|
Pluto wita! |
| Autor |
Wiadomość |
monika.c.ch
|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 10:11 Pluto wita!
|
|
|
Witam wszystkich właścicieli bassetów i czytających forum.Jestem posiadaczką uroczego Pluta od maja.Kochany z niego psiak,mądry,pieszczoch,głodomór ALE jeden temat nie daje mi spokoju:jego siusianie w domu .Porażka jakaś!Jak go kupiliśmy to o 4.00 nad ranem w piżamie leciałam z nim na dwór,a teraz to już jest tak,że zrobi "pod siebie" albo na schody i nawet nie zdążę wyjść :~ Z dworu jak wraca to zaraz też jakąś plamę zostawi po sobie...
Na razie czytam wasze rady i uzbrajam się w cierpliwość.
Cieszę się że jest takie forum-czytałam je zanim kupiliśmy Pluta i rzeczywiście wszystko co piszecie o tych psach to PRAWDA :wink: Mam nadzieję że pomożecie mi w problemach gdyby takowe wystąpiły.
Pozdrawiamy wszystkich. |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 10:14
|
|
|
| Witaj i czytaj :grin: nie Ty pierwsza masz taki problem, zdaje się, że psiak jeszcze b ardzo młodziutki, czytaj w dziale wychowanie, a jak masz pytania to pisz postaramy się pomóc w miarę naszej wiedzy i doświadczeń. |
|
|
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 10:42
|
|
|
| Witamy serdecznie :wink: |
|
|
|
 |
alexis1983
Ola od Rajzy

|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 11:10
|
|
|
HIHI... PLUTO - super imię... Witajcie...
Monika nie martw się, Pluto się napewno nauczy załatwiania na dworze... Nasza Rajza do 10 miesiąca robila w domu... ale jakos wyrosła... i teraz bez problemu zostaje 8 godzin i przesypia cała noc, a rano nieraz trzeba ja na siłe wyganiac z wyrka (Rajza ma 2,5 roku).
Czytaj posty o wychowaniu, a napewno jakaś rada okaze się skuteczna :0 |
|
|
|
 |
alexis1983
Ola od Rajzy

|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 11:13
|
|
|
AAA... no i dawaj zdjęcie... Ciekawi jesteśmy jak ten PLUTUŚ wyglada |
|
|
|
 |
Rogasowa
&Trufla

|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 12:51
|
|
|
Tak tak chyba każdy przez to przechodził.. Nasza psica ma 8msc ale jak sikała tak sika sobie gdzie chce.. a raczej chce w domu Ale powolutku powolutku zdaży jej się nawet przespać cała noc "na czysto". Wrzuć foto bo nie możemy się doczekać aż zobaczymy Pluto:) |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 14:17
|
|
|
Witamy serdecznie
Tak, my też mieliśmy ten problem, a nawet nieco bardziej cuchnący...Nasz pies wyrósł, z sikania szczenięcego, ale potem załatwiał sie w domu jakiś rok ze stresu że zostaje sam w domu. U nas pomogło ograniczenie przestrzeni, odcięliśmy bramką dziecięcą ulubione miejsce do sikania, a mniej przestrzeni ograniczyło lęk. Na noc koniecznie zamknięte drzwi do sypialni no i sikanie i coopy się skończyły - ale to trwaaaało. |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 15:41
|
|
|
Witamy i my! I czekamy na zdjecia, Pluto super imie dla basseta
U nas nie bylo nigdy takich problemow z sikaniem ale teraz sa , na staorosc! jak nie wypuscisz na czas do ogrodu to staje zly i poprostu robi pod siebie, a czasami to specjalnie idzie i leje :!: Rece opadaja ale co zrobic Duzo cirpliwosci , maluch na pewno z tego wyrosnie.
Pozdrawiamy :smile: |
|
 |
eufrazyna [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 15:43
|
|
|
| Witamy i my :grin: |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21616 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 17:11
|
|
|
Witaj Moniko,
witamy Pluto wśród kłapouchów
zapraszamy |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
domelcia

|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 18:58
|
|
|
| cześć i czołem! witamy ! machamy rączkami i łapkami! |
_________________ Pozdrawiam
Dominika
www.bassbanda.pl -stronka o moich parówkach
Jeśli któregoś dnia masz być szczęśliwy, dlaczego nie zaczniesz od dzisiaj? |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 19:54
|
|
|
| Witamy i my , juz zakladam Wam wlasny temat w Dziale O Bassetach. Zapraszamy do pisania i czytania. |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
Rogasowa
&Trufla

|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 20:50
|
|
|
Ja się troszę obawiam, za 2 tyg się przeprowadzamy.. do bloku.. mieszkanie jest na drugim pietrze.. zaraz obok jest winda.. może to i bardzo wspaniałe rozwiązanie.. ale boje się że rano zanim zdązymy dojechać do drzwi wyjściowych to trufla załatwi swoje sprawy w windzie :~
Czy byliscie w takiej sytuacji że pies skorzystał z "bezruchu" w windzie i siknał? |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 20:52
|
|
|
| U mojego brata w bloku jest winda i niestety taka sytuacja ma miejsce - to nie basset, ale zdarza mu się siknąć w windzie. Może zanim się nauczy bierz ze sobą podkład pieluchowy. Ja takie kupowałam jak Batus była mały do domu i na nie sikał. Kupisz w sklepie medycznym, podkłady dla chorych ludzi na łóżkach. |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
madzialinka [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 20:57
|
|
|
Pluto, fajne imię. Miałam kiedyś kundelka o takim imieniu - świetnie do niego pasowało. A do basseta tym bardziej pasuje, bo Pluto jest przecież zwisłouchy
Witamy! |
|
|
|
 |
|
|