|
ZUZA, NOREK i FANTA/Negra |
| Autor |
Wiadomość |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21616 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 14 Mar, 2011 11:21
|
|
|
Trzymamy kciuki i łapki, za zdrowie psiaków. Cieszę się, że powoli się układa.
Twoje sugestie wykorzystałam i wrzuciłam do tematu w dziale zwierzęta w potrzebie "Co zrobić z adoptowanym psem".
Podziwiam Cię za cierpliwość i upór.
Mają szczęście Twoje psy, że mają taką Pańcię. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
mariposita79

|
Wysłany: Pon 14 Mar, 2011 13:23
|
|
|
| Miła, to Ty jestes sprawczynią całego zamieszania w moim domku - gdyby nie ty, Negra nie byłaby u nas i nie byłoby tak wesoło;) Dzieki raz jeszcze, ze chce ci się prowadzić całe forum i masz tyle ciepła w sobie - gdyby nie ty, nie odważyłabym się na kolejna adopcję;) Oby jak najwięcej ludzi było o tak wielkim sercu:) buziaki dla Ciebie od mojej szczęśliwej trójki psiorów;) pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
|
|
|
 |
mariposita79

|
Wysłany: Sro 23 Mar, 2011 08:29
|
|
|
| O kurczaki! Ale się popłakałam ze wzruszenia! Dzięki wielkie Miła! Jesteś boska;) |
|
|
|
 |
frytka

|
Wysłany: Nie 03 Cze, 2012 21:03
|
|
|
Hej !
Pozdrowienia dla Negry, Zuzy i Norka od Ferdynanda :-) - kłapouchatego kolegi ze spaceru ;-) |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
|
|
|
 |
mariposita79

|
Wysłany: Pon 04 Cze, 2012 12:37
|
|
|
| Tak! Negrita zakochała się w Ferdynandzie i jak sobie poszedł była bardzo smutna;) Z góry przepraszam za Norka - jak widać jego zazdrość o dziewczyny nie ustaje - mam nadzieję, że nosek Ferdzia nie ucierpiał..:( |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 04 Cze, 2012 12:41
|
|
|
o, krew się polała ? :lol:
zazdrość, ach ta zazdrość
pozdrawiam cieplutko |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
mariposita79

|
Wysłany: Wto 22 Sty, 2013 15:33
|
|
|
Witajcie Kochani!
Napiszę co nowego w temacie mojej cudownej trójcy: Negrita jest naaaajcudniejszym, najlepiej wychowanym basseciątkiem jakie chyba istnieje, ba - prawie nie ma cech prawdziwego basseta, taka jest grzeczna;)) naprawdę - nigdy bym nie pomyślała, że tak niesforne dziewczątko zmieni się w aniołka;)
dziewczyny nawet od jakiegoś czasu śpią razem w jednym kojcu - grzeją się na zimę;) Norek generalnie nie zwraca na nie uwagi, nie bawi się z nimi, chociaż odkąd regularnie daję mu Trocoxil przestał na nóżkę utykać i na nowo zaczął bawić się z butelką (odgapił ulubioną zabawkę od bassetek);) wcześniej jak bolała go nóżka to warczał na dziewczyny, ale teraz już olewa i pilnuje tylko pańci:)
generalnie u nas wszystko tak, jak być powinno - żyjemy sobie całą sforą jak bóg przykazał, kłapouche kochają się na wzajem, a ja się cieszę, że jak mnie nie ma - mają towarzystwo:) dlatego ludzie, którzy myślicie, ze macie niewychowane psiaki - weźcie się w garść, przeczytajcie fachową literaturę, miejcie anielską cierpliwość i konsekwentnie uczcie uszatych tego, jak chcelibyście by postępowały. Każdy psiak potrzebuje mieć pewność co mu wolno a czego nie, więc rozpieszczanie nie jest wskazane - byli właściciele Negry pewnie plują sobie w brodę, że nie starali się jej ułożyć, a ona jest teraz taka cudna;) a jak urosła! zdjęcia wkrótce - wraz z nową towarzyszką Lodią, która przez jakiś czas była u nas na tymczasie;) |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
Wysłany: Wto 22 Sty, 2013 15:35
|
|
|
Fajnie, ciesze się, że wszystko się ułożyło i psiaki grzeczne są :grin: super, na te obiecane fotki czekamy a jak :wink: |
_________________ Nie kupuj, adoptuj.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5027
 |
|
|
|
 |
mariposita79

