ŁAPY - krzywa łapa |
Autor |
Wiadomość |
FOSTER
Fosterek

|
Wysłany: Wto 08 Mar, 2011 20:06 ŁAPY - krzywa łapa
|
|
|
od niedawna Foster zaczął krzywo stawiać przednią łapę. Tzn jak idzie to stawia prosto, ale jak staje to łapa jest bardzo wygięta na zewnątrz i wygląda jakby była od kolana zdeformowana. Boję się, że jak tak dalej będzie stawał to łapa faktycznie się odkształci. Dodam jeszcze, że nie kuleje na tą łapkę. Sprawdzałam pazurki i poduszki - wszystko wygląda dobrze.
Jak mi się uda to zrobię zdjęcie.
Czy takie wykrzywianie łap u basseta to norma? Czy już się bać? Foster 10 marca skończy 9 miesięcy. |
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Nie 03 Lut, 2013 21:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 08:31
|
|
|
To się nazywa " garstek miękki" , wielu przypisywało tą " wadę" reproduktorowi Dusans Wise Guy . Jego geny nadal błakają sie w polskich bassetach choć już są na wyginieciu. faktem jest że dużo jego potomstwa tak ustawiało łape przednią gdy stało lub siedziało. Sam tak miałem w jego potomstwie. to nie przeszkadza , tylko na wystawach koniecznym jest pamietać by nie ustawić tak psa. |
|
|
|
 |
tatar

|
Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 08:46
|
|
|
Chili też tak czasem staje :cool: |
|
|
|
 |
FOSTER
Fosterek

|
Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 20:00
|
|
|
dziękuję :grin: to bardzo dobra informacja :grin: |
|
|
|
 |
tatar

|
Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 21:03
|
|
|
Małżonka mnie zrąbała, że on tak wcale nie staje ... ale moim zdaniem mu się zdarza :wink: |
|
|
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 21:15
|
|
|
tatar napisał/a: | Małżonka mnie zrąbała, że on tak wcale nie staje ... ale moim zdaniem mu się zdarza :wink: |
cała watla :razz: |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 07:18
|
|
|
Dorti napisał/a: | tatar napisał/a: | Małżonka mnie zrąbała, że on tak wcale nie staje ... ale moim zdaniem mu się zdarza :wink: |
cała watla :razz: |
I nastąpiło szybkie sprostowanie hi hi |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
Monia

|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 09:34
|
|
|
Grzegorz napisał/a: | To się nazywa " garstek miękki" , wielu przypisywało tą " wadę" reproduktorowi Dusans Wise Guy . Jego geny nadal błakają sie w polskich bassetach choć już są na wyginieciu. faktem jest że dużo jego potomstwa tak ustawiało łape przednią gdy stało lub siedziało. Sam tak miałem w jego potomstwie. to nie przeszkadza , tylko na wystawach koniecznym jest pamietać by nie ustawić tak psa. |
Moja Cora czasem tak stawia łapę w IV pokoleniu mamy Dusans'a |
_________________ Bartłomiej i Cora z obsługą Monią i Kuba |
|
|
|
 |
|