Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Automatyczne wylogowywanie
Autor Wiadomość
Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 09:52   Automatyczne wylogowywanie

Czy tylko ja tak mam, ze zanim zdaze napisac wiadomosc (fakte, wiecejniz jedno zdanie) to juz jestem wylogowana automatycznie z forum. Otwiera mi sie przy wyslaniu strona z logowaniem, loguje sie, owszem , wyskakuje stronka do pisania wiadomosci, ale bez Uzytkownika, do ktorego pisalam. Musze na nowo szukac go na liscie albo zamknac srone i przez avatar np na nowo pisac. Cy nie daloby sie przedluzyc czasu aktywnosci logowania lub ustawic tak, zeby jesli juz wylogowuje to po zalogowaniu przynajmniej ten adres juz byl wpisany w liscie ? Z gory dzieki za odpowiedz :)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 10:37   

Asiu nie wiem, ja zostawiam stronę jako zalogowana idę na spacer, wracam i wszystko gra

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 10:55   

Teoretycznie wszyscy mają ustawiony ten sam czas pozostawania zalogowanym na forum - to działa wtedy gdy nic nie robimy tzn. mamy otwarte jakieś okno i nie zmieniamy przez ten określony czas. Po nim jeśli nie zmienimy strony zostajemy wylogowani. Dziwne że u Bogusi to nie działa skoro po powrocie ze spaceru jest nadal zalogowana...
Sam też tak nieraz mam że jak za długi post piszę to mnie wywala i czasem jest problem bo jak sobie nie zapamiętam postu przed próbą wysłania to trzeba pisać od nowa. Mogę przedłużyć ten czas - gdzieś to jest w ustawieniach, nie korzystałem z tej funkcji bo jakoś nigdy to nie przeszkadzało. Nie powinno Cię jednak wywalać po kilku zdaniach - może to coś z Twoim łączem internetowym - jeśli masz chwilowe przerwy w łączności - takie nie widoczne gołym okiem to automatycznie rozłączasz się z serwerem. Dla wyjaśnienia - pisząc posta nie robisz tego faktycznie na swoim komputerze tylko bezpośrednio na serwerze i w momencie przerwy w łączności treść po prostu nie zostaje zapisana na serwerze na stałe.
Moja rada - pisząc dłuższe posty zanim klikniecie "wyślij" lub "podgląd" zróbcie kombinację CTRL+A i CTRL+C to Wam skopiuje treść napisanego posta do pamięci kompa - potem w razie wywalenia wystarczy się zalogować zrobić wklej (CTRL+V) i wysłać - nie trzeba pisać od nowa. Funkcja "cofnij" przeglądarki nie zawsze zadziała - czasem owszem cofnie do okna pisania posta, ale niestety pustego.
K.

tatar 

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 11:56   

Krzysiek napisał/a:
Dziwne że u Bogusi to nie działa skoro po powrocie ze spaceru jest nadal zalogowana...

Nic dziwnego, jeśli miała zaznaczone "Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie" ;)

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 12:05   

Bogusia napisała że jest cały czas zalogowana, a nie że się ponownie loguje - to jednak różnica.
Przy okazji sprawdziłem - czas sesji wynosi 15 minut.
K.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 12:31   

Już mówię,
w pracy teraz zrobiłam próbę.
Jako zalogowana na stronie wrzuciłam stronkę na listwę, robiłam sobie coś innego, po pół godzinie byłam dalej zalogowana.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 12:31   

a bo ja mam specjalne przywileje :lol: :lol:

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 12:32   

Miła od Gucia napisał/a:
Już mówię,
Jako zalogowana na stronie wrzuciłam stronkę na listwę, robiłam sobie coś innego, po pół godzinie byłam dalej zalogowana.

Ja mam dokładnie to samo
mogę mieć cały dzień forum na pasku
i przez ten cały czas jestem zalogowana.

Magda i Rudolf 

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 12:35   

Dorti napisał/a:
Miła od Gucia napisał/a:
Już mówię,

Ja mam dokładnie to samo
mogę mieć cały dzień forum na pasku
i przez ten cały czas jestem zalogowana.

Ja tez tak mam i mam wlaczone automatyczne logowanie.
Mnie czasami wylogowuje ale to tak raz na pare dni.

Batus 

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 15:59   

Ja tak jak dziewczyny powyżej, jestem zalogowana cały czas i nawet jak piszę długo post, nic się nie zmienia. Jedyna sytuacja kiedy muszę się znów logować jest po włączeniu kompa i pierwsze wyświetlenie strony forum.

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 16:02   

Ja mam wpisane "zaloguj przy każdej wizycie" i automatycznie przy włączeniu kompa jestem zalogowana. Jak mam forum na pasku to tez przy otwarciu strony automatem jestem zalogowana.Nigdy mnie nie wylogowało przy pisaniu postów czy wklejaniu zdjęć (a to trwa trochę dłużej )

besta 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 16:57   

Ja mam takjak Gocha i Miłka-cały czas jestem zalogowana.

tatar 

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 18:47   

Krzysiek napisał/a:
Bogusia napisała że jest cały czas zalogowana, a nie że się ponownie loguje - to jednak różnica.
Przy okazji sprawdziłem - czas sesji wynosi 15 minut.
K.

Opcja o której wspomniałem działa włąśnie tak, że ma się wrażenie bycia cały czas zalogowanym - wyłączamy komputer, włączamy, klikamy na forum i ... jesteśmy wciąż zalogowani :smile:

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 19:30   

No nie do końca masz rację - automatyczne logowanie polega na tym że jesteś logowany bez Twojego udziału - logowanie jednak tak czy inaczej zachodzi. Nie można być zalogowanym cały czas - mając np. wyłączony komputer.
No ale to nie ten temat. Czytając powyższe wypowiedzi wychodzi na to że problem z wylogowywaniem mają Ci którym się czasami net rozłącza.
Pozdrawiam
K.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 19:36   

A widzicie, ja tej opcji Automatyczne logo przy kazdej wizycie nie mam kliknietej. Z netem nie mam problemow, nie rozlacza mi go. Wprawdzie jak juz pisze wiadomosc to raczej dluga, ale zeby az 15 minut trwalo to pisanie :shock: No nic, jakos sobie poradze, specjalnie dla mnie nie zmieniaj Krzysiu, chyba ze ktos jeszcze ma z tym problem ( bede pisac czesciej, za to krocej ;) )

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach