Witam serdecznie,
od dluzszego czasu jestem zbaseciona. :thx
Uwielbiam ta rase - dowiaduje sie o niej coraz wiecej.
Znalazlam to forum i jestem na nim czestym gosciem.
Niestety nie moge miec Basseta - powod: 4 pietro bez windy :cry:
Czy jest jakis telefon zaufania dla platonicznie zbasecionych???
Szczegolne pozdrowienia dla P. Agaty dzieki ktorej moglismy poznac wspaniala bassecia rodzine!
Hubertus Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Mar 2005 Posty: 1066 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 23 Paź, 2006 16:15
eeetam.. 4 pietro bez windy... to na rączki i po problemie
Agata [Usunięty]
Wysłany: Pon 23 Paź, 2006 20:33
Oj jak miło
Witajcie
Zgubiłam Wasz adres meilowy, myślałam, że już straciliśmy kontakt.
Ale super, że jesteście
Serdeczne pozdrowienia dla mamy - bardzo mądra i przesympatyczna Pani
Bardzo ją polubiłam.
Agata
patyk [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Paź, 2006 08:45
Agata napisał/a:
Oj jak miło
Witajcie
Zgubiłam Wasz adres meilowy, myślałam, że już straciliśmy kontakt.
Ale super, że jesteście
Serdeczne pozdrowienia dla mamy - bardzo mądra i przesympatyczna Pani
Bardzo ją polubiłam.
Agata
To cieszymy sie tym bardziej!
Pomyslelismy, ze wyszlismy na pare "napalencow", ktorzy nie wiedza czego chca :? - przyjechali, zbasecili sie od razu, ale zastrzegali, ze teraz nie moga sobie pozwolic na Basseta, bo juz za duzo psiego i kociego szczescia biega po domu..., ale ze chca bardzo, ale nie wiedza kiedy... itd. Samej mi bylo glupio, "jak sie kobiecie wytlumacze" z tak naglej potrzeby przyjazdu i obcowania z bassetem (nie sadzilam, ze rodzina jest tak liczna!)! Ale milosc i stan zakochania sa irracjonalne i nie da sie ich TAK PO PROSTU wytlumaczyc...
...no i jeszcze z Mama, ktora pozyczyla na ta okazje samochod, pozyczyla, pod warunkiem, ze ja zabierzemy. :lol: Dziekujemy za pozdrowienia - przekazemy.
Usciski dla psiakow - dla Groszka (pieszczoszka) pierwszego! :wink:
patyk [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Paź, 2006 11:07
Moze sie troszke szerzej przedstawimy...
Mieszkamy w Warszawie, na zielonym mokotowie, kolo Parku Morskie Oko, mamy sporo terenow do spacerow i biegania. Mieszkamy (jak juz wspominalam) na 4 pietrze. Nasza rodzinke tworza Vega (Dog Niemiecki, lat 3 z hakiem), Luna (Dog Niemiecki, lat 2) i Mruczyslawa Bialolica (kot MCO, lat 1 z hakiem) i my (pan i pani zywiciele).
krotka prezentacja:
VEGA (z bassetem :thx )
i
LUNA (z bassetem :thx )
oraz
Mruczyslawa (wyjatkowo bez basseta :wink: )
Oficjalnie nazywamy sie Hodowla Dogow Niemieckich "Branco D'oro".
Na forum trafilam z powodu swojego zbasetowienia ew. zbasecienia. Zapoznaje sie teraz ze wszystkim tematami po kolei. Widzialam "Powitania" - ilez pieknosci, slodziastych... Mniam!!! Szkoda, ze nie moge sie przedstawic jako szczesliwy posiadacz Basseciatka...
Widzialam te "Bassety w potrzebie" - nie mialam pojecia, ze tyle uszatych stworzen potrzebuje pomocy, ze padaja ofiarami ludzkiej obojetnosci... Z drugiej strony wzruszajace sa opisy pt. "trafil do nas z ulicy", "znaleziony w parku" - az sie lezka kreci...
patyk [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Paź, 2006 11:11
Hubertus napisał/a:
eeetam.. 4 pietro bez windy... to na rączki i po problemie
Mamy za soba noszenie dogow, do 20kg-25kg. zycia - u doga to krotki czas. Nie damy rady Basseta nosic... - non stop.
