Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Pluto wita!
Autor Wiadomość
monika.c.ch 

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 10:11   Pluto wita!

Witam wszystkich właścicieli bassetów i czytających forum.Jestem posiadaczką uroczego Pluta od maja.Kochany z niego psiak,mądry,pieszczoch,głodomór ALE jeden temat nie daje mi spokoju:jego siusianie w domu .Porażka jakaś!Jak go kupiliśmy to o 4.00 nad ranem w piżamie leciałam z nim na dwór,a teraz to już jest tak,że zrobi "pod siebie" albo na schody i nawet nie zdążę wyjść :~ Z dworu jak wraca to zaraz też jakąś plamę zostawi po sobie...
Na razie czytam wasze rady i uzbrajam się w cierpliwość.
Cieszę się że jest takie forum-czytałam je zanim kupiliśmy Pluta i rzeczywiście wszystko co piszecie o tych psach to PRAWDA :wink: Mam nadzieję że pomożecie mi w problemach gdyby takowe wystąpiły.
Pozdrawiamy wszystkich.

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 10:14   

Witaj i czytaj :grin: nie Ty pierwsza masz taki problem, zdaje się, że psiak jeszcze b ardzo młodziutki, czytaj w dziale wychowanie, a jak masz pytania to pisz postaramy się pomóc w miarę naszej wiedzy i doświadczeń.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 10:42   

Witamy serdecznie :wink:

alexis1983 
Ola od Rajzy

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 11:10   

HIHI... PLUTO - super imię... Witajcie...
Monika nie martw się, Pluto się napewno nauczy załatwiania na dworze... Nasza Rajza do 10 miesiąca robila w domu... ale jakos wyrosła... i teraz bez problemu zostaje 8 godzin i przesypia cała noc, a rano nieraz trzeba ja na siłe wyganiac z wyrka :) (Rajza ma 2,5 roku).
Czytaj posty o wychowaniu, a napewno jakaś rada okaze się skuteczna :0

alexis1983 
Ola od Rajzy

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 11:13   

AAA... no i dawaj zdjęcie... Ciekawi jesteśmy jak ten PLUTUŚ wyglada :)

Rogasowa 
&Trufla

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 12:51   

Tak tak chyba każdy przez to przechodził.. :mrgreen: Nasza psica ma 8msc ale jak sikała tak sika sobie gdzie chce.. a raczej chce w domu :roll: Ale powolutku powolutku zdaży jej się nawet przespać cała noc "na czysto". Wrzuć foto bo nie możemy się doczekać aż zobaczymy Pluto:)

Batus 

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 14:17   

Witamy serdecznie :)

Tak, my też mieliśmy ten problem, a nawet nieco bardziej cuchnący...Nasz pies wyrósł, z sikania szczenięcego, ale potem załatwiał sie w domu jakiś rok ze stresu że zostaje sam w domu. U nas pomogło ograniczenie przestrzeni, odcięliśmy bramką dziecięcą ulubione miejsce do sikania, a mniej przestrzeni ograniczyło lęk. Na noc koniecznie zamknięte drzwi do sypialni no i sikanie i coopy się skończyły - ale to trwaaaało.

Magda i Rudolf 

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 15:41   

Witamy i my! I czekamy na zdjecia, Pluto super imie dla basseta :mrgreen:
U nas nie bylo nigdy takich problemow z sikaniem ale teraz sa , na staorosc! jak nie wypuscisz na czas do ogrodu to staje zly i poprostu robi pod siebie, a czasami to specjalnie idzie i leje :!: :mrgreen: Rece opadaja ale co zrobic :?: Duzo cirpliwosci , maluch na pewno z tego wyrosnie.
Pozdrawiamy :smile:

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 15:43   

Witamy i my :grin:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 17:11   

Witaj Moniko,
witamy Pluto wśród kłapouchów
zapraszamy

domelcia 

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 18:58   

cześć i czołem! witamy ! machamy rączkami i łapkami!

Jeśli któregoś dnia masz być szczęśliwy, dlaczego nie zaczniesz od dzisiaj?

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 19:54   

Witamy i my , juz zakladam Wam wlasny temat w Dziale O Bassetach. Zapraszamy do pisania i czytania.

Rogasowa 
&Trufla

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 20:50   

Ja się troszę obawiam, za 2 tyg się przeprowadzamy.. do bloku.. mieszkanie jest na drugim pietrze.. zaraz obok jest winda.. może to i bardzo wspaniałe rozwiązanie.. ale boje się że rano zanim zdązymy dojechać do drzwi wyjściowych to trufla załatwi swoje sprawy w windzie :~
Czy byliscie w takiej sytuacji że pies skorzystał z "bezruchu" w windzie i siknał?

Batus 

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 20:52   

U mojego brata w bloku jest winda i niestety taka sytuacja ma miejsce - to nie basset, ale zdarza mu się siknąć w windzie. Może zanim się nauczy bierz ze sobą podkład pieluchowy. Ja takie kupowałam jak Batus była mały do domu i na nie sikał. Kupisz w sklepie medycznym, podkłady dla chorych ludzi na łóżkach.

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 20:57   

Pluto, fajne imię. Miałam kiedyś kundelka o takim imieniu - świetnie do niego pasowało. A do basseta tym bardziej pasuje, bo Pluto jest przecież zwisłouchy :)

Witamy!

Odpowiedz do tematu