Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Asia i Basia
Pią 24 Wrz, 2010 17:32
HEKTOREK Doroty
Autor Wiadomość
Hubertus 

Wysłany: Pon 31 Paź, 2005 12:18   

Zgłośmy ich do TOZu za znęcanie się nad psiakiem ;)
jak możnabyło mu tak błyskać po oczach ? :lol:

Dorota

Wysłany: Pon 05 Gru, 2005 18:19   Hektor daje łapke:)

Hector wczoraj nauczył sie dawać łapke, a dzisiaj podaje na zawołanie:) Jestem z niego dumna!!! Nareszcie rozumie co to znaczy siad , daj głos , podaj łapke, zostań , wyjdz i złaź (np. z kanapy) i hop (na kanape).
Poprostu kochna mordka:)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon 05 Gru, 2005 19:34   

Najbardziej mi się podoba: "hop - na kanapę". Widzisz jaki dzielny, Gustaw też potrafi, ale są momenty, że głuchnie.

pauluś
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Gru, 2005 18:25   

Niezapomnijmy o "masz.. " Hehe:D Mooj basset najlepiej na to reaguje ;) jak każdy chyba :P Pozdrowionka :*

pauluś
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Gru, 2005 18:27   

Fajny ten Hectorek:D Moja sunia Wysyła Mu Obślinione buziaaaki :) :D

Buba 

Wysłany: Wto 06 Gru, 2005 19:08   

Gustaw reaguje na słowo "MICHA" najlepiej jak mu to wyśpiewują w rytm piosenki "łapy, łapy 4 łapy". On mi odpowiada specyficznym rodzajem szczeku.

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 07 Gru, 2005 09:17   

Gratulacje dla Hectorka!!!
Matyldę dziewczyny nauczyły podawać łapę już we wczesnym szczenięctwie i też to chwilę trwało. Na hasło "Łapa!" ociężałym ruchem łapeczka idzie w górę. A Boba też sprawdziłyśmy - tradycyjnie reaguje na "Podaj łapę!", ale poda i się cwaniaczek od razu opiera na człowieku... A trochę waży!

Dorota

Wysłany: Pią 09 Gru, 2005 18:50   

I wzajemnie:) :D :lol: :D

pauluś
[Usunięty]

Wysłany: Pią 09 Gru, 2005 20:07   

Dianeczka Dziękuję również i ....

Kasia :) 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią 09 Gru, 2005 22:29   

ła, jaka piękna, dostojna basecia panienka!
a jaka duuuuża...! :lol: (fotka) :lol:

czarek
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Gru, 2005 22:46   

no mój to siada podaje łape na zawołanie i reaguje na imie i na słowo "masz" hehe , własciwie na "wyjc" "zchodź" to tez no i aportuje tyle ze gozej jest jak juz przynisesie bo on lubi jak mu sie to wyrywa :P hehe ... a jeszcze umie tak ze np. jak klepne dłonia w łózko , krzeszło parapet itp. to wskakuje albo przynajmniej sie stara :P .. ale to wszytsko tez zalezy jkaki ma humor :D

Marcik
[Usunięty]

Wysłany: Nie 29 Sty, 2006 12:46   

To ja sie pochwale troszke, z racji, że Bary dla wszelkiego rodzaju psich wędzonych przysmaków to supły na uszach dałby sobie pozawiązywac, wykożystalismy to jak trzeba :twisted:
bary bez zanęty reaguje na:
-"wyjdz/spadaj" :x (jak coś przeskrobie bardzo np. nasika do łóżka podczas nieobecności naszej) idzie na przedpokój na wycieraczke i tam sie kładzie nieszczęśnik aż się do niego nie zacznie łagodniejszym głosem mówić
-"Idziemy"- oczywiście gdy chodzi o spacer :)
-"Żarcie"- Wiadomo :)
I to by było na tyle jeśli chodzi o posłuszeństwo :?

bary z zanęta reaguje na:
-"siad"
-"waruj"
-"łapa"
-"turlaj się" (najpierw kręci się w kółka, tak jakby ogon gonił a potem kładzie się i obraca kopytami do góry :)
-"chodz tu" np na spacerze, ale bardzo żadko ;)

bary nigdy w życiu nie zareaguje na:
-"daj głos"
-"chodz tu" gdy coś wącha albo ma inne sprawy do roboty (znacznie wazniejsze niż trzymanie się blisko Pani :)
-"bierz go" absolutnie niemożliwe Pies pozbawiony zuppełnie agresji i zachowan tego typu (nam ani troche tego nie brakuje :) )
;)
Oczywiscie psiak do niczego nie jest zmuszany, po prostu tak wyszło, ż epotrafi bo jak juz wspomniałam, dla wędzonek- WSZYSTKO ;)

Teraz jesteśmy w trakcie łapania kawałków przysmaków gdy Bary siedzi naprzeciwko ;) Cała trudnośc polega na tym żeby złapał ;) Ubaw jest :)
Pozdrawiam

Klaudia i Mimi
[Usunięty]

Wysłany: Sro 01 Lut, 2006 12:17   

moja Mimcia jeszcze niewiele potrafi, lae tez zaczyna reagowac na "wyjdz" kiedy cos zmajstruje :) poza tym reaguje na dzwiek otwieranej lodowki :D teraz pracujemy nad "łapa", już niedługo jej pierwszy spacer na dworzu więc zaczniemy ćwiczyć załatwianie sie poza domem...

Marcik
[Usunięty]

Wysłany: Czw 09 Lut, 2006 12:39   

Jak tam MIMI idzie wchodzenie w Psie życie? Nic nie słychac :) a psina rośnie :D Był juz pierwszy spacer ? Kurcze a przypomniało mi się jak nasz Brzydal był malutki, to spacer wyglądał tak, że wyszedł z klatki, nasiusiał na trawnik i kładł się na chodnik bo dalej ani troche nie chciało mu siE isć ;) Cudownie wyglądała taka mała kluseczka rozwalona na chodniku i jęcząca jakby sraszna krzywda jej się działa, że na rączki nikt nie chciał wziąc :D Ehh...co to za czasy były... :lol:

Klaudia i Mimi
[Usunięty]

Wysłany: Czw 09 Lut, 2006 13:26   

dzisiaj Mimcia idzie na ostatnie szczepienie i potem już spasery, spacery i jeszcze raz spacery :) po szczepieniu mamy dziś odwiedziny u znajomego basseta Momcia, takie małe bassetowe przyjęcie :) zamieszcze zdjęcia jak już zgram je na kompa.

Odpowiedz do tematu