłam do weterynarza i on mi powiedział, ze to mieszek włosowy.dała zastrzyk zapalny i kazała smarowac maścią cynkową. spytałam czy można to usunąć powiedziała, że lepiej baseta nie usypiać. od tamtej pory grudka nie powiekszyła się ale też i nie zmalała. na szczęcie rufiemu nie przeszkadza (nie drapie tego) jesli ktoś miał z czyms takim do czynienia to prosze niech da znać.pozdrawiam |
|
|
|
 |
FOSTER
Fosterek

|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 22:08
|
|
|
Foster tak ma - taka malutka kulka na krawędzi ucha. Jest i nie powiększa się. |
|
|
|
 |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Pon 25 Paź, 2010 06:29
|
|
|
Gajka miała zapalenie mieszków włosowych,ale nie na uchu tylko na brzuchu.Były to takie krostki z płynem,najpierw wodnistym ,później ropnym.Dostała serię zastrzyków z antybiotykiem i przeszło.Teraz jak widzę jakieś krostki to smaruję albo borasolem albo tribiotykiem. |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
|
|
|
 |
|