Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
ŻOŁĄDEK - rozszerzenie żołądka
Autor Wiadomość
Bacha 

Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 14:16   ŻOŁĄDEK - rozszerzenie żołądka

Witajcie, muszę się z kimś podzielić swoimi kłopotami a z Wami najlepiej bo rozumiecie co się przeżywa, jak ukochany pies choruje. W czwartek ok 18.00 Bass nagle zaczął wymiotować białą pianą z krwią, brzuch zrobił mu się wielki jak balon więc pognaliśmy do weterynarza. Rentgen wykazał poszerzenie żołądka lekarz podejrzewał skręt jelit ale ostro zabrali się za ratowanie (wenflon, uśpienie, dziurka w boku i spuszczanie gazów, gruba rura do gardła i płukanie żołądka) horror! Ponieważ psisko moje ma 11 lat weterynarz zasugerował, że trzeba podjąć decyzję bo prawdopodobnie trzeba będzie go operować! Wiecie co czułam? Ale na szczęście po chwili udało się coś tam z tą rurą i okazało się, że nie ma skrętu jelit i jest szansa. Po tych zabiegach został bidulek na kilka godzin w szpitalu, przyjechaliśmy po niego o 23.00. Jak wchodziłam do lecznicy to serce miałam w gardle, bo nie wiedziałam czy się wybudził i czy wszystko z nim dobrze. Siedział taki biedny w klatce, przerażony a na nasz widok to aż mu się oczki zaświeciły i nawe próbował merdać ogonem. Dostał jeszcze jakieś leki i antybiotyk i zabraliśmy biedę do domu. Teraz jeździmy codziennie na zastrzyk, dietka oczywiście ścisła co kosztuje nas dużo samozaparcia bo żebrze się jak zawsze. jeszcze nie jest zupełnie dobrze i może być tak, że na Zlot nie przyjedziemy. No cóż trzeba mieć nadzieję, że wszystko dobrze się skończy i jeszcze długo Bass będzie z nami, chociaż wiadomo, że wieku nie da się oszukać. Tylko jak się z tym pogodzić?
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Pią 01 Lut, 2013 21:49, w całości zmieniany 1 raz  

Paweł
[Usunięty]

Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 14:24   

Trzymamy kciuki za Bassa. Napewno będzie wszystko ok.
Mam pytanie co stwierdził weterynarz?

pozdrowienia
Paweł

Bacha 

Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 14:26   

Dzięki za dobre słowo. Weterynarz stwierdził "rozszerzenie żołądka" a przyczyny powiedział, że mogą być różne nawet może to być od kręgosłupa a w sumie dokładnie nie wiadomo. Najgorzej że może się powtarzać.

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 14:29   

Trzymajcie się, napewno będzie dobrze!
Skoro żebrze to nie jest tak źle, apetyt może oznaczać tylko powrót do zdrowia!
Ukochaj Bassa od nas MOCNO!!!

Bacha 

Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 14:39   

Ukocham na pewno, tak się martwię bo musiałam go dzisiaj zostawić w domu, niestety nie można dostać od lekarz opieki nad psem a szkoda. Kłopot ma też z jedzeniem bo do tej pory Bass jadł raz dziennie wieczorem a teraz ma dostawać malutkie porcje trzy razy dziennie. Nie chce jeść rano i do mojego powrotu z pracy siedzi głodny. Ale może jak się lepiej poczuje to uda się go przyzwyczaić do nowego trybu jedzenia.

agnieszka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 16:33   

trzymam kciuki za BASSA. Mam nadzieje, że powolutku bedzie wracał do zdrowia.
usciskaj go

joania
[Usunięty]

Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 16:51   

Wiem co to znaczy chory pies, nieprzespane noce, lęk o pupila żeby było dobrze-ale skoro jest apetycik wygląda że będzie super :thx i na zlocie będzie szalał za dziewczynami ża aż miło pozdrawiam Aśka

Bacha 

Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 18:36   

Kochani jesteście, dziękuję. Faktycznie jest dużo lepiej, wszystkie "sprawy" fizjologiczne wróciły do normy. Dobrze, że wraca apetyt tylko coraz trudniej będzie utrzymać dietę, nistety nie wolno żadnych smakołyków nawet tych psich. Ale cóż albo przyjemności albo życie.

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 06:50   

Duzo,duzo xałusków dla Bassa i szybkiego powrotu do zdrowia :D

Arleta
[Usunięty]

Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 07:15   

Głowa do góry - będzie dobrze - musi być dobrze.
Trzymamy kciuki i duzego buziaka przesyłamy!!!
Przytul go od nas!!

Bacha 

Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 08:19   

Bass i ja bardzo wszystkim dziękujemy, został wycałowany i wyściskany. Jeszcze dzisiaj ostatni zastrzyk i chyba będzie zdrowy.
Pozdrawiam wszystkich

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 09:20   

No i o to chodzi :thx ma być zdrowy i teraz to sie chyba pojawi na zlocie :?:

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 13:12   

O rany !
Samego zdrówka życzymy. Jak by to mogło być żeby nasz weteran nie był na Zlocie? To nawet nie można tak myśleć ;)
Jak już się normalnie zachowuje, je i nie sprawia wrażenia chorego to jest na pewno w porządku. Niech zbiera siły - bo ktoś z takim stażem wiekowym to super gość no nie :)
Pozdrawiam
Krzysiek.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 18:12   

Bassiku Kochany, wracaj do zdrowia, to zawsze jest takie przykre zarówno dla psiaka jak i kochających właścicieli. My z Guciem ślemy całuski i delikatne szczypki za uszkiem.

Bacha 

Wysłany: Sro 15 Cze, 2005 10:04   

Niestety jeszcze nie całkiemw porządku, wczoraj rzucił się na jedzenie tak zachłannie, że to co pochłonął w kosmicznym tempie równie szybko zwrócił. Brzuszysko znowu spuchło jak balon ale po zwrotce wszystko wróciło do normy. Pani doktor powiedziała, że nałykał się powietrza i stąd to wszystko. Dajemy leki i mamy nadzieję, że wszystko przejdzie.
Tak bardzo chcemy być na Zlocie!!

Odpowiedz do tematu