Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
BOBIK
Autor Wiadomość
eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Sob 16 Paź, 2010 19:58   BOBIK

Jak Bobik znalazł nowy dom ?? tu się dowiesz T U T A J

Bobik jest już u Mamy :) Zachowuje się wspaniale, z Misią są już w komitywie, do kotów przyjaźnie jest nastawiony. Przede wszystkim wielki pieszczoch i przytulak :)
Wstawię zdjęcia, jak tylko Mama coś mi prześle. Jest dobrze i jeszcze raz dziękuję wszystkim zamieszanym w adopcję Bobika. Stonka- dzięki ogromniaste! :)
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Sro 22 Lut, 2012 11:45, w całości zmieniany 3 razy  

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sob 16 Paź, 2010 20:09   

cudownie,
życzę powodzenia w nowej Rodzinie,
ukłony dla nowej Pańci

stonka1125 

Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 14:48   

No to Bobik rozpoczął nowe życie :mrgreen:
Pani Ala to bardzo ciepła i miła osoba, nie wątpie że Bobek będzie się miał jak pączek w maśle, on jakby czuł co jest grane i łaził za nią i wykładał się do miziania, śmiałyśmy się z Żanetą (opiekunką w dt) że z niego wyjątkowy bystrzak i świetnie wie co robi, nowa mama dzwoniła wczoraj, że dzieciaki się polubiły z czego bardzo się cieszę i uszczęśliwie Was paroma fotkami z pożegnania/powitania i czekam na więcej od Eufrazyny

zaczynamy się podlizywać :mrgreen:

i jeszcze

a teraz mnie myziaj :mrgreen:

to jeszcze obeszczam stare kąty.....

...i jadę po nowe życie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie będę ściemniać, że najbardziej cieszy mnie świadomość domku w kwestiach weterynaryjnych bo Bobik będzie miał jeszcze zszywane powieki i usuwane wilcze pazurki (ma takie trzymające się na kawałeczku skóry i mogłyby być narażone na urwanie) ale wszystko powolutku i zobaczymy co powie wet.. Jeszcze raz dziękuję w imieniu paskudka za super akcję!

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 16:08   

Dzięki Stonka za fotki :) Mama obiecała przesłać jutro nowe, to wkleję. Wszystko u Bobika jest dobrze, bardzo merda na widok naszych kotów, z Misiakiem się dogadują (Miśka zaczyna podrzucać mu zabawki, nie goni od miski, pilnuje go na spacerach). Mama mówi, że to taka przylepka niesamowita :)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 18:21   

Bardzo się cieszę, bardzo.

Mireczko tu masz podziękowanie
http://emir.eev.pl/viewtopic.php?p=13932#13932

stonka1125 

Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 19:24   

eufrazyna napisał/a:
bardzo merda na widok naszych kotów(...) Mama mówi, że to taka przylepka niesamowita :)

Troszkę się niepokoiłam kocim towarzystwem ale wiem, że nawet jak psy nie przepadają za kotami to da się to poukładać, a przylepa to on jest, zgadza się, jak weszła p. Ala z chłopakami to od razu zaczął się przymilać do gości....a my zostaliśmy zupełnie zignorowani, no wiedział co się kroi po prostu, bystrzak! Teraz jak już wiem że kociska ok to zupełnie spokojna jestem!

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Wto 19 Paź, 2010 19:34   

Kilka zdjęć Bobika :)

Psiak zachowuje się wzorowo, z Miśką już w najlepszej komitywie, ona stara się go zaprosić do zabawy, ale on jeszcze nie na tym etapie.
Śpi sobie na fotelu, ma tam swoją poduszkę,a Mama przykrywa go kocykiem. Łazi za nią Bobik krok w krok, na spacerkach jest bardzo grzeczny. Nie lubi zostawać za długo na dworze, ot wyjdzie załatwi co trzeba i najchętniej spowrotem do domu. Już się pewnie na dworze namieszkał wystarczająco i teraz czas na domowe pielesze :) Generalnie Bobik podbija serca wszystkich :)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pon 25 Paź, 2010 22:09   

a co tam u Bobika słychać ???

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Pon 25 Paź, 2010 22:38   

Bobik ma się dobrze, cwaniak już skumał, że najwygodniej się śpi w łóżku ;) Jest bardzo grzeczny i przytulacki. W tym tygodniu wybiera się na wizytę do weta "na przegląd" zapoznawczy. Z Misiakiem w wielkiej komitywie :) Mama w nim zakochana :)

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Sro 27 Paź, 2010 19:16   

Mama zadzwoniła z wiadomością, która wbiła mnie w podłogę :) Bobik był dziś u weterynarza i... okazało się, że jest szansa na częściowe przywrócenie mu wzroku w oku, które jak myśleliśmy zostało wybite!!! To oko jest! Jest "pod spodem", tak jakby był jakiś uraz i ono się "zapadło" pod mięsień. Atrofia, tak to się chyba nazywa.
Jako, że Bobik dopiero co był operowany i miał narkozę, to nie można tak od razu znieczulić go poraz kolejny. Ale jak już tylko będzie można, to zbada się Bobika oko w narkozie i jest szansa, że będzie choć trochę widział :grin: Szał, nie uważacie? Mama dzwoni właśnie do Ani i jej to opowiada, pewnie się ucieszy Ania ( Stonka).

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Sro 27 Paź, 2010 21:43   

super wieści
dobrze że tarfił do Waszego domku :lol:

stonka1125 

Wysłany: Sro 27 Paź, 2010 21:47   

Ja jestem w szoku tym bardziej że szanse pani wet oceniła na 50/50%. Bardzo się cieszę chociaż wiem że pani Ala szaleńczo kocha Bobka z okiem czy bez, on i tak musiałby mieć robioną operację na to oczko zeby zlikwidować niebezpieczeństwo infekcji, a jak uda się oczko "odzyskać" to już w ogóle cud będzie! A tak poza tym to Bobi ślizga się na panelach biedaczek i chyba trzeba kupić wykładzinę dywanową dla pieszczoszka :mrgreen: Ogólnie super, Bobi ma już swoje domowe sprawy, na przykład obszczekać wszystko za płotem, za JEGO płotem i takie tam psie sprawy :grin: :grin: :grin: Domek pierwsza klasa, taki do klonowania bo więcej nam wszystkim takich trzeba!

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Czw 28 Paź, 2010 08:50   

I znowu idzie łańcuszek szczęścia, jak dobrze.
Bobik ale masz farta. Powodzenia.
Wieści cud jak cudowne.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pią 12 Lis, 2010 11:18   

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Nie 21 Lis, 2010 17:50   

Kolejne fotki Bobika.
Agnieszko, proszę o opis, a za fotki dziękujemy