Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
BEMOL u Janis
Autor Wiadomość
gkoti 
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 30 Sty, 2013 22:22   

Śliczności Bemolku- ty jesteś jak "pojawiam się i znikam" :wink: Jesteś cudny, radosny i masz kogo i za co kochać, to widać... :lol:

zojka 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Czw 31 Sty, 2013 11:07   

Jakie piękny film :)

Bemol ma naprawdę szczęśliwe życie.
Dzięki pańciostwu!!

jabluszko520 

Wysłany: Czw 31 Sty, 2013 11:22   

Piękny film, ach jak ten psiak dobrze trafił. Cudnie ma :grin:

Lutex 

Wysłany: Czw 31 Sty, 2013 11:53   

super fotki, super film i super pies :)
jeny jaki on jest szybki, usmialam sie jak zasuwa po polu :mrgreen:

Janis 

Wysłany: Czw 31 Sty, 2013 21:28   

Dziękuję wszystkim za miłe i ciepłe słowa :smile: Przekazałam Bemolowi wyrazy zachwytu, nie był nimi zaskoczony :lol: On jest w ogóle bardzo pewny siebie i wylewny. Nigdy nie widziałam, żeby się czegoś bał, albo podchodził z nieśmiałością. Wszystko robi całym sobą, taki wielki naleśnik psiego entuzjazmu :wink: Próbuję go dalej szkolić, bardzo lubi się uczyć. Umie już "siad", "na miejsce", zna komendę "dość", "przestań", "do mnie" . Oczywiście wszystkie komendy działają dopóki Bemol nie jest na tropie, a kiedy już jest... to mogę ewentualnie uprawiać biegi ekstremalne, żeby go schwytać (pan Franciszek może coś o tym napisać :lol: ) Kręcenie filmików na śniegu skończyło się tym, że Bemol zniknął na 3 godziny, a ja zamiast robić, to co planowałam latałam jak wściekła po lesie. To było ogrodzone 20 ha, więc teoretycznie bezpieczny teren, a jednak udało mu się czmychnąć. Wrócił zmordowany i oblepiony śniegiem, ale bardzo szczęśliwy. W sumie to mi go czasem żal, bo rzadko może biegać bez smyczy, właśnie przez swój wielki instynkt myśliwski. Jak wpadnie w swój trans, to nie ma szans, żeby go odwołać :roll:
Będę wypatrywać bassetów w Turawie :wink: Jedynym bassetem oprócz Bemola jakiego spotykam w mojej okolicy jest uroczy Morfeusz, chętnie zapoznałabym jeszcze jakichś "długich", ale jakoś nie są one specjalnie popularne na terenie Opola. Bemol nie ma na szczęście uprzedzeń rasowych i chętnie bawi się ze wszystkimi psami. Teraz ma już trochę mniej okazji, bo zmieniłam pracę i nie jeździ ze mną do schroniska.

Marynia 

Wysłany: Pią 01 Lut, 2013 14:16   

Janis napisał/a:

Będę wypatrywać bassetów w Turawie :wink: Jedynym bassetem oprócz Bemola jakiego spotykam w mojej okolicy jest uroczy Morfeusz, chętnie zapoznałabym jeszcze jakichś "długich", ale jakoś nie są one specjalnie popularne na terenie Opola. Bemol nie ma na szczęście uprzedzeń rasowych i chętnie bawi się ze wszystkimi psami. Teraz ma już trochę mniej okazji, bo zmieniłam pracę i nie jeździ ze mną do schroniska.

