Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
GUCIO Mój Kłapouch
Autor Wiadomość
katarzyna1234 

Wysłany: Pon 09 Cze, 2014 18:26   

Hahahahaha Neit dzięki za radę :buha:

Magdaa 

Wysłany: Pon 09 Cze, 2014 19:10   

U mojego Basca działały tylko pochwały i nagrody ,jest dość posłuszny. Jednak czasem musi widzieć ,że jestem zdenerwowana do czerwonego, zanim wróci z podwórka do domu. ;)

Neit 

Wysłany: Pon 09 Cze, 2014 19:39   

Też latałam za Zondunią z przysmakami i jak tylko wykazywała najmniejsze nawet przejawy chęci zostawienia śmiecia to nagradzałam. Czasem udawało się przysmakiem odwrócić jej uwagę od jakiegoś paskudztwa. Teraz jest już o niebo lepiej, ale trafiają się problematyczne rzeczy np gnaty z kurczaka. Dlaczego ludzie muszą takie coś wyrzucać na trawniki :mur:

Co do załatwiania to nigdy nie bawię się z Zondą ani nie pozwalam jej się z nikim witać zanim się nie załatwi. Najpierw obowiązek a potem przyjemność :D

Joasika 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 09 Cze, 2014 20:52   

jabluszko520 napisał/a:
katarzyna1234 napisał/a:
Najgorszy jest na dworzu.Nie wiem jak mam mu tłumaczyc,zeby nie wracał 100 razy do smierdzącego zarcia na trawie,albo,zeby nie spacerowal przez godzinę tylko się załatwil od razu,bo z tym to jest róznie :/

padłam :buha:

jak znajdziesz sposób to się nim podziel z nami hihi :mrgreen:

Tak, tak, podziel się z nami :haha:

My też ciekawi sposobu :buha:

olgaem 

Wysłany: Wto 10 Cze, 2014 17:55   

Na spacerach noś przysmaki w kieszeniach, jak będzie wiedział, że Ty masz coś dla niego superowego to nie będzie jadł z trawników, albo to ograniczy ;) możesz też lekko podnosić głos i pokazywać mu ze to było bardzo złe zachowanie, na Hasana działa też "fe!" ale to trzeba ćwiczyć w domu: siadacie sobie z psinką nos w nos, Ty wyposażona w jakieś smakołyki, no i metodą prób i błędów i żmudną pracą wypracowujesz komendę "fe"- dajesz mu ciastko na otwartej dłoni, jak zbliża pysk by go zawinąć mówisz fe! jak zostawi nagradzasz go słowem, a jak powtórzy komendę po raz kolejny to dostaje te ciastko, jak nie stosuje się do komendy musisz wykazać się refleksem i zamknąć przysmak w dłoni i odsunąć psa drugą ręką na miejsce. żmudna praca, ale u nas się sprawdziła ;)

Odpowiedz do tematu