Przesunięty przez: Miła od Gucia Czw 21 Maj, 2009 18:41 |
Potrzebny transport dla MONY [Mona na dt u Dorti] |
| Autor |
Wiadomość |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 17:33
|
|
|
Przepraszam cie Aga ale ty chyba nie do konca przemyslalas ta decyzje? Czy czytalas o problemach adopcji chociazby na tym forum, przeciez masz drugiego psa, powiedz czy bralas pod uwage to ze psy moga sie nie pogodzic i na poczatku bedzie ciezko? Ze masz juz psa ktory musi zaakceptowac obcego w swoim domu.Pisalas ze twoj pies ja nagabywal, ona pewnie ma zle wspomnienia, pewnie byla kryta na sile.
cytuje:"słuchajcie próbowałam do wieczora ale nic sie nie da zrobic"
sorry ale wczorajszego wieczora? czyli te pare godzin ktore byla u ciebie? :shock: |
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 17:38
|
|
|
| Magdaleno tu juz nie ma co pisac i przekonywac Agę na szczęście sunia ma szanse trafić do domku tymczasowego najlepszego jaki można sobie wymarzyć ,ale p.Aga musi ja tam dostarczyć :~ |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 17:40
|
|
|
No po tym wszystkim chyba nie ma watpliwosci ze dostarczy, przeciez chodzi tu o dobro suni |
|
 |
AgaElbląg
|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 17:50
|
|
|
nie to chodziło o dzisiejszy dzień miałam na myśli dzisiejszy wieczór , może tak macie racje nie przemyślałam może wszystkiego Boze jaki głupek ze mnie wogule nie nadaje sie do niczego :cry: a to nie suni wina to też dużo Szaman robi bo ją molestuje na okrągło jak czubek |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 18:04
|
|
|
No szczeka mi opadla |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
Lucy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Lip 2008 Posty: 423
|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 18:06
|
|
|
| :neutral: |
| |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 18:18
|
|
|
Ja już nie będę się wymądrzać, bo chyba wszystko zostało powiedziane, ale wrócę do sprawy "kopulującego" psa.
Ta sunia była w swoim krótkim życiu kryta 3 razy. Bardzo prawdopodobne, że była kryta przy pomocy człowieka, "na siłę" (bassety mają z tym problem). Sunia jest drobniutka, zaniedbana i wyeksploatowana, jak więc miała reagować na "kopulującego" ją psa, nie będąc zresztą w okresie cieczki. Ona się po prostu broniła, przypuszczalnie ma jakiś uraz, lub była przerażona.
Niedopuszczalne jest takie zawieranie znajomości wśród psów przy pierwszym kontakcie. To, że sunia pogryzła psa jest ewidentnie winą Pani Agi , która dopuściła do tego, że pies się tak zachowywał.
Rozumiem, że jest jej żal własnego psa, ale zrobiła krzywdę obu zwierzakom na własne życzenie. |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21616 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 18:25
|
|
|
Dorti zadeklarowała chęć pomocy i przyjmie małą na dom tymczasowy. Pomimo, że Dorota ma psy, już zaplanowała wszystko z góry, co i jak, aby Monka czuła się bezpieczna.
Aga jutro do południa wiezie Monę do Dorti. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 18:29
|
|
|
| Dorti, Ty jestes baba z jajami :!: |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 18:34
|
|
|
a my wszyscy jak tu jesteśmy szukajmy domku
dla Mony najlepszego z najlepszych bo ta sunia
zresztą jak każdy pies zasługuje na kochający dom
Dorota ja Tobie już dziękowałam
ale jeszcze raz oficjalnie
JESTEŚ KOCHANA :lol:
DZIĘKI :lol: |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 18:39
|
|
|
| Sa osoby na tym forum na ktore zawsze mozna liczyc, poprostu niezawodne, dzieki Dorti, jestes WIELKA :wink: |
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 18:45
|
|
|
wiecie, mala musiala miec rzeczywiscie straszne przezycia zwiazane z tym kryciem. jak ja poglaskalam po pupie i dotknelam ogonka to sie az wzdrygnela i od razu podkulila dupcie, a ogonek scisle do dupci przylegl. szkoda, ze trafila od razu na psa z takim temperamentem.
pozytywne jest teraz to, ze pod fachowa opieka Dorti szybiutko dojdzie do siebie, zapomni o zlych doswiadczeniach i znajdzie kochajacy domek. |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 18:47
|
|
|
| a moze to nie wspomnienia, tylko ja cos boli, Bacha tez tak mi sie teraz kulila i ogon podwijala, a przeciez ona dziewica. Moze tez ma cos z narzadami, pachnie wtedy intensywniej i chlopakowi odbilo. Ah, nie wiem, Dorti sie zna to ja obejrzy ze wszystkich stron. |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 18:49
|
|
|
| Ja też już Ci Dorotko pisałam, masz wielkie serducho, pozdrawiam |