My bywamy w Opolu w okresie wakacji,najczęściej spacerujemy w okolicy Placu Wolności,czasami nad Odrą,jeśli jest ładna pogoda bywamy nad J.Średnim lub nad jeziorem za Rybaczówką zwykle nasz wyjazd jest jednodniowy.Z tego co się orientuję w Opolu jest jeszcze kilka basiorów,a może kiedyś nas odwiedzicie na naszej wiejskiej działce razem z Morfeuszem,pozdrawiamy serdecznie :lol:

Franciszek 

Wysłany: Pią 01 Lut, 2013 19:44   

Dogonić Bemola niema szans żaden basset na świecie ,cieszymy się bardzo że nam z Orfeuszem trafił się taki kumpel jakim jest Bemol ze swoją pańcią oczywiście :grin:
Marynia dziękujemy za zaproszenie pomyślimy o tym :grin:

to i ja wrzucam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=HPQZBrV3C9M

jabluszko520 

Wysłany: Pią 01 Lut, 2013 19:51   

Piękne widoki - podobnie jest u nas :mrgreen:

Marynia 

Wysłany: Pią 01 Lut, 2013 20:14   

Z Orfeuszem a nie z Morfeuszem,za gafę Orfeusza i jego Pańcia przepraszam :oops:

Śliczne paszteciki,Orfeusz ma cudne białe brzucho,a jego głos podobny jest do głosu Gucia :wink: Bemol przypomina mi trochę Bertolindę od Joasiki :mrgreen: Macie fajne tereny do spacerków,jest gdzie szaleć :lol:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią 01 Lut, 2013 21:09   

cudny filmik, świetnie zrobiony, i widoki piękne i szalejące bassety
Orfi, jaki ma gustowny kubraczek :lol:

Janis 

Wysłany: Sob 02 Lut, 2013 09:31   

Franciszek napisał/a:
Dogonić Bemola niema szans żaden basset na świecie ,cieszymy się bardzo że nam z Orfeuszem trafił się taki kumpel jakim jest Bemol ze swoją pańcią oczywiście :grin:
Marynia dziękujemy za zaproszenie pomyślimy o tym :grin:

to i ja wrzucam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=HPQZBrV3C9M

Dziękujemy :smile: Super filmik, nawet ja się załapałam, rozczochrana, w spacerowym wdzianku :lol: Piękne zdjęcia, aura była wtedy niesamowita, aż miło popatrzeć.
Właśnie dowiedziałam się, że Morfeusz to w rzeczywistości Orfeusz :oops: Straszna gafa, przepraszam :oops: Tyle lat się spotykamy i zawsze wydawało mi się, że wołacie na niego Morfi :oops: A czego głuchy nie usłyszy, to sobie wymyśli... :wink:

madziaa 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 04 Lut, 2013 18:25   

bardzo fajny filmik, super spacer :)

Janis 

Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 21:14   

Wieści od Bemolka nienajlepsze. Schudł ostatnio i mimo zwiększania dawek żywnościowych nic się nie poprawiało. Badania krwi wykazały lekką niewydolność trzustki. Do tabletek na dysplazję dołączamy tabletki z enzymami trawiennymi przed każdym posiłkiem :cry:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 22:33   

Ja też bardzo się zmartwiłam jak Gustaw schudł, u nas wyniki w miarę dobre.
Miejmy nadzieję, że jak szybko zareagowałaś, leki pomogą Bemolkowi, czego z całego serca życzę.

gkoti 
www.leniuch.com

Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 22:35   

Janis napisał/a:
Wieści od Bemolka nienajlepsze. Schudł ostatnio i mimo zwiększania dawek żywnościowych nic się nie poprawiało. Badania krwi wykazały lekką niewydolność trzustki. Do tabletek na dysplazję dołączamy tabletki z enzymami trawiennymi przed każdym posiłkiem :cry:

No to nieciekawie, ale będzie ok, nie martw się. regularne stosowanie enzymów i wroci do normy...wiem, bo Leniuszek od roku jest na enzymach i będzie do konca... wcześniej robił qupy za każdym spacerkiem, 5-6 razy dziennie, teraz już się załatwia ładnie-2-3 razy...i przez zimę mi tak przytył, że teraz ma nadwagę i go "głodzę" aby pokazal troszkę linii na ciele :wink: Życzę zdróweczka dla Bemolka i Pancia- nie martw się za mocno, tylko regularnie podawaj enzymy :wink:
oczywiście przeszłam na specjalistyczną karmę- Royal Sensinitiv, mało czegoś innego, czyli "smaczków" aby...aby... :wink:

Odpowiedz do tematu