Mysle nad podciagnikiem... , chyba, ze nauczy sie komendy HOP! :lol:
Mieszkamy na 4 piętrze, tylko że moja Megi nie należy do bardzo cieżkich więc jakis ogromnych problemów nie ma. Dariusz pisał że psa do 1 roku życia trzeba wnosić, a co ze troche straszym psem?
patyk [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Paź, 2006 16:06
Patii napisał/a:
Dariusz pisał że psa do 1 roku życia trzeba wnosić, a co ze troche straszym psem?
ojej gdzie sie usuwa posta bo umiescilam go w zlym miejscu??
Pati - nie wiem czy pomoge, ale szczeniaka powinno sie (taka jest zasada, jesli zalezy nam na jego prawidlowym rozwoju i wzroscie) nosic do zakonczenia budowy koscca! - nie wiem kiedy konczy sie ten okres u Basseta. Noszenie psa to ochronna wzrastajacego i slabego jeszcze koscca.
Mieszkamy w Warszawie, na zielonym mokotowie, kolo Parku Morskie Oko, mamy sporo terenow do spacerow i biegania. Mieszkamy (jak juz wspominalam) na 4 pietrze. Nasza rodzinke tworza Vega (Dog Niemiecki, lat 3 z hakiem), Luna (Dog Niemiecki, lat 2) i Mruczyslawa Bialolica (kot MCO, lat 1 z hakiem) i my (pan i pani zywiciele)..
a czy Wasze dożynki nie są przypadkiem dawcami u doktora Marczaka, i czy czasami nie chodzicie na spacerki na działki w pobliżu Pól Mokotowskich???
Pozdrawiam i witam
patyk [Usunięty]
Wysłany: Sro 25 Paź, 2006 14:26
[quote="Kasia "]
patyk napisał/a:
a czy Wasze dożynki nie są przypadkiem dawcami u doktora Marczaka, i czy czasami nie chodzicie na spacerki na działki w pobliżu Pól Mokotowskich???
Pozdrawiam i witam
tak, to MY...
, a WY to ta "mila Pani" z czarnymi sznaucerkami??
patyk [Usunięty]
Wysłany: Sro 25 Paź, 2006 14:31
[quote="Buba"]
patyk napisał/a:
Witaj! Mnie trafiło jak miałam 11 lat i tak mam do dziś...:)
Co prawda już nie rzucam się na chodnik jak widzę basseta, ale miłość ta sama :wink:
Ja sie rzucam i rozmaslam na chodniku, na trawie, wszedzie!!! Jak widze przedstawiciela tej rasy, to wygladam... dziwnie :lol:
Pozdrawiam i witam
tak, to MY...
, a WY to ta "mila Pani" z czarnymi sznaucerkami??
w rzeczy samej! :lol:
hie, hie, jaki ten świat mały!
tyle że "MY" to także trikolorowy, zafafluniony, krzywonogi bassecik - Fredzio (stąd poniekąd moja obecność na tym forum)
a to Fredek, Aron i Groszek:
patyk [Usunięty]
Wysłany: Sro 25 Paź, 2006 22:04
patyk napisał/a:
[b]w rzeczy samej! :lol:
hie, hie, jaki ten świat mały!
No to ladnie!!! A swiat maly bardzo... i bardzo dobrze
Musimy sie kiedys umowic na spacerek - po sasiedzku
(nie przyznaliscie sie, ze macie takiego ladnego chlopaka do kompletu :twisted: )
nie przyznaliscie sie, ze macie takiego ladnego chlopaka do kompletu :twisted:
ech, bo my to taka troche "rozbita rodzina" jesteśmy i póki co rzadko występujemy w komplecie bo Fredek z Hubertusem są chwilowo w Świnoujściu (ale już niedługo! ) i wtedy umówimy się na jakiś spacerek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum