Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Superniania? ;) nowy program w tvn
Autor Wiadomość
ewan
[Usunięty]

Wysłany: Pon 26 Lis, 2007 18:44   Superniania? ;) nowy program w tvn

w niedziele rano widziałam w tvnie, że zbierają zgłoszenia do nowego programu -> coś a la superniania tylko dla zwierząt

co Wy na to? ciekawe jak to będzie wyglądało
ale moim zdaniem będzie to dobry początek propagowania pozytywnego podejścia do zwierząt w Polsce

kiedyś oglądałam na animal planet, jak rozwiązywane były różne problemy ze zwierzętami i do tej pory utkwił mi w pamięci olbrzymi shire, który nie chciał dawać kopyt do czyszczenia, a o kuciu już nie wspomnę :/ super sprawa!

No to kto zgłasza swoje pociechy? :)

pozdrawiam Ewa

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pon 26 Lis, 2007 18:59   

Ja to właściwie nie mam większych problemów wychowawczych z moim stadem :wink:
Bardzo bym chciała przełamać u Gumki strach do ludzi, do obcych ludzi pierwszy raz napotkanych przez nią ...
ale po tak długim czasie pracy z nią wiem, że nie jest to do końca możliwe niestety.
W każdym razie program z chęcią oglądać będę i mam nadzieję, że ktoś mądry będzie to prowadził :D

ewan
[Usunięty]

Wysłany: Pon 26 Lis, 2007 19:10   

wieść gminna niesie, że ma to prowadzić pani Agnieszka Janeczek

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pon 26 Lis, 2007 19:13   

ja bym wolała Dorotę Sumińską :wink:

Uszesa

Wysłany: Wto 27 Lis, 2007 11:51   

A o której jest ten program???
Dorota Sumińska kojarzy mi się raczej z żywieniem, zdrowiem i higieną zwierząt, z wychowaniem tak średnio....
supernianią na pewno byłaby Agnieszka Boczula, psy są przy niej jak zahipnotyzyowane...takie grzeczne, że człowiek przeciera oczesa ze zdziwienia :D

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 27 Lis, 2007 15:48   

jest doskonałym psychologiem psim i to bardzo mądra kobieta.

Uszesa

Wysłany: Sro 28 Lis, 2007 11:50   

Też jej bardzo lubię słuchac i czytać jej teksty.Zgadzam się, ze jest bardzo mądra i zna się na rzeczy. Mnie sie jednak bardziej kojarzy z wypowiedziami dotyczącymi zdrowia i urody niz psychologii i zachowań zwierząt.

Buba 

Wysłany: Czw 29 Lis, 2007 20:05   

Bosko! Zgłaszam Foxteriera! on jest szatanem samochodowym, medal z ziemniaka dla jego pogromcy. Ewan możesz podać więcej szczegółów np. kiedy podają ten komunikat?. Na stronie TVN niczego się nie doszukałam.

ewan
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Lis, 2007 20:25   

oglądaj w weekend dzień dobry tvn tam widziałam tą reklamówkę

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Lis, 2007 22:01   

Buba napisał/a:
Bosko! Zgłaszam Foxteriera! on jest szatanem samochodowym.

tak, Fox Buby to faktycznie ewenement pod tym względem 8) :lol:

Kasia :) 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 03 Gru, 2007 11:29   

Uszesa napisał/a:
supernianią na pewno byłaby Agnieszka Boczula, psy są przy niej jak zahipnotyzyowane...

no nie dziwne, jak prądem dostaną... :?

i mówię to z całkowitą odpowiedzialnością bo Pani Boczula nie powiem, jako treserka osiągi ma, ale znam także kilka opowieści odmiennej treści o jej metodach szkoleniowych, a i sporo się naoglądałam przez kilka lat jako stały bywalec tych samych rejonów, i wybacz, z całym szacunkiem - na miano "superniani" żadną miarą nie zasługuje...

Uszesa

Wysłany: Pon 03 Gru, 2007 13:33   

Wg mnie zasługuje i nigdy Wilhelm nie był przez nią potraktowany prądem i inne psy, które widzialam na jej lekcjach też nie, a jej wpływ na zwierzę i kontakt z nim jest imponujący, więc może ostrożniej z tym cynizmem. A poza tym opowieści dziwnej treści nie wydają mnie sie żadnym argumentem. Zresztą nikt nic nikomu nie narzuca, dla mnie Boczula byłaby super niania i już. Dla Ciebie nie - to i Twoja sprawa, ja na pewno nie mam interesu Cie do tego przekonywać.
Pozdr.

Kasia :) 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 03 Gru, 2007 14:54   

jasne, każdy ma prawo do własnego zdania, jeśli Twojego basseta zdołała Pani Boczula nauczyć posłuszeństwa to wspaniale - zawsze byłam za szkoleniem psów i ich właścicieli

Uszesa napisał/a:
...więc może ostrożniej z tym cynizmem. A poza tym opowieści dziwnej treści nie wydają mnie sie żadnym argumentem. .

nie "dziwnej" lecz "odmiennej" - czytaj proszę uważniej - bo chodziło mi o wypowiedzi o odmiennej treści niż Twoja...
i nie cynizm to lecz fakt - ja mam zwyczaj wierzyć w to co widzę na własne oczy...

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów szkoleniowych.

Uszesa

Wysłany: Pon 03 Gru, 2007 15:38   

Kasia :) napisał/a:

ale znam także kilka opowieści odmiennej treści o jej metodach szkoleniowych.

A mnie chodziło o to, że argumentować daną sprawę na podstawie własnych doświadczeń, a nie zasłyszanych opowieści, nieważne czy one są dziwne czy odmienne.

i dodam tylko, ja również opieram się na tym, co widzialam na własne oczy.

i również życzę sukcesów szkolenieowych.

joi 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sro 05 Gru, 2007 21:40   

http://dziendobrytvn.onet...sychologia.html

Pierwszy filmik. Którz ach którz tam mknie po ringu z bracco italiano? :thx .
Wklejam na prośbę byłej baseciary, obecnie akiciary Lilki, z pozdrowieniami z Białegostoku :D

Odpowiedz do tematu