Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Niedrożność jelit(chyba)
Autor Wiadomość
besta 

Pomogła: 2 razy
  Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 11:55   Niedrożność jelit(chyba)

Jak wiecie Besta Jest chora .na chwilę obecną niewiele wiadomo.Zaczęło się od zwykłych wymiotów .Które mimo podania leków nie minęły.Lekarz podejrzewa niedrożność przewodu pokarmowego.
Dzisiaj miała robione usg które wykazało jedynie gazy i płyn w jelitach.Jutro będzie miała robione rtg z kontrastem(podano go dzisiaj i musi być "w psie co najmniej 8 godz).No i czekamy :sad:
Na razie Besta nie zwymiotowała ( ważne, bo kontrast)i śpi spokojnie

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 12:03   

Trzymam kciuki za zdrówko Besty. :!:

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 12:20   

A może to nie związane z jelitami tylko np. z gardłem?
Nasz Aros też rzygał i myśleliśmy, że cos zeżarł na spacerze co mu zaszkodziło, a okazało sie że to po prostu zapalenie gardła. (Jak u dzieci - często choroby gardła związane są z wymiotami.)
W każdym razie życzymy Bescie szybkiego powrotu do zdrowia.

besta 

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 12:31   

Nie to nie gardło wet ją obejrzał z każdej strony.No iwidać ,że brzuch ją boli.Ila ja bym dała żeby to było gardło albo "tylko" ostre zapalenie żołądka....... :roll:

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 12:39   

besta napisał/a:
... albo "tylko" ostre zapalenie żołądka....... :roll:

Może tak jest, może coś przymłóciła na spacerze i jej zaszkodziło. Trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 12:57   

Trzymaj się Bestunia. :wink:
Dużo zdrówka.

Magda i Rudolf 

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 13:34   

Ja powiem tak , moze byc to cos wirusowego i bakteryjnego, a moze byc ze cos zjadla, tak jak ci pisalam moj zezarl skarpete , pozniej ja zwrocil ale dalej zwracal, strasznie wymiotowal, na koncu juz sama piana i taki mial duzy brzuch ze lekarz sie przestraszyl, mial duzo gazow i dostal zastrzyk, po zastrzyku gazy odeszly i brzuch zmalal. Ale wymioty byly jeszcze przez nastepny dzien. To bylo podraznienie przewodu pokarmowego po tej skarpecie, mimio ze skarpety juz nie bylo w zolodku podraznienie zostalo .

Monka i Miro 

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 14:15   

besta napisał/a:
Ila ja bym dała żeby to było gardło albo "tylko" ostre zapalenie żołądka....... :roll:

Gwarantuje Ci ze zapalenie gardła to nic fajnego :neutral:

Ale skoro płyn w jelitach jest to jest to coś z żołądkiem, gdyby bardzo wymiotowała to można odgazowaną PEPSI dać, to powinno ulżyć jej... i trzeba czekać na wyniki, trzymamy kciuki żeby były pomyślne...

www.stalowezwierzaki.pl

besta 

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 14:24   

Madzialinka no jasne że żadna choroba nie jest przyjemna ani dla psa ani dla własciciela Tylko dla mnie najgorsze jest to,że ja nie wiem co jej jest,bo narazie to wszystko to tylko przypuszczenia.Muszę czekać do jutra i juz kłębek nerwów jestem :sad:

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 15:20   

To nas klopoty nie oszczedzaja co? Trzymaj sie Kochana, postaraj sie jakos nie denerwowac, dla psiny lepiej jak bedziesz spokojna. Ja bym nie eksperymentowala z zadnymi domowymi sposobami, jesli dostala kontrast to moze byc rozna reakcja. Bylas u weta, zobaczyl, jutro bedzie dalej badal. Daj znac zaraz jak bedzie cos wiadomo. Trzymamy wszystkie kciuki w domu za Was.

besta 

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 15:35   

Wet będzie jeszcze dzisiaj wieczorkiem.Besta od 11 nie wymiotowała (sukces) ma za to biegunkę pod cisnieniem (te gazy z jelit) i mam takie wrażenie że w tej koopie był ten kontrast,ale pewna nie jestem

besta 

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 21:03   

Był wet wymacał bidulkę dał zastrzyk i powiedział,że jego zdaniem jelita są drożne (bo zrobiła tę ku.ę i to byl ten kontrast)ale rtg jutro robimy i dopiero jak bedzie zdjęcie będzie wszystko jasne.
Sama Besta czuje się odrobinkę lepiej,napila sie,widac ,że coś by zjadła.Ale słabiutka jest bardzo.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 21:21   

Małymi kroczkami do przodu :wink:
Będzie dobrze :!:

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 21:32   

Popytulaj malenka od nas. Bedzie dobrze.

besta 

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 21:36   

Będzie ,będzie też w to wierzę.Besta zaczyna oglądać się za żarełkiem :grin: Czyli chyba czuje się lepiej.Biedna Gajka musiała jeśc zamknieta w kuchni a biedna Besta stała pod drzwiami i płakała :roll:

Odpowiedz do tematu