|
Wysłany: Wto 22 Sty, 2013 15:52
|
|
|
oooo kurczaki! słuchajcie - ja dopiero teraz przeczytałam moje wcześniejsze posty o Negrusi i jestem w szoku - zapomniałam prawie jakie z niej jest ziółko!:))) co czaaad jak ona się zmieniła;)
powiem wam co sie zmieniło z tych wcześniejszych wpisów:
1. Negra regularnie ok 21 w nocy przychodzi i prosi, by iść już spać - nauczyłam ją, że jak mówię: "idziemy spać? to ona leci do sieni, kładzie się na swoim posłaniu i czeka na ciasteczko:) ja zamykam drzwi i psiak śpi jak niemowle do rana;)) wcześniej nie mogła zostać chocby minuty sama, a teraz nie może się doczekać, by iść spać, no bo ciasteczko jest warte wszystkiego:)))
2. normalnie psiaki czują się żle, kiedy wychodzimy z domku, ale nie nasze kłapouche, o nie! one nie mogą się doczekać aż wyjdę, bo jest zasada: ja wychodzę = jestciasteczko, a jak wracam, to się z nimi nie witam (wszak to musi być normalne, że ja wracam;) więc znowu - już każdy siedzi na swoim posłaniu i sie niecierpliwi bym wyszła z domku:)))
3. Rzceczywiście na poczatku laski nie przepadały za sobą, Zuzia bała się Negrusi, a teraz regularnie gryzą się bawiąc i latając jedna drugą goniąc po ogrodzie;))) jak się bawią-mogę oglądać godzinami, bo dźwieki przy tym wydawane są niezapomniane;)
3. Negra jak coś ukradnie - ucieka, ale na komende: oddaj/zostaw - oddaje zaślinioną rzecz do ręki, bo wie, że to się OPŁACA;)))
4. Najtrudniej było wykorzenić Negry uciekanie jak brama była otwarta - normalnie poprzednim właścicielom uciekała i przez nawet kilka dni błakała się po wiosce.
Teraz nawet jak brama jest otwarta - Negra na hasło: do domu - grzecznie wraca zza ogrodzenia i nie ma problemu by kiedykolwiek oddaliła się dalej nawet jak ja tego nie zauważe i jej nie zawołam;)) jak to zrobiłam? opowiem na priv dla zainteresowanych:)
5. nie szczeka, nie pamietam jak to pokonaliśmy - chyba olewając jej szczekania. jedynie zostało jej marudzenie jak jakiś psiak ma kość a ona już nie - metodą manipulacji próbuje wymusić oddanie jej;) ale nie jest źle - bo wcześniej szczekała;)
6. problem agresji został absolutnie wykluczony, ona wie co jej wolno a co nie i nie ma w tym temacie żadnych odstępstw.
7. na spacerach nie ucieka, więc w polach ją puszczam (oczywiście ma obrożę ze swoim imieniem i moim tel), ale jedyne co nie umiem, albo raczej - nie chce mi się/nie mam czasu/wytrwałości by ją oduczyć to: skakanie na każdego prawie kto przechodzi po ulicy (ona całować chce każdą napotkaną osobę czy stworzenie na spacerze) oraz jedzenie kup:/ te kupy to koszmar, dlatego raczej mam ją na syczy - nie miło mi pachnie sunia, kt. na podwieczorek je takie delicje:)))
nooo to chyba tyle albo aż tyle;))) |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
|
|
|
 |
troublemaker

|
Wysłany: Wto 22 Sty, 2013 20:10
|
|
|
Mozna tylko pogratulowac tak wspaniale wychowanego basseta. Kawal dobrej roboty.
Na to zjadanie kup moge polecic Rumen Tabs. U nas sie sprawdzaja. Krowa je lubi i traktuje jako smakolyki i kupy juz ja od dawna nie interesuja. |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
Wysłany: Wto 22 Sty, 2013 20:19
|
|
|
| troublemaker napisał/a: |
Na to zjadanie kup moge polecic Rumen Tabs. U nas sie sprawdzaja. Krowa je lubi i traktuje jako smakolyki i kupy juz ja od dawna nie interesuja. |
u nas też, polecam |
_________________ Nie kupuj, adoptuj.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5027
 |
|
|
|
 |
madziaa

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 05 Maj 2010 Posty: 2721 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Wto 22 Sty, 2013 20:22
|
|
|
no to się kochana doigrałaś skoro tak świetnie dajesz sobie rade u nas jest jeszcze tydzień ferii może moje piękne dziewczynki mogły by do Ciebie na ferie pojechać Boże jak by takie grzeczne wróciły to SZOK by było :lol: |
|
 |
|
|