Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
jeczenie w trakcie snu ....
Autor Wiadomość
czarek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Sie, 2005 13:10   jeczenie w trakcie snu ....

mam pytanko czy wasze pieski przez sen tez jeczą (nie mówie o chrapaniu) ... jaktak jeczey to strasznie sie cały trzesie i wtedy go budze ... słyszałem ze jak tak jest ze to psom sie cios śni :? :wink: ale cioś w to nie wierze ... moze wy wiecie cio jest przyczyna takego jęczenia ?? :?:

Tadeusz i Ola
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Sie, 2005 18:53   Sny?!!!!

Moja Pasquala przez sen warczy i jakby szczeka przy zamknietym pyszczku czasem cicho wyje,może sni jej się polowanie lub jakiś koszmar
z przeszłosci. :sen :wink:

Ewka
[Usunięty]

Wysłany: Wto 03 Sty, 2006 16:01   

Mój Kombi przez sen jęczy jakby kości go bolały. Czasem jak leży i nie śpi to tez sobie "narzeka". Ma 11lat to może go i kosci bolą.

Hubertus 

Wysłany: Wto 03 Sty, 2006 23:09   

Jeśli widzę, że Fredkowi wyraźnie śni się coś nieprzyjemnego to delikatnie go głaszczę - tak, żeby nie wyrywać go gwałtownie ze snu. To zazwyczaj pomaga.

Bacha 

Wysłany: Sro 04 Sty, 2006 09:21   

Bass nasz 12 latek też jęczy i nie tylko gdy śpi. W ogóle to zawsze był taki "marudny". Zdarza mu się, że leży na środku pokoju jęczy i stęka przez kilka dobrych minut po czym wstaje i idzie do kuchni napić się wody. Myślę, że to lenistwo bo pić się chce ale nie chce się wstać. No ale w tym wieku......... .
Natomiast Fina biega przez sen i wydaje różne dziwne dźwięki też pewnie śnią jej się jakieś koszmary z przeszłości. W końcu nie wiemy jak wyglądało jej życie przed schroniskiem.

Marcik
[Usunięty]

Wysłany: Sob 28 Sty, 2006 18:05   

A jak Bary śpi to TYLKO wtedy mamy okazje posłuchac jak szczeka ;) Bo na codzien nie zdaża mu się :) Coprawda takie to szczekanie przy zamkniętej mordce ale nasza rodzina i tak jest pod wrażeniam obrońcy ;) A "bieganie" i "trzęsawki" też się zdarzają. To zupełnie normalne :) dzielny Bary w akcji :] Pewnie Kaczki Poluje :D ;)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sob 28 Sty, 2006 19:14   

One chyba wszystkie tak mają. Gustaw podobnie, powarkuje przez sen, macha łapkami jakby biegał. I takie nieraz dziwne jęki wydaje z siebie, jakby był strasznie zmęczony. Śmiesznie to wygląda. A jak są cieczki, to i nieraz ryczy jak krowa przez sen. Takie mmmmmuuuuuu....... .

Buba 

Wysłany: Wto 31 Sty, 2006 22:18   

Dobrze Bogusiu że przeczytałam Twojego posta! Dwa dni temu było tak:
godzina 1 w nocy - śpimy w najlepsze...nagle...Gustaw wydaje z siebie wzorcowy basseci głos, czyli auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! i przy tym podnosi łeb! My z Alexem prawie na równe nogi!!! Patrzymy a ten leży normalnie na podłodze, łeb w górze i wyje! Wołamy go: Gucio! a on???
nieprzytomny totalnie, bo....właśnie się obudził!
Gdybym nie wiedziała, że bassety wyja przez sen to bym w środku nocy jechała do weta, bo bym pomyślała, ze chory.

Odpowiedz do tematu