Wysłany: Wto 19 Lip, 2011 08:24 Do Admina o formę Forum, dyskusyjne czy też nie
Moderator Asia&Basia napisał w temacie "WYSTAWY " w odpowiedzi na mój post:
"To nie jest forum dyskusyjne. Mojra napisala rowniez, ze o wystawach nie ma pojecia. O bassetach nie wiem, bo nie ma takowego (chyba ze sie myle). TWoj kulturalny ton w woalu obludy juz nawet nie jest zabawny, traci tragikomedia."
W związku z takim stwierdzeniem przedstawiciela Administracji proszę o odpowiedź na niżej podane pytania:
1.Czy Forum NASZE BASSETY jest forum dyskusyjnym?
2.Jeśli nie to jako forma w/w Forum?
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź , bo tyle sie tu zmienia że może mi coś umknęło.
Wycieczki osobiste Moderatora pomijam , choc według Regulaminu i Zasad winien być obiektywny i nie mieszać / zagrzewać do sporów.
Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Czw 15 Wrz, 2011 09:54, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto 19 Lip, 2011 13:11
Nie jest chyba dla nikogo tajemnicą, że ja nie czytam całego forum, a tylko tematy techniczne, więc niejako "zmuszony" do przeczytania wspomnianego tematu stwierdzam IMO wypowiedź że to nie jest forum dyskusyjne była skrótem myślowym dotyczącym działu wystawy, bo w nim się raczej nie dyskutuje tylko przedstawia fakty, składa gratulacje itd. Czy nie takie było założenie tego działu?
Co do ogólnej formy forum - chyba forum to z założenia miejsce do wymiany poglądów - w innym przypadku mielibyśmy do czynienia z blogiem czy jakąś formą portalu informacyjnego, a może się mylę...
Inna sprawa - są fora z założenia stworzone do dyskusji (mam tu na myśli pisanie postów bez oczekiwania na odpowiedzi, a jedynie w celu wyrzucenia z siebie nadmiaru agresji, energii czy frustracji) - tam można sobie pisać do woli co "ślina na język przyniesie", ale trzeba się też liczyć z tym że można tam "zostać zmieszanym z błotem"...
Admin.
Grzegorz [Usunięty]
Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 05:37
Uprzejmie"donoszę" że takie samo sformułowanie padło w temacie "Luna u Hani" - wyartykułowane przez tego samego Moderatora .
Tak więc ponownie proszę o analizę wypowiedzi przedstawicieli Administracji co formy Forum i szczerą odpowiedź.
Biorąc pod uwagę poprzednią wypowiedź Admina rozumiem że nie wszystkie działy są przeznaczone do dyskusji - jeśli tak to które - bo szczerze już nie mogę połapać - tyle tu zmian Zasad, Regulaminu itp.
Prosiłbym również o udzielenie mi odpowiedzi mi w temacie "komunikat dot.uczestnictwa .."
Jednocześnie delikatnie sugeruję zajrzenie do tematu "Dyskusja na temat wystaw " gdyż dyskusja tam prowadzona całkowicie nie wiążę z tematem tego działu.
w celu wyjasnienia mojego postu dotyczacego nazwy "dyskusyjne".
Ja krotko
"W niemal wszystkich grupach dyskusyjnych obowiązują mniej lub bardziej restrykcyjne zasady, za których nieprzestrzeganie można zostać wykluczonym z grupy lub przynajmniej narazić się na swoisty ostracyzm, polegający na ignorowaniu wysyłanych przez siebie komunikatów. Prawie we wszystkich grupach obowiązują ogólne zasady netykiety, które są często uzupełniane o dodatkowe zalecenia zbierane w tzw. FAQ-ach danych grup.
Najbardziej typowe zachowania, które nie są lubiane w grupach uzyskały swoje nazwy. Są to m.in.:
spamowanie – czyli wysyłanie masowo niechcianych przez innych komunikatów w rodzaju reklamy, "łańcuszków szczęścia" itp.,
trollowanie – czyli celowe rozpoczynanie i następnie podtrzymywanie niepotrzebnych sporów, czynione tylko dla samej radości spierania się,
flamowanie – czyli niepotrzebne, agresywne reagowanie na spam lub trolling.
Swoistą odmianą grup dyskusyjnych są też listy dystrybucyjne, których zadaniem jest nie tyle umożliwianie dyskusji, co raczej rozsyłanie do grupy subskrybentów e-maili tworzonych przez właściciela takiej listy.
JEsli trzymac sie tej wersji z Wikipedii to tak, mozesz uznac to forum za dyskusyjne - sam uczestniczysz w wiekoszosci tych "dyskusji".
JEsli wezmiemy pod uwage definicje dyskusji jako takiej - "Dyskusja (łac. discussio - roztrząsanie) - jeden ze sposobów wymiany poglądów (poparty argumentami) praktykowany przez dwoje lub więcej osób zainteresowanych danym tematem lub zjawiskiem. Przeprowadzana zwykle w formie ustnej, ale nie tylko (np. dyskusje w formie pisemnej prowadzone są na internetowych forach dyskusyjnych). W wyniku dyskusji dochodzi zwykle do ścierania się różnych poglądów, czasami wypracowywania kompromisów i określania wspólnych stanowisk."
Czy my jestesmy forum w takim pojeciu? My tu nie chcemy chyba walczyc o poglady, my sie wymieniamy doswiadczeniami, aby pomoc innym, spotykamy sie w celu towarzyskim szerzac przy okazji zdobyta wiedze o bassetach. Dysputy? Zdarzaja sie, ale sporadycznie. Nie jest to chyba cel zasadniczy.
FInezyjne roznice, jednak wiele znaczace. MYsle, ze nie jeden z nas wchodzi na forum opowiedziec o zyciu z bassetem, poczytac co u znajomych slychac, jak sie czuja ich psy, dzieci, zaciagnac informacji, posmiac sie , czasem poplakac, dodac otuchy innym akurat jej potrzebujacym, albo po prostu z przyzwyczajenia podpisac liste obecnosci. CZy to zla forma? Czy ujmuje to czymkolwiek bassetom czy Forum? Czy my prowadzimy tu jakies dyskusje? Raczej sporadycznie. JEsli juz nawet - z TWojego powodu. Czy te wyjasnienie jest dla Ciebie wystarczajace? CZy skonsultowac to moze z Miodkiem?
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 12:12
Jakoś nie zauważyłam na innych forach, gdzie jesteś Grzegorzu takim samym użytkownikiem jak tutaj, abyś, tak dokładnie strzegł porządków jak to czynisz niniejszym. Czymże sobie zasłużyliśmy na takie poświęcenie i Twój cenny czas.
Dawno też nie widziałam wpisu w temacie o Twoich bassetach.
Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 14:41
Grzegorz napisał/a:
Uprzejmie"donoszę" że ...
A ja uprzejmie donoszę że mam Cię DOŚĆ!!!
Upierdliwe powtarzające się wypowiedzi mogą każdego wyprowadzić z równowagi. Skoro na tym forum jest tak źle to po co tu jeszcze zaglądasz?
Za wyprowadzenie mnie z równowagi kolejnym "mądrym" postem daję Ci ostrzeżenie. I nie szukaj tego w regulaminie - to mój indywidualny wymysł - może Ci się nie podobać i możesz o tym napisać na wszystkich innych forach.
Admin.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum